Президентът във Варна: Моряците – щит за народа

Румен Радев призова за осигуряване на съвременна бойна техника
12 авг 2017 21:42,
55
Президентът във Варна: Моряците – щит за народа
Снимка: Президентство на Република България


Силният дух, храбростта, хладнокръвието и високото бойно майсторство на военните ни моряци будят възхищение и са пример за подражание. Това заяви държавният глава Румен Радев във Варна, където се включи в честванията на 138-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на България.
 
"Само година след Освобождението се създават българските Военноморски сили. През годините те показаха, че са щит за нашия народ, а моряците, че са истински патриоти", заяви президентът на тържественото събрание-концерт на ВМС.
 
По думите на Румен Радев Военноморските сили на България издигат неуморно авторитета на страната ни пред международните ни партньори и ни доказват като надежден партньор през годините.

"Това, което постигат българските моряци на съвместни операции в НАТО, Европейския съюз и ООН, е доказателство, че те имат важна задача и принос", каза президентът и оцени високо професионализма на ВМС в условията на динамична среда и различни интереси в региона.
 
В днешно време ролята на Военноморските сили нараства паралелно с нарастването на ролята и значението на Черноморската икономическа зона и в частност на изключителната икономическа зона на страната за нашия просперитет. Пример за това са бъдещите енергийни проекти в региона, посочи още Румен Радев.
 
Президентът призова за бързи и ефикасни решения от страна на правителството за осигуряване на съвременна бойна техника и въоръжение, нормални условия на труд и възнаграждение на Военноморските сили и Българската армия като цяло. "Само високи интелектуални, физически и психически качества вече не са достатъчни. България се нуждае от силни Военноморски сили, които да защитават нашия суверенитет и сигурност“, категоричен беше държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клишета от старите ленти :-D Мама ви комунистическа!!!
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Деса каза ли нещо на моряците? Какво е мнението и за бойната и политическа им подготовка?
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щот за народа... Хахахаха ми са махаш с тия соц фрази
17
7
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ИвчоКакъв Сталин бе, *** далче малко, аз съм писал за ПСВ.
16
6
 
14
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
понеже един отворко преди мен се тюхка че руснаците ни били взели две от трите морета скед ВСВ, да го ограмотя че на Сталин му е подарена България от Рузвелт и Чърчил в Ялта. Руския бутуш е бил и във Виена но тя не е била в пазарлъка друже ...чети не само философствай. И чети не от интернет и Уикипедия има история написана на хартия и българска и немска и британска и руска. Четене му е майката.
15
17
 
11
 
! Отговори
не ти вярвам преди 6 години
Много лъже милият. Добър комунист. Това е!
14
16
 
6
 
! Отговори
Абе ей! преди 6 години
От опит зная че комунистите мразят военните и дисциплината.Един от ярките такива е Никола Йонков Вапцаров.
13
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е грозно, когато се говорят клишета на ан гро, а Радев точно това прави.
12
14
 
8
 
! Отговори
men преди 6 години
закърмен от кагебе и партията майчица, образован от ЦРУ и бащицата тиквхочага, истински служител на българия. смях в залата.
11
6
 
12
 
! Отговори
men преди 6 години
колко болни дечица са умрели последните 30 години в бугаистаня без да е направено нищо за тях докато родителите им просят за да ги спасят а този "ентелект" му трябвала модерна техника. за какво бе юроде. ми че утре бели ора у тая кочинга тука нема да има бе. че спре ли новата техника сигано политико престпнико терора над нормалните работещи хора. да не говорим че туркия ако реши ще ни превземе за 15 минути. спрели сте от всякъде межетуркини подложникови скопци.
10
3
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Абе Киро,като ти гледам физиономията,май развитието ти е спряло до кофража.
9
10
 
16
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Ако не бяха рузките с вини да пратят 80 000 армия срещу нас, сега щяхме да имаме и Беломорски флот и база в Дедеагач и Кавала.
8
3
 
18
 
! Отговори
цинтари с гети преди 6 години
моряците щит за народа.а дано!че някой пука ли му за народа още?то и полицията трябва да ни пази ама пази бандитите и политиците от нярода
7
6
 
16
 
! Отговори
драгунов преди 6 години
ах какви години бяха в армията.всичко там е кратко и ясно и урдено де еа можеше институциите да работят такаа е каша и шикалкавене. сега навсякъде.
6
5
 
16
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Има ли пилот в самолета?
5
6
 
13
 
! Отговори
Хемингуей преди 6 години
Всичко което е далеч от морето е провинция . . .
4
3
 
19
 
! Отговори
трябва преди 6 години
През 1990 те уволниха 80% от офицерския състав и останаха най-закоравелите деполитизирани социалисти. Сега ще трябва да се гради от кота нула.
3
21
 
23
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
*** Радев пак ръси простотиимного обича да се пъчи пред строя и да вика: "Раавниссс! Мирррно!"
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курсантката как гледа офицера,ще го изяде..
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ТУЙ Е МАЛКА РАДКА ПИРАТКА ХАХАХА