Вот на недоверие възможен, но надали ще застраши властта

Какво да очакваме от неспирните престрелки между БСП и ГЕРБ
24 авг 2017 21:04, Красимир Ангелов
9
Вот на недоверие възможен, но надали ще застраши властта
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП е много слаба опозиция, защото не хваща реалните въпроси - нивото на доходите и на корупцията. БСП и ГЕРБ идеологически слабо се различават, а БСП се оформя като политическа алтернатива на ГЕРБ. Искат властта, но на практика не предлагат лява програма.

Така политологът Мария Пиргова коментира пред Bulgaria ON AIR постоянните престрелки между опозиция и управляващи. Според нея БСП няма по-силна фигура от президента Радев и ще се занимава с корупция, но не ѝ трябва.

"На нея ѝ трябва да вземе властта. Ключът за победата на избори е битката с бедността", подчерта тя.

"Цанков камък" не е съществен казус, няма какво да се разследва. С тези престрелки се запълва публичното пространство с нещо несъществено. Партиите се подготвят за битката за съдебната система наесен", каза още Пиргова в предаването "Денят ON AIR".

От своя страна политологът Димитър Ганев посочи, че месеците откакто правителството встъпи в длъжност не са лесни, а толеранс от 100 дни не е имало.

"На първи план се виждаше, че опозицията много силно атакува властта. За "Цанков камък" можем да говорим като своеобразен отговор на властта към опозицията", отбеляза той в студиото на Владимир Сиркаров и подчерта положителната външнополитическа активност на правителството.

Според Ганев корупцията е тема, по която БСП може да печели политически актив.

"Настояването на БСП е именно президентът Радев да назначава директора на антикорупционната структура, която ще се създаде", каза политологът и добави, че по този начин БСП иска образът ѝ да бъде свързан с президента, за да излезе от изолация.

Мария Пиргова и Димитър Ганев се обединиха около мнението, че ще има нов вот на недоверие към правителството. И двамата обаче са категорични, че той няма да застраши властта.

"Много интересен ще бъде въпросът за коалицията на ГЕРБ. Ще останат ли Патриотите, ще бъдат ли заменени от ДПС? ДПС непрекъснато предлага на Борисов коалиция", изрази мнение Пиргова.

Димитър Ганев обаче не се съгласи с теорията й и добави, че няма конфликти в рамките на управляващото мнозинство. По думите му Патриотите се чувстват изключително комфортно.

Те са ключът към мнозинството в Народното събрание и това прави участието им в рамките на това управление много силно, смята той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 1: Прав си, с Корнелия Нинова е по-зле за Бойко. Миков той не го броеше за нищо.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете партии приличат на махленски клюкарки, които се карат от терасата на блока.Толкова за нивото на политическия дебат у нас
7
3
 
4
 
! Отговори
лъжец и крадец преди 6 години
До БОРИСОВ Е КОМУНИСТбезспорно!!! - с партиен билет.....
6
2
 
1
 
! Отговори
НДМУНИСТИ И ИЗБОРИ преди 6 години
До МнениеАБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО!!!! Сами си вземат властта с чужда помощ и фалш!!!КОНСПИРАТОРИ!! $ От тях нищо друго не може да се очаква-лъжат,крадат,убиват...
5
2
 
1
 
! Отговори
смърт на БКП преди 6 години
До БОРИСОВ Е КОМУНИСТВълци в *** кожи! По-бетер от комунистите! ЧУЖДИ СРЕД СВОИ..........
4
3
 
2
 
! Отговори
БОРИСОВ Е КОМУНИСТ преди 6 години
КАТО ГЛЕДАМ КАК КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ, МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ.ЗАЩОТО В ГЕРБ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ ОТ БСП
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въртоглавите са въртоглави! Отиде и вижте, където комунист е стъпил трева не никне - Полимери, Елма-Троян и др. на стругаря Банев, Тец-Свищов, Видахим и т.н. на незнайни и знайни лесовъди, дърводелци, които си нямат и понятие от пазарна икономика. И някоя си Корнелия облажила се от обедняването на народа, ще решава проблемите на бедните. Най-големият проблем е, че парите са в хора, които освен чрез крадене по друг начин не знаят. Ще спечели изборите онази партия, която създава силна средна класа
2
3
 
12
 
! Отговори
Хронологист преди 6 години
Еййй тая пиргова няма да се откаже -дъщеря и не влезе в Европарламента-и сега се бори в следващите избори за ЕП - БСП да я включат в листите, но на избираемо място-майкооооооо -колко социолози, най различни държавни агенции за изследвания на какво ли щеш-хратулници. Тая Пиргова, Буруджиева и др. -погледнете ги в очите с каква злоба говорят-аз се улисах-обвинявам телевизии, радиа , журналисти, като канят все едни и същи отвратливи физиономии и тези *** да вземат хонорар ,за това ,че са поканени
1
14
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Вот на недоверие към Корделка ,защото се указа по зле от Миков.