Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
141
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А неговия аркадаш дали ще му разреши за тол такси за турски тирове?
30
2
 
24
 
! Отговори
мекере на БКП преди 6 години
До ПРОСТАКЪТ БОЙКОЗа нищо не го бива! Един слуга на Велики сили и толкова............
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливо гнусно племе, парите за свещи да ги харчите!Нали увеличихте винетките за поддръжка на "магистралите".Сега тол системи, за да може да лапате още милиони,нали? Значи, откраднахте половината от най-скъпата магистрала, сигурно в целия свят. Крадете от винетките, сега ще крадете и от тол системата (гаранция ще бъде изградена и поддържана от наша фирмичка)...Е как не ви приседна вече... как не се задавихте от алчност....
28
1
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
просто не сме съгласни държавата да бъде дъвка в устата на един клоун. като искаш да направиш нещо ще си създадеш частна фирма, ще плащташ заплати и ще кандидатсваш по проекта за ТОЛ СИСТЕМАТА.От къде накъде ще връщаме пак комунизма? нали хората вече искат да живеят като КАПИТАЛИСТИ? От 3 години обжалване и съда не взима решение. Докога да чакаме да имаме европейска магистрала? С бариери и турците да си плащат му ракета. Докога?
27
4
 
3
 
! Отговори
няма Освобождение преди 6 години
- им руски поробитело-освободител!
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ нали още предния мандат обеща, че ще направи Хемус. Колко време мина, нов мандат получи и пак оправдания защо нямало пари. Пари има и то много, ама отиват за суджуци.
25
3
 
3
 
! Отговори
гяур от Румелия преди 6 години
До ТУРЧИНЬсамоизядохме се с това проклето освобождение-съединение! Не знаем що е свобода!Предлагам ревизиране на сан-стефано и берлинския конгрес + съединението.София е одобрена за столица по стратегически причини, които днес не съществуват!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не реветь. Трябва платена магистрала. Турски камиони и коли плащат по Милиард Евро на Сърбия и Хърватия. Само тук минават като през ци.гански катун фрий.
23
4
 
5
 
! Отговори
ПРОСТАКЪТ БОЙКО преди 6 години
До АБЕКОМУНИСТИЧЕСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ - ДЕЛО НА БКП!!!!!!
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стол такса, тол такса, *** такса.
21
1
 
16
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Тя държавата изгуби самата себе си, така че това е бел кахър.
20
1
 
14
 
! Отговори
СКОРО преди 6 години
Анонимните обявиха - В Понеделник ще излязат с Писмо до Българския Народ .МАФИЯТА Настъпва - в Много Градове е подготвена Зона за Паркиране от 1-ви , наети са роми за Интеграция с касови Апарати .
19
2
 
15
 
! Отговори
от "Будна ера & преди 6 години
ББ започва битка за живота,богатството си и всичко останало...
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако вдигнат таксите, ще останат само турските тирове и гръцките хладилници.
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътуваме по магистралата към Пловдив и жената вика да нямаш крива джанта какво е това туб,туб и колата подскача ми викам такава е магистралата така ги правят у нас
16
3
 
10
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
и на магистралите ви и на вас да ви го туря....пепелът:-)))
15
5
 
6
 
! Отговори
тираджия преди 6 години
ТОЛ системата е задължителна за нас, понеже си имаме правила и не може като караш международно да си движиш по селски пътища. Тя ще важи основно за тирове, автобуси и други мпс-та, но не и за колите
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата задлъжня с магистралите и метрото както Гърция и спешно търси пари.
13
3
 
23
 
! Отговори
Ник преди 6 години
ГЕРБ отпускат пари за строителство и обновяване на техни кметове, а останалата част на страната - кучета я яли. Наглото тук е, че парите за това са общи, а отиват в подкрепа на ГЕРБ. Това е несправедливост, не мога да уважавам герберите.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ББ. Като не искат вземате в полза на държавата и парите директно в хазната. Няма какво да ги навите.