Китайци искат от Борисов магистралата Варна-Бургас

Обсъждат и директни полети от Китай до морето
18 авг 2017 15:37,
57
Китайци искат от Борисов магистралата Варна-Бургас
Снимка: Министерски съвет

Китайски компании имат интерес към строителството на автомагистрала "Черно море" между Варна и Бургас. Техни представители поискаха среща с премиера Бойко Борисов, за да представят проектите си.

Това стана ясно от думите на самия Борисов, който пристигна изненадващо в Бургас.

След срещата с китайските инвеститори в заседателната зала на общината, Борисов обясни, че с бизнесмените било обсъдено и откриването на редовни целогодишни полети от Китай до Бургас.

"Не е свързано само с туристическия сезон, знаете, че тук има доста учещи китайски език", обясни премиерът.

Китайците демонстрирали и интерес към пристанищните зони в града, а също и към АЕЦ "Белене".

"Да има магистрала Варна-Бургас и да я вържем с "Тракия" и с директни полети и пристанища, ще е добре за региона", обясни Борисов.

Той съобщи и че започва строителството на обхода Ахелой-Поморие. По повод готвените протести в Слънчев бряг премиерът обяви: "Това е демокрацията, има закон и той трябва да се спазва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
bili преди 6 години
До Анонименna4alnik patno
42
2
 
5
 
! Отговори
Несериозно е преди 6 години
Кои са тези двама тайнствени китайци? Борисов защо не каза кого представляват? Какви са тези разговори без специалисти? Има ли някой да се хване на толкова тъпанарски пиар?
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБургас е най-добрият град за живеене,факт!Единственото което му липсва е само някаква планина в близост,за се съчетае планина с море.
40
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варна и Бургас били най-добри за живеене, не е вярно това са си провинциални градове със сезонен манталитет на работа, в България само София е що годе нормален за живеене град с добър стандарт, жалко. но факт колкото и да се обижда провинцията
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fake news, както казва самото велчие ''лъжливи новини''
38
13
 
12
 
! Отговори
Реално преди 6 години
Всеки пръдльо, на който не му се яде асфалтов, да си ходи по обходните и черните пътища. Мрънкащи палячовци няма угодия!!!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С две думи, трябва да учим китайски.
36
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА, АМА ГЕРБ КАК ЩЕ КРАДЕ ОТ ТАЗИ МАГИСТРАЛА?
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ РАЗБРАХ КИТАЙЦИТЕ ОТ КОЙ ПОИСКАХА МАГИСТРАЛАТАОТ ББ ИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ ????????
34
2
 
9
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Китайците знаят че Борисов си пада по магистралите.Корделка какво казва по въпроса?
33
18
 
4
 
! Отговори
Криворазбраната преди 6 години
демокрация.Това не е демокрация. И демокрацията допуска да има протести.А протестите не са срещу закона, а срещу гестаповските методи на правителството.Хитлер поне си е признавал, че това неговото не е демокрация.Симеонов кога ще си признае че копира нацистите?Не, това не е демокрация. Това е нацизъм! Защо бият цветнокожи?
32
3
 
19
 
! Отговори
хм до 33 преди 6 години
Сегашният път е третокласен селски правен някога да свързва селата из района.На всеки 100 метра има плоча със загинали.На всичкото отгоре вместо да е 60 -80 км магистрала е 120км и времето от 30 минути е станало близо 2 часа.Икономически просто е безсмислено да говорим каква е ползата двете пристанища и туристически центрове да се свържат.
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... поискаха среща с премиера Бойко Борисов, за да представят проектите си."---Ахмед Доган иронично го наричха "хидроинженер".Сега банкянската тиква на какъв се прави - вероятно на строителен инженер-проектант?
30
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайци или марсианци ... няма значение , но тази магистрала трябва задължително да се направи .Сегашният път е ужасен .Само ,който не е минавал по него , си няма представа за изпитанията шофьорски. През ден стават катастрофи , а дали ще станат мегаполис градовете е без значение .Те и така са си най-добрите за живеене в България,а една магистралка ще ги направи още по-добри.
29
6
 
37
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Всички проспериращи икономики имат най-важни градове на брега на морето/океана.Само България е забила столицата си в територия, в средата на нищото ,нейде високо в планината.Как се прави индустрия в град на 500км от пристанищата ?
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланикът на САЩ не дава. Не може. Ще долетят бързо 2-3 сенатори и пак ще обвинят България в антиамериканско законодателство и санкции. Търговия с враговете на САЩ?
27
1
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
За жалост дори не са провинция на Европа ,а на Правец.Икономически са най-добре, другото е политика и биенето в гърдите с махленското"провинция",думата означава територия до голям град ,не софииската трактовка.А и да не забравяме ,че РИМ разцепва империята с биенето на гражданството в очите на всички останали.Като сграден фонд са с площ за население 4 милиона и повече вкл.Равдо-Слънчако,Несебърието и др.
26
5
 
17
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Мегаполис Варна-Бургас би съществувал само в страни като Китай, САЩ и Япония. Тук не само, че тези градове са провинция, ами цялата страна е провинция на Европа,за съжаление.
25
5
 
18
 
! Отговори
ХМ до 26 преди 6 години
Градът е красив и има история спор няма, но вече си е изгубил икономическото значение.Води се втори или трети град но реално е на 4 място.Бъдеще за икономика в него за едното поливно земеделие вече няма.София е същата работа останала е само функцията "столица" ,освен с туризма двата града по черноморието са и стратегически пристанища ,имат рафинерия и комплекса Девня,индустриялно-земеделските центрове Шумен,Разград,Добрич,Русе,Стара Загора,Ямбол.Икономически истината е само една.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен обяд няма - ако се строи, някой ще плати цената. И се съмнявам, че това ще са китайците.