БСП атакува: А заводът за боклука да не би да работи!

Ремонтът на "Цариградско шосе" пък издържал само 11 дни
13
БСП атакува: А заводът за боклука да не би да работи!
Снимка: Булфото, архив

След упрека на премиера Бойко Борисов, че за хидровъзелът са дадени милиони, а той не работи, социалистите контраатакуваха със завода за боклука на София и ефективността на ремонтите в столицата.

Борисов вчера отсече, че ГЕРБ дават "Цанков камък" на прокуратурата сега, защото не работи, и това било все едно да направиш завод за битови отпадъци и той да не работи.

Още по темата

"Заводът за битови отпадъци трябваше да постигне конкретни резултати - след преработването на боклука само 10% да отива на депо. Този скъп проект в момента не работи ефективно и Столичната община е принудена да направи сепарираща лента, около която работят 50 работника и разделят боклука", скочи настоящият депутат и бивш общински съветник от БСП Георги Свиленски.

По повод качеството на ремонта на "Орлов мост", той припомни, че само десет дни след пускането му ремонтираното "Цариградско шосе" става "Цариградско море" по информации в медиите, а "Орлов мост" е нагънат на коловози.

"По отношение на цялата одисея около "Цанков камък" оставам с впечатление, че има развален телефон между отделни министри, премиер, депутати", коментира Деница Златева, цитирана от БТА.

По думите й не може планов ремонт на хидротехническо съоръжение да е повод да бъде даден отново на прокуратурата.

Тя отбеляза, че проектантът е предвидил през определено време да се правят такива планови ремонти, а прокуратурата вече се е произнесла, че няма данни за престъпления.

От левицата разкритикуваха и действията на вицепремиера Валери Симеонов, който прави проверки за шума в нощните клубове в Слънчев бряг.

Според Свиленски не може този сериозен въпрос да се решава по дискотеките през нощта.

"Тези въпроси се решават със закони, правила, наредби и с контрол за тяхното спазване, а контролът в момента е в ръцете Борисов като министър-председател на България", коментира той и попита защо сагата със "Слънчев бряг" се подхваща само през август, попита той.

По думите му тези въпроси не трябва да се поставят само през летния сезон и вицепремиерът Валери Симеонов да обикаля по нощните заведения с жандармерия.

Във връзка със строителството на 43-етажен небостъргач в квартал "Стрелбище" в столицата, социалистите призоваха Борисов да вземе отношение по казуса, тъй като цялото ходене по мъките било започнало с неговия подпис, с който е разрешил продажбата на терена като кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Андрешко.Андрешко, когато държавата се управлява от пожарникар, това става.Те са свикнали да действат на момента, потушавайки последствията. Частта за превантивните мерки, за да не се случва това, е останала между кориците на учебника в Симеоново. Не се учудвай.Всичко опира до интелект и образование. Държаата се уравлява в момента по подобие на охранителна фирма-толкова знаят, и толкова могат.Само прибират, без мисъл за после. Никой не ги е учил на това, действат по навик, първосигнално.
12
0
 
3
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
SLANCHEV BRIAG LI IZBIRA POLITICITE NA BG>JALKO GNIDI VASHLIVI
11
6
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
За шума в Слънчев бряг,не се прави така като Симеонов. Правят се закони,прави се среща със собствениците на заведенията,които вдигат шум и се предупреждават и ако те продължават,тогава се пращат специализирани екипи,а не вицепремиери пад.ари...
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо си мислиш, че народа не разбира, напротив, много добре се вижда театъра. И какво си мислиш, че може да се направи срещу това? НИЩО!!! Наивен си, ако си мислиш, че на изборите някой е избрал Бойко, за него е платено...
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЪПИЯ БАЙ *** НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ТИЯ ОТ БСП И ГРЕБ ИМ ПРАВЯТ ТЕАТРО ,ЧЕ СИЧКОТО ДЕТ СЕ ПРАВИ Е СЪС ЗАЕМИ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ,ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ПЛАЩА АААААА
8
13
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Заводът за б0клук не може да смогне, защото дъртите *** и младите левичари-чегеваристи не си сортират отпадъците. Русофилските с вине с удоволствие саботират разделното събиране.
7
7
 
3
 
! Отговори
NOVINAR преди 6 години
istinskite bilgari sa ubiti prez 45 godina
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще тръгне напред, когато и последния комунист увисне на въжето
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунярите действат на принципа "ама вие що биете ***"и лъжат като дърти....и тука разбира се ги нема другарите да храчат защото дори под спарените каскети усещат че БКП СЕ УСИ..А ТОТАЛНО
4
5
 
25
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Цанков камъв е ясно, че яко са прибирали от БКП-то. Ама това са претоплени манджи... Ако толкова искаха от ГЕРБ за всичките години на управление да са го проверили от край до край. Ама те само реват и нищо не правят, че да има с какво да се оправдават. А иначе те колко прибират не е истина, ама на тях акъла не им стига за направят централа, ами само до стиропора са стигнали и от там гепат - 2-3 млрд. за лепене на стиропор. Не ми го побира главата...
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя завод го бях отписал преди години още, а газов хъб ще видите през крив макарон.
2
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко при ГЕРБ е кражби, лъжи и медийни манипулации.Те държат всички медии в Българи, включително и претендиращите да са национални телевизии, чрез които манипулират хората в провинцията.
1
2
 
9
 
! Отговори
скачащия преди 6 години
Георги Свиленски-бившия на Деса Радева.