За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.

Лесно било да служиш в богата армия, достойно било, когато има трудности
48
За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.
Снимка: БТА

Необходими са 90 милиона лева, за да бъдат модернизирани фрегатите на военния флот, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му проектът вече е приет от Съвета по отбрана, но трябва да бъде одобрен от Министерския съвет.

Каракачанов уточни, че парите може да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Още по темата
Той допълни, че се работи за повишаване на заплатите на военнослужещите. По думите му разговорите по темата ще са най-активни през септември-октомври, като тогава ще стане ясен и процентът на увеличението.

Проведените учения през тази година доказаха, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство, каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.

Във Варна днес министърът на отбраната участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск-2017 на Висшето военноморско училище /ВВМУ/ "Н. Й. Вапцаров". Тържеството бе част от честванията на 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили. Сред гостите бяха началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев, представители на местната и държавната власт, офицери, много граждани.

Предстои ви дълъг и сложен, но изключително интересен път, се обърна към младите лейтенанти командирът на ВВМУ Боян Медникаров. Той ги призова да пазят офицерската чест и името на родината си.

В обръщението си към випускниците министър Каракачанов посочи, че влизат в редовете на велика армия, която никога не е губила сражение. Той допълни, че България съществува вече близо 1400 години благодарение на своята армия и никога български офицер не е предавал Родината си.

От името на своите колеги отличникът на випуска лейтенант Виктор Атанасов посочи, че никой от тях не служи на празни химери и всички са готови да преодоляват предизвикателствата със смелост, професионализъм и патриотизъм.


48
Още от
Напиши коментар Коментари
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се иска оставка на вицепремиер в нощен бар е проява на здрав разум.
20
5
 
12
 
! Отговори
Даола преди 2 месеца
Дано Красимир Каракачанов разбира, че като го направи министър на отбраната Борисов всъщност го лиши от възможността да влияе на реалната икономика и вътрешна политика, което е залог на неуспех на лидера на ВМРО. Въоръжаване, превъоръжаване, силна българска армия - това всъщност е отклоняване на средства от съществени социални проекти, каквито държавата ни няма. Ние сме превзети отвътре - никой млад човек няма да отиде се сражава за България - стават наемни войници, защото нямат пари.
19
0
 
10
 
! Отговори
матрос кой... преди 2 месеца
Каракачанка - най сетне Министерство и прическа да са в синхрон. Иначе за нищо не ставаш.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''13.08.2017
Земна маса се срути върху магистрала ”Люлин”, движението затруднено''

Така строи Баце от Банкя ......."И след мен потоп"
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 19

Защо то на никой не му пука какво викат мутрите и разни утайки.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе защо само в този сайт не пише как "топло" посрещнаха Валери Симеонов в Слънчев бряг, как го скъсаха от викове ОСТАВКА и как само плътен кордон от полицаи го спаси да не го линчуват! Сигурно вечерта из гащите на Валери се е носила непоносима миризма, ХАХАХ
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войводата с рубашка нещи се е ибъркак, макар, че се прави на историк. Не е вярно, че български офицери не са предавали Родината си. Правели са го нееднократно офицерите-русофили от типа на Радко Димитриев и генерал Владимир Заимов.
14
1
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 2 месеца
Това че не сме губили сражение не е вярно!
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари на вятъра. Какво ще направиш с 2 фрегати и 3 самолета? Добре, че Бойко поддържа приятелски отношения с Турците, че ако тръгнат утре сутрин до обяд ще се вее турското знаме над парламента.
12
1
 
11
 
! Отговори
не се знаем преди 2 месеца
90-те милиона ще бъдат засекретени и ще има кради кради кради,а в същото време армията се превърна в обслужващ персонал на американските солджъри и хора работещи незаконно на втора работа.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И за какво са ни? От кой ще се пазим, че не ми стана ясно? Ако ще е от Турция... с тяхната армия не можем да се мерим.
10
0
 
4
 
! Отговори
баро преди 2 месеца
"съмн тайн люн,сънм тай уинд,ит дъ фифти фифтин"
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-важно от фрегатите е държавата да има противокорабни ракети за да може да потопи всеки вражески кораб от сушата. Последното необходимо нещо са корабите. Първо защото са ужасно скъпи и второ защото с тях не може да се противопоставиш на нито една сила в региона. Най-много да ги потопят и да загинат маса хора и да изгорят няколко милиарда лева. В момента ни трябва ПВО , нови радари , системи за РЕБ , противокорабни комплекси и преносими ПТУР, Су-35 и модернизиран Т-72
8
1
 
7
 
! Отговори
Политик преди 2 месеца
- 15 % поне... Ммммм, комисионът е отличен!
7
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 2 месеца
Когато купувахте фрегатите най силният коз не беше ли че те отговарят на всички стандарти по НАТО.Сега какво ще им модернизирате.
До колегата с Бисмарк
Той целият ни флот е горе долу от това време.
6
0
 
9
 
! Отговори
ДАЛАВЕРАТА Е ВАЖНА преди 2 месеца
Ми то никога не е късно да купим и такива от времето на Бисмарк. Въобще няма да се учудя.
За 90 милиона няма ли да можем едни по-нови фрегати да намерим, поне от 1980 г.
5
0
 
7
 
! Отговори
TOP SECRET преди 2 месеца
Тоя македонски шпионин като че ли живял 1400 години , няма как да докажеш много време а тва
4
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 2 месеца
Треперете, Руснаци, въоръжаваме се!!!
Интересно, къде ли е служил Каракачанов, и като какъв?
А №1, радвай се, приятелю, че не са ни продали някоя фрегата от времето на Бисмарк още. Една боя, малко електроника за лустро, и като знаят, колко сме компетентни и подкупни...Единствената добра идея на Каракачанов бе, да си произведем сами част от въоръжението, но началниците на Баце няма да позволят-губят ни като пазар,не щат и конкуренция.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 100 милиона лева Русия щеше да ни продаде 10 нови кораба
2
1
 
7
 
! Отговори
Пак милиони преди 2 месеца
Тримата глупаци трябва да са намерили злато нейде?