Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон

Червената шефка пита премиера защо е излъгал
83
Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството.

Президентът коментира вчера, че антикорупционният закон в сегашния му вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление и отрече да се е договарял с министър-председателя Бойко Борисов за него.
На 1 август пък Борисов отсече, че той лично се е договорил с президента как ще бъде изградена структурата на бъдещото антикорупционно звено, което ще залегне в закона.

Още по темата
А днес Нинова отсече, че споделя мнението на Радев, че законът няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем”, казва още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

В съобщението Корнелия Нинова цитира президента на България за това, той нямал договорка с премиера за антикорупционния закон: "Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление... Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията "Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук“. Посочва се още, че Румен Радев винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Хаха също като лъжливия пожарникар
42
9
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Що пък льотчика да не е излъгал *** корни
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърта червена интригантка! Ама то от тая партия нещо добро няма да се пръкне.
40
7
 
14
 
! Отговори
фф преди 6 години
тая крава става смешна вече...подскача като жрвбче...ама си е дърта крава
39
1
 
5
 
! Отговори
краят настъпва преди 6 години
До краят настъпваЧАСЪТ МУ НЕ Е ИЗВЕСТЕН....
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо да кажете за бедния народ ??
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден ни занимавате с фекалиите излезли от клозета на тая, какво ни интересува. Пишете по-добре за Анита Майзер.
36
3
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Тва за Борисов, онова за Радев, а хората от селата започнаха да събират слънчогледови корени.....слама за ТЕЗЕК не събират оти няма крави-димукратите ги изклаха она година до крак.От градищата още чакат ,,Южен поток,, и голямото мечка-БАЛКАНСКОТО ХЪБ,,АМА НЯМА И НЯМА И ДА ИМА. а до зимата остават 6 седмици!
35
1
 
11
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 години
Нинова каквото и да каже все е през нейния светоглед и ве нещо не е ТАКА. тАЗИ ЖЕНА Е МНОГО СУ,ТНО - ВЯРНО,НЕВЯРНО - ТРЯБВА ДА Е ПО СТРАНИЦИТЕ НА ПРЕСАТА
34
2
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
Първите терористи,хора които са вкарвали българи в концлагерите и умния българин ги прави шефове от 130 години ?!? Що е то ....
33
8
 
20
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Курнелче Курнелче като свраката си не си хвалете подчиненият ви президент.Стига с лъжите не си хвалете сврачето славей не може да стане.То бива наглост но вие сте за Гинес няма кой да ви отнеме 1 място.............
32
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниновица, че е топнала хоботче в кацата с мед е ясно. Гладна не е останала. Но още не е била в управлението за да взима важни решения. БарБутко е вече 15 години и в какво ши не се забърка. Кражби, лъжи, измами, подвеждане, обещания и крадене, яко, перманентно крадене от всичко до което се докопа. После изнасяне на кинтите, Вирджински острови, ОАЕ, Катар, Оман и където може. Сгреши, че изнесе 480 милиона USD в Саудитска банка и американците му ги гушнаха. Мълча като комунист на разпит.
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то в статията си го пише - и президентчето и премиерът казват, че са се разбрали за антикорупционния ОРГАН, а не за антикорупционния ЗАКОН, както Нинова се опитва да уличи някого в лъжа. Тази дърта червена интригантка отново опитва да ни заблуди нещо. Комунисти, милорд!
30
7
 
20
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
В историята ще остане този, който е градил, печелил избори и управлявал. Историята не помни имената на калпавите, некадърни, заядливи социалистически опозиционери. Някой помни ли кой бил в опозиция на Стамболов? Толкова ще се запомни и Нинова, и Станишев. А ген. Борисов вече се е записал с големи букви.
29
7
 
15
 
! Отговори
краят настъпва преди 6 години
До приликатаСДС и БСП в историята!
28
6
 
12
 
! Отговори
приликата преди 6 години
До АнонименКУНЕВА НОМЕР ДВЕ!!!!
27
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, хайде, всеки знае какъв дърт ментарджия е Боцето. Пита се, кога ли е казвал истината? Може би като малко дете, когато е викал майка си да го изпишка. След това дълги локуми за каратист, бандюга, футболист и кво ли не, но всичко плод на хвалби / лъжи /. Болен си е чичака, много му се иска да е велик но какво да прави като се е родил лъв със сърце на мишок.
26
15
 
15
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Сбъркано управление. Тикви, суджуци и калинки. ГЕРБ е нещастие за България. Бойко Борисов наистина лъже постоянно, измисля си, оправдава се. Хората си продължават да мизерстват, децата ни бягат навън. Всички мълчат и кротуват, само Нинова им вади кирливите ризи.
25
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кунумявка
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен31 Ще заживееш на куково лято.Със знамето на ,,дъгата ,,ли ще заживееш ,с пи..дера.ските ценности ли ще заживееш ? Ид-.и.от !Виж циг.....аните и сега си живуркат .