Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон

Червената шефка пита премиера защо е излъгал
83
Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството.

Президентът коментира вчера, че антикорупционният закон в сегашния му вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление и отрече да се е договарял с министър-председателя Бойко Борисов за него.
На 1 август пък Борисов отсече, че той лично се е договорил с президента как ще бъде изградена структурата на бъдещото антикорупционно звено, което ще залегне в закона.

Още по темата
А днес Нинова отсече, че споделя мнението на Радев, че законът няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем”, казва още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

В съобщението Корнелия Нинова цитира президента на България за това, той нямал договорка с премиера за антикорупционния закон: "Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление... Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията "Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук“. Посочва се още, че Румен Радев винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А човекът сам станал кмет ,генерал ,премие израсъл сираче . Нинова може да лъже,ама комуниста от Банкя се изплю на гробовете на майка си и баща си и никак не лъже . Самата истина, каза,, сирака, .
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sistem error БСП 15Вредни за България са ТАКИВА КАТО ТЕБЕ! Но нищо.......малко ви остава вече....след тия световни катаклизми плявата ще се отсее и най-сетне България ще живне!
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Много се радвам на такива "коментари" като твоя! С него, толкова *** и неадекватен, с пошлости и абсолютна липса на логика......само показвате САМИТЕ ВИЕ КОЛКО СТЕ НЕАДЕКВАТНИ, зомбирани и извън всякаква реалност. На вас човек го е срам даже да ви се присмее...САМО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СТЕ! Както и днешната "власт"!
20
11
 
19
 
! Отговори
роко преди 6 години
Корнелке,запри са малко ше чакаш до следващите избори сле 3г и косур и пак няма да спечелиш щото много верен еелекторат ше го опоскат червеите.Ами земи си плати на някой млад помпач да ти раздвижи малко кръвта,да ти опрай орусяването,че от таз критическа нещо хвърляш килограми,апък имаш нуда така отвреме на време да ти обърнат астара на обратно
19
8
 
16
 
! Отговори
1/1 преди 6 години
Корнелия Нинова,заприличала на Фиона Шрекова.
18
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напоследък дават все по-унила фаца на г-жа социал-капиталистката.
17
12
 
26
 
! Отговори
Тази е за Гинес преди 6 години
Корнелийоооооо!Носът ти расте с по една педя на минута!
16
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Монокнижника не лъже, няма да е той! Цялото му същество, по-точно, дебело туловище и г-з, са изтъкани от подлости и лъжи. Така е от рождение. Днес, уплашен и затънал във всякакви гадости, лъже, заблуждава и върши подлости, само и само да се крепи във властта. Не се знае кога Тръмп ще разгледа папките от КТБ, където са му сметките по които е внасял откраднатите пари от банката. САЩ искат съюзници които да не им разрушават авторитета с чудовищна корупция като у нас. Дълго няма да го държат.
15
12
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Няма лятна отпуска за...четата на Цецо Герберюгата.Така е защото плаща на...килограм бълвочи с надеждата да хванат...декиш.И те бълват горките,че веднъж се живее,а без пари и за Боко не чинеш.
14
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да повервам на бабчето- я вижте видните комунистически лидери- милионери които се борят за социална справедливост, равенство, свобода- тия фалираха банките обраха хората и прилапаха икономика и финанси, а по знак от господарите си фалират цели сектори от икономика и финанси.1996г инфлация над 310%, 1997 г 430%, средна заплата 5 долара, 2008 г инф- 12.8%- дали ще повервам на тази сбъркана тетка, а Кирилчо Добрев го бяха фанали на граничен пункт с недекларирани мангизи.
13
16
 
22
 
! Отговори
голю босев преди 6 години
Другарката Лъжа е приЛАПАватизаторка. Ще има конфискация на акции в дружества.Мъка, голяма мъка я очаква.
12
18
 
23
 
! Отговори
sistem error БСП преди 6 години
Мадам Лъжа и цялата руско-червена шайка около нея са вредни за България.
11
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Лъжа пита защо ББ "лъжел"... вземал и патента.
10
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз от както загуби изборите почна да дава на късо.
9
19
 
25
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До ЩерюМоля, не обиждайте животните като ги сравнявате стази патологична лъжкиня и крадлива ***.
8
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИзбирателНе знам дали "Боко" лъже, но г-жа Лъжа Решетникова още не е казала дори една истина....от грозната и уста се сипят само лъжи. Винаги само е крала, мамила, "приватизирала за милиарди в собствения си джоб, правила далавери и създавала интриги. Ако наистина харесваш г-жа Лъжа, а не си платен ***, значи или си луд, или си ***.....а пишеш правилно граматически. Засрами се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
14
 
27
 
! Отговори
До Корни преди 6 години
Според един стар виц, бай Тошо купил на майка си телевизор, за да може тя да го вижда всяка вечер. След време й отишъл на гости и видял, че телевизорът е счупен. Попитал я какво се е случило. Тя му отговорила, "Тоше, нали от малък си имаш обичай да послъгваш ... Като те слушах как лъжеш, не се стърпях и те пернах през устата, пък телевизорът взе, че се счупи!"Та, Корне, имай милост и мисли какво говориш! Заплатите ни са малки, не можем през ден-два да си купуваме нови телевизори!
6
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов построй за тези години сумати инфраструктура - магистрали , пречиствателни станции, булеварди , метро, евро финансиране на земеделието и какво ли не още. Радев още не е постигнал нищо - 0.Платени уваци може да има ...Но не и истински от хората.
5
18
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Боко лъже на всяка крачка.--Нинова лъже на половин крачка. И то казва поне две лъжи. Много е бърза в лъгането и краденето.
4
17
 
31
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тая мандрахуца Станишев навремето я уволни за корупция. Тя тогава беше заместник - министър. И сега пак се натиска тя да става премиер. Тъпо! Мислеше, че ще се върне във власта на бял кон, ама пак яхна червената коза. Определено патологичен случай