Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
141
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сметка на това, *** системата на герберунгелите действа безотказно!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгвам си вече, вие продължавайте да се надлайвате.С приятели отиваме на пръчици "Бони" и будвайзер.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛОЖНИТЕ УЧАСТЪЦИ С ТУНЕЛИ И ВИАДУКТИ ГИ ПОСТРОИ ТОДОР ЖИВКОВ, ЗА ТОЯ ОСТАНА РАВНОТО ПОЛЕ
68
3
 
23
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
И от тук ще дръпнат някой друг милион.
67
4
 
18
 
! Отговори
ОТ СУДЖУКА ЩЕ Е преди 6 години
МНОГО ДЕБЕЛ СТАНАЛ, БЕ?
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип всички негови прякори са надценени. Бойко асвалта си го заслужава
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакви комунизи да мачка, нали трябва да почне от себе си и да продължи с още 65% от ГЕРБ. То без комунистите в ГЕРБ няма да останат хора и за едно каре карти.
64
4
 
17
 
! Отговори
РУБИН преди 6 години
ДЪРЖАНКА...
63
18
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ДЪРЖАВНИК...
62
12
 
9
 
! Отговори
ЩО ДА НЕ КАЖЕ...80.? преди 6 години
КЪВ Е ПРОБЛЕМА ??!!ЩО НЕ ГО НАПРАВИ СЪРГЕЯ .....КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ??!
61
5
 
9
 
! Отговори
РАБОТА --АНГАРИЯ преди 6 години
АМИ , ТАКА СИ Е , 76.....РАБОТАТА НА "АНГАРИЯ" ПРИ СУЛТААНА-----ТОВА СА БИЛИ Т. Н. "БРИГАДИРСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ" --като при "соца"!ТАКА СЕ ПОСТРОИ ПРОХОДА ХАИМБОАЗ И ....ДИМИТРОВГРАД!ТА ПИТАМ АЗ, КЪДЕ Е БИЛО ТОГАВА , ТОВА ....т.н."ТУРСКО РОБСТВО".....КАТО ПРИ СОЦА , БЕШЕ СЪЩОТО.....???ХАЙДЕ .....ЗА МИЛИЦИЯТА , ЛАГЕРИТЕ И ГОНЕНИЯТА УБИЙСТВАТА ОТ ДС/БКП.....да не говорим.....ха,ха,хааааааа
60
4
 
14
 
! Отговори
И НА КРАЯ .. . . преди 6 години
И НА КРАЯ ЩЕ КАЖЕ ТОЙ Е ПОСТРОИЛ И СЪЗДАЛ ТОЛ - СИСТЕМАТА !
59
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам ТОЛ системата на пътища изградени или по комунистически време, или с европейски пари. Какво точно е инвестирала настоящата държава, че да събира още пари за това. В крайна сметка всички си плащаме винетки. Като искат, да въведат ТОЛ само за транзитните тирове. Ама не, всички ще им плащаме, че са усвоили едни пари. Същевременно няма паралелни безплатни пътища. Честито ви още едно скубане. Ама нали сте богати, плащайте.
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като му гледам охраната от двадесетина жагала се питам, защо са толкова много? Нали народа го обича, от кого се пази? Защо ходи с бронежилетка дори и в НС? Ако хората го уважават, те сами ще го пазят. Ако е честен и прям с хората, защо ще се крие като плъшок между гавазите си? Бай Тошо имаше по 2-3 гарда, тоя опуква 50 милиона за НСО. Това са около 25 луксозни детски градини. Шубето го друса здраво, изнесе милиарди а 1Е не може да похарчи сам. Баси живота води, като червей.
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Монокнижника Слънцето му е дошло много. Не е препоръчително за него толкова, щото има кръвно наблягане от преяждане със суджук. Рядко се ражда такъв *** от Майката природа. И то за късмет, у нас. Разсипа всичко до което се добара. И му виновни от Цар Калоян, през Индже воевода до Ореха. А от обективните фактори, Ретроградния Меркурий, Северното сияние, ВОСР, лято и зимата, реките и моретата. Омразата към него расте с всяка година. Хората се отвръщават от лъжите му и над 2 милиона избягаха.
56
2
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
та се сетих - знаете ли какво в същност е бил зъбнив данък ?ами това чисти и просто е било ДДС - когато султана въвъжда ДДС, Българите започват да го наричат зъбен данък
55
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този чичка, сложен от Тъмните сили в България за премиер, толкова се в омотал в дакавери, кражби, лъжи, измами и купуване на избори, едно не е разбрал, икономика трябва, производство, износа да е повече от вноса, сигурни инвеститори при стабилни условия, и никаква корупция. А той е двигателят на корупцията, изнудването, краденето до 80% от държ.поръчки, всякаква контрабанда. Интересуват ги бързите пари, такси, глоби, данъци. Интелект няма, познания, образованост. С него България е обречена!
54
4
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
очаква се въвеждането и на зъбен данък - Европейската Комисия вече го одобри
53
2
 
8
 
! Отговори
чиста работа преди 6 години
До БАЙ ТОШОДа станем баварска провинция вместо 16-та съветска губерния!
52
3
 
18
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
До края на лятото и началото на зимата има 7 седмици!А няма ХЪБ,няма ,,Южен поток,,. В селата започнаха да събират слънчогледове корени,ами в градовете с какво............