Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
140
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 


140
Още от Страната
Местното ни самоуправление не може да се нарече самоуправление
Напиши коментар Коментари
102
3
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 1 седмица
Продължение:

А аз отговорих, че нищо не съм направил за да чакам сертификат. А той а как нищо бе аз те уредих и си взех 20-те лева. Ела да си вземеш сертификата. Отговорих му да си го навре отзад този сертификат който е едно менте и няма никаква стойност.
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище."
Не знам как е "към Търговище", но магистрала край Севлиево никога не е обсъждана. По навик тоя си говори, каквото му дойде на ума в момента, а утре вече има оправдание за глупостите, които е дрънкал. Разбира се, тези преди него. Дори да е бил самия той.
100
2
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 1 седмица
Продължение:

И така с подигравки и унижение от страна на Г-н Симонски аз на пук не направих нито една задача възложена ми от него. Въпреки, че не се справях с задачите той само ми се смееше и подиграваше. Курса завърши и трябваше да си оставим координати за връзка на когото е успял с курса да му се обадят да отиде и да си вземе сертификата за комп. грамотност. След около два месеца след курса Г-н Симонски ми се обади и ми заяви защо не съм отишъл да си взема сертификата.
99
2
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 1 седмица
Продължение:

И така продължих да ходя на курса които траеше 3 месеца. Зимата. И постоянно с подигравки и подмятания “ а ти какво идваш и тука да играеш игрички ли?“ - С подигравателен тон се обръща към мен Г-н Симонски смеейки се. Отговорих му, че на курса не играя игри, а съм отишъл нещо да науча. А той започна “знаеш ли колко ме интересува дали ще научиш нещо а? плащат ми по 20 лв на курсант, тук съм да си прибера парите ако искай научавай нещо не ми пука.
98
3
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 1 седмица
Покрай тези електронни разплащания, ТОЛ такси се сетих преди около 11-12 години горе доло за първи път се бях докоснал до компютър и веднага започнах да играя ДОТА, УОУ и др. 6 м. по късно разбрах, че от общината организира курсове за комп. грамотност около 2004-5 г. Отивам там със стаж от около 6-7 на комп. игри. И преподавател ни беше Красимир Симонски питаме с какво се занимавам и му отговорих, че играя ДОТА, УОУ и др. игри след това ми отговори играй си игрите за какво идваш тук.
97
0
 
9
 
! Отговори
лупи преди 1 седмица
То държавна ли ще или частна, голяма разлика няма. Тя държавата отдавна се е сляла с мафията и сте я обърнали на бащиния. Така че парите пак в същите джобове отиват.
96
1
 
1
 
! Отговори
бг шефьор преди 1 седмица
Баце, пуснете една държавна ТОК система по тия магистрали и да спрем да се мъчим вече. Кандисахме, балтисахме е вече
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В кой участък се е разбило околовръстното?
94
2
 
11
 
! Отговори
До Некой си... преди 1 седмица
Пий си хапчетата пич. Околовръстното на София вече се разби, а тиквоний още се хвали с него.Ще остави на баба ти ...
93
1
 
12
 
! Отговори
Тиквуча преди 1 седмица
през 2012 и 2015 обясняваше,че няма да има тол такси, а сега става ясно, че процедурата върви от 2 години. Дали мутрака не е лъжлив.
92
16
 
4
 
! Отговори
НАРОДА Е С ТЕБ! преди 1 седмица
БРАВО БОРИСОВ, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!
91
2
 
9
 
! Отговори
турчин преди 1 седмица
Тези държавници говорят всички от морския бряг. Кой им плаща почивката и дали са я заслужили. На почивка ли са или на работа. От 9 години са в управлението и други им са виновни.
90
1
 
13
 
! Отговори
asdf преди 1 седмица
От кого ги губи държавата тези пари? Нали ние, данъкоплатците, ги плащаме. Нали ние, данъкоплатците, ще плащаме и ТОЛ-таксите. Колко пари отиват в държавата от едни превозни средства? Годишни данъци, данъци и акцизи в-у горивата, винетки, сега и ТОЛ-такси. Какво получаваме в замяна? Лунни пейзажи.
89
1
 
9
 
! Отговори
пешак преди 1 седмица
Задавам въпрос, че кой друг освен ДЪРЖАВАТА трябва да я въведе??
88
4
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 седмица
БОКО ВЪРТИ, СУЧИ И ЛЪНГОТИ С ЦЕЛ И ОТ ТОЛ СИСТЕМАТА ДА НАПЪЛНИ ДЖОБА И ЧЕРНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КАСА!
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този се е родил по времето, когато абортите бяха забранени! Ето една екстра, осигурена на ГЕРБ от времето на комунизма! И още - екстрата е обучена лично от Тато! Надраве!
86
22
 
10
 
! Отговори
Некой си... преди 1 седмица
Комунетатата са бесни, щото направеното от правителството на Бойко Борисов остава и хората монат да го видят и пипнат. А комунетатата само крадяха и народът вече не им вярва на лозунгите и обещанията за достоен, справедлив и честен живот. Впрочем, Киро Мулето кога ще го съдят за валутното престъпление на Сръбската граница преди години? Ааа, по времето на Серж СтаниШеф издънилите се другари ги пращаха посланици, докато утихнат нещата.
85
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе този се готви да строи един напълно ненужен язовир Яденица, където 30% от обемът му ще е мъртъв и няма да може да се ползва. За сметка на това, някоя строителна фирма ще се облажи, а НЕК ще произвежда по-скъп ток от нерентабилния язовир
84
4
 
7
 
! Отговори
жалко, но факт! преди 1 седмица
До ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ

Това е характерна българска черта!
83
0
 
4
 
! Отговори
бивш бригадир преди 1 седмица
До РАБОТА --АНГАРИЯ

На мнозина младежките години са свързани с тази ангария -ентусиазъм и разврат