Заради шума: Слънчев бряг платил 12 млн. компенсации!

Симеонов цитира хотелиери: Това е семеен курорт!
18 авг 2017 14:52,
20
Заради шума: Слънчев бряг платил 12 млн. компенсации!
Снимка: архив Булфото

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум.

Това написа Валери Симеонов в профила си във Facebook като се позова на информация от директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Вицепремиерът води от дни ожесточена битка с шума в курорта.

Още по темата

Според Симеонов е пълен абсурд фактът, че на фона на компенсациите за 12 милионя, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно.

"Както казаха специалистите от бранша, Слънчев бряг не се рекламира като дестинация за парти туризъм - напротив, той се рекламира като курорт за семеен туризъм", пише още Симеонов.

Той допълва, че статистиката на хотелиерите го потвърждава - само 5-10% от всички туристи са млади хора, дошли единствено за купона.

"Те имат своето място в туристическия микс, но това не трябва да става за сметка на останалите 90%, дошли да почиват на прекрасните плажове на Черно море", пише още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
MEN преди 6 години
SL.BRJAG PLASHTAL KOMPENSAZII NA TURISTITE ZARADI SHUMA?!?!?!? A NA MESTNITE HORA-KOI SHTE IM PLATI KOMPANSAZII ZA TOVA,4E GODINI NARED NE MOGAT DA SPJAT OT IZDEVATELSTVATA NA DISKOTEKITE PO BREGA,DO 8 4ASA SUTRINTA....AMA TE NE SA VAZNI ,NALI? VAPROSA E NA BEDNIJAT TURIST DA SE UGODI.PLASHTAITE TOGAVA-HAK DA VI E.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименК`ъв семеен курорт, бе. То пълно с наркомани, алкохолици и атглийски прос,таци------Ти пък кога си почивал там последно,че да даваш оценка?Определено там почиват и семейства и нормални хора,пиянстващите свързани с алкохолен туризъм са малцинство.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум."-----Заведенията ще плащат ли поисканите милиони от туристите за компенсации за шума?Симеонов е прав.И туристите искащи компенсация са прави.И хотелиерите са прави.И закона е на тяхна страна.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ъв семеен курорт, бе. То пълно с наркомани, алкохолици и атглийски прос,таци.
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ ЦЪЪРВУЛ СИ Е ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ ЩОМ Е ОТ БУРГАС, СЕГА КАТО Е НАЛАПАЛ КОКАЛА, ЩЕ ВЪРТИ НА ПРЪСТЧЕТО СИ ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ. АБЕЕЕЕЕЕЕЕ, СМРАДЛЬОО, ТИ СИ ВЕЧЕ НИКОЙ. ЗАД ТЕБ И ОСТАНАЛИТЕ ЛЪЖЕ-ПАТРИОТИ ВЕЧЕ НЯМА ЕЛЕКТОРАТ, ИЗТРЕЗНЯХМЕ!
10
4
 
11
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 6 години
Валери, а държавата ще ме компенсира ли за това че цяло лято почти всяка нощ слушам как един етнос прави свадби, а полицията не се намесва? Защо не се намесваш? Много лицемерно, хем да твърдиш че закона бил за всички, хем да си правиш оглушки за "интегриращите се"
9
4
 
2
 
! Отговори
Hasap преди 6 години
A 200 000 bg trudesti se hora v turizma ne se li oplakvali ot 24x60x60 agresiven svrahzvukov teror na rabotodatelite si po rabotnite si bg mesta ?! Ili vaobste ne se i opitvali da spiat na bg bregove, ami otivali da spiat v Krim, Sochi i Odesa?!
8
20
 
7
 
! Отговори
Валеркоооо преди 6 години
Валерко, валерко влезе в обяснителен режим и това вече не говори много положително за теб. Телевизиите взеха да пускат разни пенсионери дето не можели да спят в Синеморец /да се чете стария град на Несебър/ от шума в Слънчев бряг.Та да си дойдем на думата Валерко, хотел ли искаш да строиш или цял комплекс? Залагам на цял комплекс, че тоя твой напън само за някой огромен парцел ще да е.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А компенсация за живущите в градовете за шума от кръчмите кой ще изплаща? В Младост 2 на последната на автобус 306 кръчма от години тормози 6-7 блока около нея с Лепа Брена, Миле Китич, oрк. Кристалите и т.н до късни доби, но въпреки стотиците сигнали ефект няма. Скоро се включиха и строителите в комбинацията изливат и шлайфа бетон нощно време. Нарушения констатирани от общината няма.
6
13
 
9
 
! Отговори
Az преди 6 години
Валери атакува заведения или фирми които НЕ са в обсега на Митьо Очите, щото последният е закрилян от Боко и последният си получава комисионната.
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом мутрите надигат вой до небесата, значи Симеонов е в правилната посока.Напълно го подкрепям, ако направи акции и за дрога и незаконен алкохол, а там е пълно с такива ще получи одобрението на много хора.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпомощния мутренски рев да започне сега.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.Алоо гражданина... Защо реши, че в градовете не се говори на диалект?! Това, че Верчето е неграмотн*а не е причина да обиждаш хората от селата.
2
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заместник министър председател от ОП с власт е като луд с картечница.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...12 милионя.... алоо списващи илитерати,връщайте се на село да си пишете на диалект.