Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
141
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Герб . След като оправиха малкия Бургас . Днес стартира най-големия инфраструктуреен проект в гр. Варна ! Изграждането на голям скоростен булевард . Морската перла има нужда от наливане на доста пари, за да поддържа туризма и всички желаещи да бъдат във Варна. Герб найстина правят големи проекти ...успех.
50
0
 
6
 
! Отговори
Referendum преди 6 години
Mreja ot partiini mafiotski kmetove, ms, ns pod krilata na prezidenta.
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цената на суджука расте...
48
1
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А защо до сега не го направи? Искаше да харжеш като енергото теца летищата концесиите вик то
47
30
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Само ГЕРБ! Още един мандат за Борисов! Ревете ***!
46
5
 
33
 
! Отговори
Bai Spiro преди 6 години
Според мен бюджета е изцеден на макс. и сега се чудят какво да направят още. В моя малък град се вдигнаха всички данъци, градския транспорт,таксите за детски градини, синята зона...абе вс. Дори входа за градския басейн. И пак няма пари дори за хлор за шадраваните. Заприличали са на блато. Мизерията е пълна. За Враца говоря!
45
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така Бойко мачкай кyмyнизите! Народа е с теб!
44
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната е в подем благодарение на Генерал Борисов!
43
3
 
28
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
Такса магистрала и винетка не са ли двойно таксуване ?
42
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Има "бизнеси" които са печеливши по закон - гарантирано. Всички трябва да са държавни. В момента ги упражняват "наши хора" - не вие и не аз. Ние с вас сме оставени на пазарната конкуренция.
41
4
 
33
 
! Отговори
милиарди преди 6 години
Суджук паша, нали събрахте 2 млрд преизпълнение на бюджета, ей ти пари за магистрала, само да не стане като на Лила приказките от хиляда и една нощ, че като вдигне винетката и почват ударно да оправя пътищата. Какво стана с тия 16 млрд дето теглихте миналата година, те суджук ли отидоха?
40
1
 
3
 
! Отговори
Ani преди 6 години
По-добре отколкото да я прави контракс и телелинк
39
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Всички бизнеси които са гарантирано печеливши трябва да са държавни. Държавата да направи тол системата, държавата да национализира фотоволтаиците и перките на Калиакра. Банките трябва да са държавни. До сега назначаваха милионери - искат да назначат и с тол системата.
38
2
 
29
 
! Отговори
dfgd преди 6 години
ква тол с-*** ва вашта мама по тез кочини и такси ше искат
37
2
 
16
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 6 години
По негово време същия искаше да ставаме баварска колония!!!!Водеше тайни преговори по време на лов с Франц-Йозеф-Щраус, но уви!Като факт си е факт, но малко се говори за това освен по Дойче Веле....
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toja e goljam smeschnik kato mladschi feri ot zirka
35
1
 
27
 
! Отговори
Боли ме... преди 6 години
...сайдера за частния бизнес. Какъв частен бизнес? Освен за бизнес на едро от типа Домусчиев ,Сик Вис,*** и сие аз друг не знам. За кирливите ризи на Домуса,дет В. Симеонов му ги изкара мълчите. Потули се случая. В Сърбия тол системата е на държавата. Какъв е проблемът и тук да е така? Вижте сърбите кви пътища градят. И не са в Ес на всичкото отгоре
34
1
 
16
 
! Отговори
помощ отвън преди 6 години
До *** на БКПНай-добре ще бъде да си имаме премиер и президент чужденец на заплата!!! Не ни трябват българи - българоубийци,братоубийци,отцеубийци,майкопродавци!!!
33
0
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
А група изгуби един талант ,заради тая пуста забатачена държава....
32
1
 
9
 
! Отговори
ПЪРВАТА ПУШКА преди 6 години
НЕДОВОЛСТВОТО ЕСКАЛИРА!!!ЩЕ ПЛАЧЕМ ЗА ТУРСКИ ПАРЦАЛИ........