Нощна акция: Вицето Валери Симеонов арестува DJ в Слънчев бряг

Вицепремиерът описа подробно акцията, иззели тонколоните, в заведението извадили нови
Обновена: 12 авг 2017 17:05 | 12 авг 2017 17:00,
125
Нощна акция: Вицето Валери Симеонов арестува DJ в Слънчев бряг
Снимка: Pixabay

Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?

Така започва поста на вицепремиера Валери Симеонов във Facebook, който в началото на лятото обяви, че ще се бори с шума от заведенията в морските ни курорти и дори настоя, че ако някой има оплакване - може да му звъни!

Така вицепремиерът снощи сформира хайка в курорта Слънчев бряг, който според него се превърнал в "тих и нормален европейски курорт" благодарение на изненадващите проверки и арести.

Още по темата

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия "Оксижен"", започва вицепремиерът.

По думите му заведението е имало немалко актове за нарушения, но е продължавало дейността си въпреки това.

"Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, "Оксижен" прекрати работа", похвали се Валери Симеонов.

Той изрежда, че освен нарушаване на разпоредбите са шума са установени още – нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други.

По време на проверката DJ-ят отказал да съдейства, затова бил арестуван.

"След като приключихме проверката на "Оксижен" и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", пише вицепремиерът във Facebook.

"По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване "Съни Дриймс", като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - "Корнера". Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – "4 You" – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени", пише Валери Симеонов.

"Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията", настоява вицепремиерът.

И завършва - "От тази нощ, битката за тишината ще бъде война".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера от къде идва това освирепяване към туристите в Европа. В Испания ги бият, в България изнасят уредби, къде ще му се види края? Има си парти градове - вдига се шум, има си семейни курорти, трябва да е тихо. Защо е толкова трудно да се намери някакво разумно взаимноприемливо положение не знам. От крайностите не печели никой. Ясно е, че в Слънчака става въпрос за някакво преразпределение (щом само 2 заведения са ударени), но все пак, прави лошо впечатление на туристите.
13
11
 
8
 
! Отговори
щ преди 6 години
всяка вечер партитата се откриват с "Мила родино" - всички по сепаретата стават на крака за химна, и козируват докато влиза диджей Валери на пулта...на афтъра ще пускат "жив е той, жив е, там на Слънчака..."
12
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведение на нелеп политик. Никва дипломатичност спрямо туристите. Дай сега да де покажем , че имаме 20 полицая. Те хората също имат полиция и то доста по силна. Дошли са да разпускат , а не да гледат полицейски театри в 1часа вечерта. Като заведението не плаща данъци прасне те му 100к глоба и толкова. Ама да спирате музиката ...Да правите панаири в час пик на сезона е НЕСЕРИОЗНО.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата срещу божо кравата.... отмъщава че гърмя по очите.... ми емигрирам!!!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко чудо ..за една нощ!Нощес ще си е както вчера!
9
15
 
21
 
! Отговори
торбалан преди 6 години
смешникк защо не идеш да изземеш озвучаването на някой селски събор да видим как ще те изпратят хората
8
16
 
12
 
! Отговори
патриотик преди 6 години
от утре вечер по дискотеките - само народни песни, ръченица, бойни маршове от Балканската война, и най-големия хит - "Шуми Марица"! точно в 0 часа - националният химн
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, но това трябваше да стане на 11 юни, не на 11 август.
6
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро даваха интервю по нашите ТВ канали с въпроси към чужденци на Слънчака . Пречат ли ви младежите и купони те ? Техните отговори бяха 90 процента - НЕ.Даже единия човек беше с деца и каза : "Какво толкова правят , те просто се забавляват , както и аз когато бях на техните години. "Ние сами се плюем пак и търсим да си създаваме глупости.
5
4
 
19
 
! Отговори
Г преди 6 години
Аа,могло значи да работят органите на реда.Ама редом с тях все трябва да има по един голям началник да им казва кое как.
4
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то голяма работа , че сте преебалии забавата на стотици туристи, които догодина ще си дадат парите в друга държава. Това тук да , не ви е балнеология ? Хората идват заради шума и заведенията. Какво ви пречат толкова ? Който иска тишина има достатъчно градове и места потънали в тишина. По тая логика да затворят и Ибиса в Испания ? Която се посещава от турбо богати хора и е 1:1 със слънчев бряг ? Щом се спазват законите , какво ви пречи че си пият и се забавяват хората.
3
9
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Отново победа на зрелия патриотизъм!
2
8
 
14
 
! Отговори
балъци преди 6 години
Балъци, в края на сезона, сега ще пуснат обратно жалби, ще платят полудневния оборот, а помака от вмро ще отговаря на червеното килимче на Цветанов.
1
15
 
2
 
! Отговори
Baska iok преди 6 години
I ko ? Angletata da farkat ot 4 000km da moat da spat sal 1 nost a da platat 30 nosti dds na guranof i zmionof li?