След покана от Юнкер: Кунева пак на висок пост в Брюксел

Тя ще следи придържат ли се партиите в ЕС към евроценностите
15 авг 2017 13:45,
112
След покана от Юнкер: Кунева пак на висок пост в Брюксел
Снимка: архив Булфото

Лидерката на ДБГ в оставка Меглена Кунева отново ще заема висок пост в Брюксел. Завръщането й в голямата европейска политика става по покана на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Кунева ще бъде част от новосъздаден европейски орган - Комисия за независими видни личности на  организацията на Европейските политически партии. Това стана ясно от съобщение от пресцентъра на партията й.

Още по темата

Номинацията на Кунева, направена от Юнкер, е била потвърдена единодушно на заседание на комисарите. Заедно с нея в Организацията на Европейските политически партии от името на ЕК ще бъде и друг бивш еврокомисар - Антонио Виторино.

По двама представители имат и Европейският парламент, и Европейският съвет.

Основната функция на структурата ще бъде да дава становища за придържането на европейските политически партии и фондации към основните европейски ценнoсти, както и спазването на регламента относно статута и финансирането.

Комисията ще започне работа през октомври. Членовете й ще се събират за  заседания, съобразно собствен график.

Меглена Кунева и Антонио Виторино са номинирани заради успешната им  работа като европейски комисари.

Повод за поканата към Кунева е и политическият й опит, както множеството отличия, които е получила за принос към европейската политика, уточниха от партията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
44
 
! Отговори
Продължавайте преди 6 години
да вярвате в евроатлантическите скъпоценности,дето денонощно ни дават акъли как да живеем,като например как да сядаме на тоалетната чиния и с коя ръка да посягаме към тоалетната хартия?!?!?!Сега разбирате ли защо нашите пишман политици толкова много се кланят,робуват и слугуват на западните си господари???Защото един ден,като изпаднат зад борда,да не лапат,като нас мухите,а да отидат в склада с парите?!?!?!
41
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как на наглата продажница веднага намериха тлъста служба. Да беше честен човек щеше да стои без работа, бо нали ни е продавала и преди, веднага си я прибраха. Толкова долно животно рядко се ражда. И колкото по-долно толкова повече се търси. Ужас!!
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе така е, за някои винаги има постове - те са пожизнени.
39
0
 
11
 
! Отговори
ГолЕм Виц. преди 6 години
Леуе Мауе...П.С. Хубав автопортрет за снимка към статията.
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е знаела на кого да прави с-в-ирки на времето , ето го резултата сега ! Който може си го може!
37
1
 
27
 
! Отговори
факт преди 6 години
Евро ценности ли?пълна заблуда и лъжа ....
36
0
 
31
 
! Отговори
е преди 6 години
До НаивенТо щото баш тая Кунева (Пръмова) е наистина видна и независима...
35
3
 
17
 
! Отговори
Жи преди 6 години
Щом Плевнелиев и Виденов не ги канят в Брюксел за ново работно място за видни личности... Вероятно нямат класата на Кристалинка, Станишев и Кънева.
34
0
 
35
 
! Отговори
Би преди 6 години
Повечето хора кандидатстват за работно място.... За видните се създава работно място (Поптодорова, Стан, Бареков, Таз, Кристалинка) Работата е....... да дава становище в удобно за тях време :) За следващите избори да се гласува разумно.
33
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В историята на БГ и света няма толкова некадърна,вредна,нагла и безочлива жена !Това,което кликата Кобурготски,Живков,Мунева,Станишев и с-ие международно организирани от САЩ и ЕС престъпници и терористи направиха и продължават да правят с БГ,идеята за ЕС и с ЕС е несъпоставимо дори с пораженията и престъпленията върху БГ и Европа от политическата ос Рим-Берлин -Токио и Втората Световна Война!Плавно и полека те завземат властта в САЩ и ЕС ! ХОРА,БДЕТЕ! ИДВАТ ФАШИЗЪМ, ТЕРОРИЗЪМ И ГЕНОЦИД!
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист да си, ей затова ще се разпадне ЕС. То само комунисти на постовете, Юнкер да се поинтересува колко българи са намерили смъртта след заповедта на Пръмов през 50-те, как котилото е мачкало българската нация или от задължение за затварянето на 4-те блока на АЕЦ"Козлодуй" ще е назначи и за свой заместник даже!
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер пак се е вдъхновил след употреба на кояк
30
2
 
38
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мдааа...Брюксел се превърна в масонска ложа...която се интересува само от собственото си благоденствие...и живее в стъклени замъци , на розЕви облаци....висооооко над главите на собствените им народи!!!! Щом Стани-шеф - човека в предпенсионна възраст без ден трудов стаж беше избран за лидер...всичко е ясно с Брюксел! ГНЕЗДО НА ПАРТИЙНИ ТЪРТЕИ С ПАРИЧНИ, И ВЛАСТОВИ ПРЕТЕНЦИИ!
29
0
 
31
 
! Отговори
пери преди 6 години
До Анонимен 25Ной-голямата зелка в Брюксел е тоя Жан-Клод Юнкер, който си я котка нашта Куневица от край време, има слабост към нея. Да се чуди човек защо...
28
2
 
39
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Комисия за независими видни личности на организацията на Европейските политически партии"Някой разбира ли каква е тази нова измислена длъжност? Май е като на Кристалина във Световната банка. Длъжност за едни наши хора. Които народа не иска да ги вижда в България.
27
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да стане, тези среди се подържат и са просто непоклатими. Ако тумора не бъде изрязан заедно с метастазите, европа е обречена.
26
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както написах в друг форум:ЕК вече съвсем се превърна в Ленински комсомол - структури с гръмки имена, които се занимават с... едно голямо нищо.А Ку-ку-нева е самото доказателство за това - от един пост на нищоправене на друг пост на нищоправене, и все тя е най-ценният кадър с най-големите заслуги, за които никой нищо не знае. При това назначена без конкурс. Все повече ЕК и ЕС се превръщат в комунистически структури.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинките полека,полека се наместват. Кристалина в Световната банка, Кунева в Брюксел. У нас резервни кадри дал Господ. (Но Бойко имал последната дума.)
24
0
 
33
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Отдавна си мисля какъв е критерият на Брюксел за велики личности. Велик е!
23
0
 
5
 
! Отговори
dafaq преди 6 години
dafuq did i just read