За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…

Симеонов пак на нощен лов за шумни DJ в курорта
124
За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…
Снимка: Булфото, архив

И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в курорта Слънчев бряг продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения.

Още по темата
"Може да се каже, че тази нощ в центъра на курорта беше много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката "Оксижен“. Останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите, коментира той пред БНТ.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт.

Установени са още нарушения на финансовата дисциплина.

От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат.

Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
2
 
! Отговори
до сотир преди 6 години
Аз ходя да спя там и заради мен правят проверки. Сега доволен ли си?
48
0
 
29
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Слънчев бряг през летният сезон събира най-долната *** на обществото. ***, наркомани, крадци, мошеници, наркодилъри и какво ли още не. Кой ги допуска да си развиват престъпните далаверки там ПРАВИТЕЛСТВОТО и ОБЩИНАТА. Някой знае ли колко пари се плаща на общината наем за търговските улички в Несебър и слънчака, и след това този някой , които ги е наел за някаква смешна сума какви наеми му се плащат за една барака да продаваш дрехи например за летният сезон. Това е държавата на мафията.
47
1
 
12
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Въобще не ми пука за мизерните туристи!!!Иначе добре са прищипали мутрите,тая държавица вече няма оправия ако ще и Тръмп да дойде...Кораба е потънал,първо избягаха плъховете следващите сме ние...РИП за България!
46
12
 
5
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Абе има две седмици до края на сезона не им разваляйте купона на младежите...Кой ходи в Слънчака да спи бре?
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да има ред в БГ очевидно политиците трябва да дават пример като Симеонов.
44
2
 
46
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Добре дошли в България !Държавата на мафията,измамите и ментетата.Храната е скъпа и некачествена,измамите са зад всеки ъгъл,жилищата струват колкото в Дания ,но качеството е по зле и от Зимбабве,законите са писани за красота ,а съдебната система е разделена отделно ,една за богатите и една за бедните.Това е живота в България за съжаление.
43
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се чудите защо Симеонов проверява лично, ще ви кажа. Ако министърът не беше отишъл на място заедно с другите проверяващи. Шуро-далавераджийте щяха да напишат 2 глоби за неправилно паркиране. Всичко в България е далавера и корупция, дано да има повече такива проверки, че да влезе нещо в хазната.
42
1
 
3
 
! Отговори
До Валери: само ЦСКА преди 6 години
Още от дете, запали моето сърце .....
41
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Има и откровени ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, които не интересуват никого! Как иначе може да се обясни "подаряването" на част от национален парк Ропотамо ( обявен за световно културно наследство от Юнеско) на съпругата на кмета на Москва Лужков??? Безобразията със замените на тлъсти парцели в най-харесваните зони на черноморието с камънаци в Странджа Сакар (ДПС) ги знаете всички! Гастрольора Милен Велчев - биволското око отхапа и той каквото можа през управлението на НДСВ....И си би камшиците...и какво?? Едно голямонищо
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvoto e pravitelstvoto takav e i naroda prostaschki slibni savislivi rasnira se komunjagi prebojadisani v gerb dakaveri mutrenski koi proverava mutrite i sem im milioneti miliarderi v bg kak sa 28 g sabogatjaha iskraha bg i naroda
39
0
 
24
 
! Отговори
дано преди 6 години
Силно се надявам в тази акция да няма лични подбуди.
38
2
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
до анонимен 19Ти да си чувал за закони? Ей така, като минаваш покрай някоя съдебна палата, през малкото ти мозъче с две гънки да е минала мисълта, че законите се създават за да е удобно на всички, а не само на теб? А мозъкът ти е с 2 гънки, защото едната отговаря за яденето а другата за тоалетната.
37
0
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Наистина черноморието ни заприлича на една огромна клоака застроена без грам мисъл, и визия за бъдеще!!!! ПЪРВОТО което ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА от 89 насам трябваше да направят - беше построяването на съответстващ брой ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ , че даже и зя сметката на "мерак хотелиерите"!!! Къде в Европа иначе ще срещнете собствените си *** да плуват редом с вас , във вече пренаселените плажове??? Ентеровируси, краста, хепатит...всичко в името на бързото забогатяване на партийни приятели! Бъдещетодагодуха
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГруюВсяка година трябва да е така. Определено преди да се намеси Валери определените служби са си затваряли очите, защото са получавали пари.
35
16
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
"Най-долните прослойки на обществото", ти нормален ли си изобщо?! Виждал ли си хилядите семейства от цял свят там?! Там ходят и звезди от чужбина! Личи си, че против курорта говорят хора, които никога не са го посещавали, нямат друга работа и не знаят къде са им проблемите. И пред такива г.л.упаци политици като Симеонов показват мускули. Слънчев бряг може да е по-спокоен на места и от малките градове. Това е една улица в центъра след 00чс - но за всеки трябва да им избор!
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен до 11 преди 6 години
Не знам кой ти ги е наговорил тези глупости, че слънчака се ползва с добро име по света.Аз живея в Англия от където са повечето туридти в слънчака, тяхното мнение е че в тук идват да поживеят на свобода, заради ниските цени на алкохол, дрога, момичета, и свободата да правят каквото си поискат без да ги закачат.А на почивка ходят в Испания, Турция, Малдивите и други места.Говорил съм и с други чужденци посетили слънчака, тяхното мнение е че там е свободия, но не и курорт за почивка.
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо това с менте касовите бележки е подигравка с цялата страна. Един собственик на дискотека изкарва милиони а неще да плаща данъци. После нямало пари за еди какво си и се решава да увеличат а тока, а винетките и нещо друго. Пари има но се укриват данъци и така нямя, как влязат в хазната.
32
0
 
29
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Защо само Слънчака ? На всякъде е така летни, зимни курорти. Всички сезонни хотели и ресторанти. Това е така още от 90-те
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София невиждани порой за 8 часа падна над месечната норма, цели райони в ниската част са наводнени, хора бедстват. Тука ни занимавате с туристи *** в америка и всекакви глупости. Някакви служби, власти има ли в тоя град? Премиера пак ли спи или рита топка некъде???
30
2
 
34
 
! Отговори
Re: Стаи преди 6 години
Не знам за комунизма. Но е факт, че на Сънито съм си изкарвал разкошно в големите им хотели по времето на соца, тишина спокойствие - чисто море и пясък. След 89 почна бетонирането.Последно 92 бях там, бетонирането беше започнало - последното ми летене с планер.Съсипаха и Райският залив, като дете виждах дъното. Отказах се, по дяволите, имаме страхотна природа, но я съсипваме.Няма държавна политика за запазване на природата.За мен нито комунизма, нито соца е виновен.Просто няма контрол.