Нови карти на защитените зони по казуса "Калиакра"

Ще бъде обявена поръчка, обеща Нено Димов
Обновена: 13 авг 2017 19:28 | 13 авг 2017 19:27, Петя Славова
9
Нови карти на защитените зони по казуса "Калиакра"
Снимка: БТА

Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи пред журналисти в Каварна, че ще бъдат подготвени нови карти на териториите в защитените зони по казуса "Калиакра".

Още по темата

Димов се срещна днес с представители на местните общности, които ще изпратят своите становища по плана за управление в Министерството на околната среда и водите до средата на следващата седмица.

Ще обявим поръчка, така че международно признати учени - а аз съм дълбоко убеден, че в България има такива международно признати учени, които да направят описание на териториите по стриктно спазвана методология, да проверят дали всичко, което е картирано, отговаря на изискванията и т. н., съобщи след срещата министърът. По думите му това е средносрочна мярка по решаването на казуса, пише БТА.

Димов коментира, че на първо време експерти на министерството и определените работни групи от местните общности ще работят "по изчистване" на плана за управление на защитените зони, като бъдат определени безспорно добрите и безспорно неприемливите пунктове. Това ще направим с бързане, но не с прибързване, защото трябва да бъдат огледани всички варианти, така че да бъдат защитени интересите на максимално много хора, които са засегнати, каза Нено Димов.

Кметът на Каварна Нина Ставрева заяви, че местните общности настояват да получат първичните данни за теренните проучвания, които са правени преди години, както и за методологията, по която са очертани защитените зони. Ако първичната работа беше свършена по този начин,днес нямаше да се налага да водим този разговор. Настояваме за ново определяне на границите на защитените зони и работа тук, на терен, добави Ставрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: КалиакраНено Димов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак си ще ВИ замоля незнаещите нищо по темата да не се изказват неподготвени. ЕК осъжда България че няма план за управление и развитие на тези зони а не заради строежа на перките те са било повода някой от България да подаде известие до ЕК...А така наречените перки на Боко и Цветелина не влизат в зоните и сега ако изобщо имат нещо общо с перките като цяло.... А това че близо 200 000 декара са запазени за еко земеделие... в тези зони влизат гробщен парк, летището на Балчик и пътят до Българево
5
0
 
8
 
! Отговори
жалка работа преди 6 години
ВСИЧКО Е ЗА ДА ЗАПАЗИМ "ПЕРКИТЕ И ГОЛФА" ОТ РАЗРУШАВАНЕ, КАКВОТО Е ИЗИСКВАНЕТО НА ЕС, И ДА РАЗРЕШИМ КРАСИ И СУДЖУКА ДА ЗАСТРОЯТ КАЛИАКРА И БОЛАТА! ЗАТОВА В "НОВИТЕ" КАРТИ ТЕХНИТЕ ТЕРЕНИ ЩЕ СА ОБЯВЕНИ ЗА "СВОБОДНИ" ОТ ПТИЧКИ И РАСТИТЕЛНОСТ МАЙ? ЖАЛКА ДЪРЖАВА И ЖАЛКИ УПРАВНИЦИ.... А ЩЕЛИ ДА "БОРЯТ" КОРУПЦИЯТА....
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако кмета, или пък "министърката" (умишлено в кавички), имат нещо неясно, не знам защо трябва да се плащат милиони... Информацията я има.... дори ако имаше честни и некорумпирани журналисти, досега да бяха публикували всичко...
3
0
 
10
 
! Отговори
ужас преди 6 години
О-С-Т-А-В-К-А! Това не е министър, а жалко посмешище
2
2
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Най-важното е тези карти да запазят ветрогенераторите,ако те са на Цветелинчето и Тиквун.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новите като и старите - гарван на гарвана око не вади!