Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!

Той критикува ЕС, че не спира мигрантския натиск
18 авг 2017 15:45,
52
Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!
Снимка: архив Булфото

Красимир Каракачанов иска да утрои броя на войниците, които охраняват българо-турската граница заради бежанската вълна, заяви самият той пред Die Welt.

Към момента на границата ни с Турция патрулират 140 войници. Според плановете на военния министър те трябва да бъдат увеличени на 600 човека.

"Не можем да позволим на нелегални имигранти да пристигат в Европа", категоричен е Каракачанов.

"Трябва да разположим сили на НАТО или ЕС в Италия и Гърция и да защитаваме външните границите на Европейския съюз със сила и оръжие, ако е нужно", посочва той.

"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той.

"Практиката показва, че военните са много по-ефективни от полицаите. Освен това е доста трудно да бъдат осигурени достатъчно гранични полицай", подчертава Каракачанов.

Също така става ясно, че България планира да засили видеонаблюдението по границата с Турция, където е най-големият мигрантски натиск.

Междувременно правителството на Австрия обяви официално, че изпраща 70 войници, но без бронирани транспортни средства, да пазят прохода Бренер при границата с Италия, съобщава euobserver.com.

Виена посочва, че между 700 и 1 000 нелегални имигранти влизат в страната от Италия всеки месец.

"Важно е не само да предотвратим нелегалната миграция, но и да спасим човешки животи", коментира Хелмут Томак, който оглавява австрийската полиция, тъй като има и смъртни случаи на мигранти, качили се на товарни влакове към Австрия.

Австрия, Дания, Германия, Норвегия и Швеция имат благословията на Европейската комисия (ЕК) да осъществяват граничен контрол, въпреки че са част от Шенген, припомня изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали вече напливът на бежанците от Т-я за Б-я вече намале. Чат пат некой полицай за прекара нещо . Защо сега войската по границата? Не е ли твърде късно и когато нема наплив? Пазете силите на войската.
41
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Късно е.
40
1
 
3
 
! Отговори
прав е преди 6 години
Прав е! Трябва да спрем да бъдем роби на ционистите, иначе този път и след 5 века няма да се освободим...
39
4
 
0
 
! Отговори
Паракачанов преди 6 години
Нека дойдат, може още парички да падат.Иначе има време, нека още малко трафикантите да печелят. Така или иначе желаещи да останат в Б-я няма - нека министърат да не се притеснява.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фантазьор! меркел ги покани, а нато не гори от желание да ги гони.кой ще ти прати войски тук, ти нормален ли си ?
37
0
 
3
 
! Отговори
Zele преди 6 години
Tova e problem na Shengen, a rebege ne e v Shengen. Shengen da si se pazi sam s sobstveni shengenski voiski.
36
3
 
7
 
! Отговори
Далавери Каналджиев преди 6 години
"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той.....Шкемби, за мен ли намекваш?
35
4
 
9
 
! Отговори
пари няма!-действай! преди 6 години
До ДО КАРАКАЧАНОВКой ще им плаща заплатите? Няма вече безплатна наборна служба!
34
5
 
14
 
! Отговори
ДО КАРАКАЧАНОВ преди 6 години
Баце , що не изпратиш Сина си Там ?А си го пратил в Англия на Държавна Издръжка да Учи в Най-реномирания .
33
5
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
те сега бягат от войската, пък ако ги натириш в мизерията на границата си представям кой ще остане. Възстановете си списобностите на Гранични войски сега полиция и не барайте редовната войска. Да тя трябва ББ да защитава границите ,но не в такива случаи, а в състояние на агресия от др държава.Независимост, суверенитет и териториална цялост, кое от трите нарушавст мигрантити :)
32
1
 
12
 
! Отговори
запасняк преди 6 години
МО Каракачанов е член на правителството и сам може да взема решение как най целесеобразно да се използват военните подразделения и от различните гарнизони .Сградите ги няма както и граничните застави но районите им все още не са преватизирани и могат да се използват .Навярно че дойде момента за отчитане за грешка закриване на някой военни формирования в близост до границата .
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поискайте техника от немците!Те знаят как да ви оборудват.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали поляци,унгарци,австрийци са ви предложили помощ?Защо не взехте унгарци,те вече имат опит?Докато не построите здрава стена,като тази на Ердоган,пак ще преминават.Съществува и техника,която може да ги спре без стрелба,ама вие толкова сте "напреднали" в науката,че е жалко да ви гледа човек.
29
1
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
При мене на 10 километра имаше застави с по 100 човека...
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва възстановяване на заставите и няколко хиляди войника поне на първа линия.
27
6
 
18
 
! Отговори
Без коментар... преди 6 години
Щефка на патриотите- бос за канал за бежанци.Камиони на фирма строяща оградата с двойно дъно превозва бежанци ,добре че единия се запали та изкочиха *** от каросерията.После Радетеля за Тих Слънчак устрои кеч с 70 годишни бабета на границата за шоу мъст го-он....
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робите сами идват от Африка при империалистите и робовладелците. Нашите дребни бизнестъргаши искат да ни докарат виетнамц като евтина работна ръка. Готвят ни същото.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вика патроита Ви "Разполагам", а да "Разположим"... Нали знаете директно да се разполагате предизборно на границата...сега от кой искаш разрешение или па да ви помогне, че и границата си не можете да ремонтирате вий със собствени възможности...Виж кво правят съседите ви..."Влизам в Сирия"...а великите бг патриоти в собствената си държава не може без разрешение или помощ да охрани границата си...Е за това подкрепям Турция за независимата си от някой политика!
24
1
 
28
 
! Отговори
кольо преди 6 години
Добре де как някога в 70 - 80 години на миналия век 17 човека успявахме да охраняваме два фланга със по 15 участъка на разстояние поне 10 км в пресечена местност без телефони без радиостанции само със телефонни слушалки за връзка с така наречения кльон и завали пред прикриващ път и единствено контролно следова полоса за някакъв белег с един джип и една виетнамка а и две кучета - това е
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не искам да мисля този какви решения ще вземе, ако страната ни влезе във война."Е как бе обидинените ви патриотчета ще побутнат душманите:-) :-) :-) :-)