Борисов: След 3000 г. ще се върне инвестицията за "Цанков камък"

Премиерът увери, че България е готова за председателството на ЕС
12 авг 2017 13:56, Елка Василева
145
Борисов: След 3000 г. ще се върне инвестицията за "Цанков камък"
Снимка: БТА

Проектът „Цанков камък” е направен, така че инвестицията да се върне след около 1500 – 2000 години и то, ако обектът работи. Но тъй като язовирът не функционира, ще са нужни към 3000 години. Това каза във Варна премиерът Бойко Борисов по казуса „Цанков камък” и информацията, че съоръжението се нуждае от ремонт, след като беше изградено по времето на Тройната коалиция.

Борисов, цитиран от Дарик, припомни, че 120 милиона евро струва само пътят, а изграждането на водния басейн - още милиард.

Още по темата

„Много по-модерно е да говориш за НДК, където още не е направено нищо, защото строят. НДК, откакто е направено, не беше пипано, продаваха гащи и сутиени. Ако има виновен, ще си понесе наказанията. Но всъщност и НДК, и паркът бяха в отвратително състояние. Питам, 30 години преди това защо нищо не е направено? Защото ние щяхме само да си наемем НДК и да си проведем председателството, да си пратим наем. Защо трябва да го ремонтираме? Но 20 дена само това се говори. А за „Цанков камък“, където са го изпразнили  и рибата е измряла, спукал се е плувният басейн, милиарди загуби, казват, че било равно на „Суджукгейт“. Но виновникът за „Суджукгейт” има шест обвинения и през септември или октомври влиза в съда”, коментира Борисов.

Добрият резултат на БСП на изборите е дошъл от купуване на гласове, твърди премиерът, по чиито думите това е доказано.

„Има депутат, който е в дело сега, доказано. Повдигнато е обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове”, добави той.

България е готова за председателството на Съвета на ЕС и всичко върви по план, увери Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
12
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Борисов е пълен некадърник и от Простотия спука чашата на Цанков Камък.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,Бойко,нали ти преряза лентата на Цанков камък.Какви ги дробиш сега?
99
1
 
4
 
! Отговори
Три хилядната година преди 6 години
Ще съществува ли светът? Така като гледам светът загива.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както и теб който ОТКРАДНА милиарди евра от държавта с МНОГОКРАТНО завишените цени на обществените поръчки.---------------Докажи го, имаш ли докумени т?
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОНССТАНТИНОВБИХ ГО ПОПИТАЛ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗАЩО НЕ ГОВОРИ ЗА КОНЦЕСИЯТА З ДОБИВ НА ЗЛАТО ОТ КОЯТО ПОЛУЧАВАМЕ 1%? НЕЩО ЗА НЕИЗГОДНИТЕ "МАРИЦИ"?-------------А Орешарски не искаш ли да го питаш за тях?
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ЗАЩОТО ПОСЛУША ХАМЕРИКА И СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК,АЕЦ БЕЛЕНЕ И БУРГАС ГЪРЦИЯ НЕФТА,-------------Южен поток го спря Орешарски, не си ли спомняш ?
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като ще се изплати след 2000 години ти защо му резна лентичката бе тавариш пожар? Или си забравил че си му резал лентичкото?------------Ми щото вашата пропаднала партия БСП даже и не успя да завърши проекта от некадърност.
94
2
 
4
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Баце явно се кани да управлява 3000години!Евала,гоуем си!
93
1
 
4
 
! Отговори
Ретро чалга преди 6 години
"Хей,яж суджуците,животът е във тях!Хей,яж суджуците,да бъдеш вечно млад!'(Естествено и хапчетата за кръвно)
92
1
 
5
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Тъкмо си мислех,кога ще се изплатят египетските пирамиди,бездействали допреди стотина години.Ама Боко ме светна-вече са изплатени и аз съм спокоен!!
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като ще се изплати след 2000 години ти защо му резна лентичката бе тавариш пожар? Или си забравил че си му резал лентичкото?
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избранник на многолюднитецигански фамилии.
89
1
 
7
 
! Отговори
naco преди 6 години
А ,от "ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ","САНИРАНЕТО"...........,КОГА ще се върне "ИНВЕСТИЦИЯТА",другарЮ Борисов?
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ще ремонтират Цанков камък, след като е толкова безполезен? Макака явно не може да понесе, че някой друг е построил нещо и то доста добре изпълнено технически.Вече не казва, че са безгрешни, нервен е от суджуци и НДК, но казва, че ония виждате ли колко са по лоши! Точно 3000 години са нужни да ги стигнем по лошотия!
87
4
 
18
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
3000 години НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ЗАЩОТО ПОСЛУША ХАМЕРИКА И СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК,АЕЦ БЕЛЕНЕ И БУРГАС ГЪРЦИЯ НЕФТА,СЕГА ЩЯХМЕ ДА ДЪРПАМЕ КОНЦИТЕ НА ПОЛУОСТРОВА,РОБОТНИ МЕСТА,ПРОДАЖБА НА ГАЗ,ТОК,НЕФТ,ПАРИ,ПАРИ ПАК ПАРИ ГИ ИЗТЪРВА,А ТЕГЛИШ КРЕДИТИ,ЕДИН СУДЖУК НЕ МОЖЕШ ДА СКРИЕШ,А ПЪК СЕ ПИШЕШ СТРОИТЕЛ НА СЛАБАТА НИ ДЪРЖАВА ОГРАБЕНА,РАЗРУШЕНА ОТ ЛОШИТЕ ХОРА,ТАКА НАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ,ЗАРАДИ ЕДИН ДЖИП,СА ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ И МАЙКА СИ.ТИ НЕ СЪХРАНИ БЪЛГАРИЯ,НЕ Е НАПРАВИ АКТУАЛНА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ ОТ ГОЛЕМИ СДЕЛКИ,
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е цунал Ердоган ....сещате се къде и в замяна на целувката тоя е поискал главата на Ахмед Доган ,затова се повдига въпроса за Цанков камък
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно Борисов -3003 ще резне лентата
84
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой преряза лентата и се удряше като макак в гърдите?
83
5
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Препъни Цанков камък е ясен,ама какво правим с (черно)дупчестите магистрали и изхвърчащото при вятър саниране???Тука въпросът не е кой краде,щото всички го правят,а кой колко!И явно гербаджиите са на път да затъмнят всичко постигнато в тая област от БСП,ДПС и СДС взети заедно.
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от 4 тона суджуци дето Борисов ги е мляскал. Тази "инвестиця" на собствениците не 3 ами след 5000 години няма се върне.Рекет брато, ама кво се чудим?! Мутра от 90те от ИПОН.