Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Фактите се манипулират според конюнктурния интерес- казано просто и ясно. И вярно най-вече за днешната ни политическа класа.
229
1
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Вие ли не мразите - вие само това можете и правите.
228
1
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Ястребинчета са избити от член на РМС г-жо Нинова! Да, искаме истинската история. На 8 срещу 9-ти септември 1944г. Кимон Георгиев извършва преврата. Същия, който във вашата история му приписвате "фашиските"преврати от 9юни 1923 и 19 май 1934г. При репресиите след втория му преврат са избити лицата които споменавате. Същия от 1944, до 1946 е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ на България!!!! Вице премиер 46-50г. Отново вице премиер 1959-62г. Два пъти герой на социалистическия труд. Луди ли сте? История?!
227
0
 
5
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Цитатът от ак. Г. Марнов казва цялата истина за лъжите на Нинова - "...историята не трябва да се променя"... Коя история? Написаната от тях, заедно с паметниците, нацвъкани върху гробовете на българските герои. Лъжа, лъжа и лъжа...
226
1
 
5
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
И що за наглост да споменавате свети за българите имена и да се кичите с тях
225
2
 
9
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Другарко после госпожо след това другарко кое да се забрави.Кражбите на кликата ви ли или убийствата на достойни българи.Или боядисването ви и кражбите от държавата..Кое от тях няма Гл прокурор и съд и прокуратура и това ли да се забрави няма съд за такива като вас и защо бъркате 9 май с 9 септември.
224
3
 
8
 
! Отговори
Белене преди 6 години
Сирени,сирени трябваше да вият за 28-ми път в 12ч. на обед на тая прокобна дата!Нинова,а за избитите хиляди след 9ти ни дума,нали?
223
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Анонимен 228 Ми той комунизма почина достойно в целия свят. Останаха само лошите спомени.На 9Х да запалим по една свещичка и с молитва никога да не възкръсне, както хитлеризма.
222
0
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Петолъчка в сърцето 227 С петолъчка в сърцето и с наденица в дуп ..то , няма как да стане.
221
0
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Ех как и се ще на Корделка да забравим престъпното им управление и как съсипаха хубавата ни държава.Дано се излъжем за пореден път да им дадем властта.Да , ама Не! Народа най после започна да отсява истината от лъжата.
220
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мн дразни тази баба.
219
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой да помни на колко и какви унизителни въпроси трябваше да отговори за да излезе в чужбина? А предимствата за активните борци,за членове на ОФ?
218
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на активните борци да си спомним как влизаха с тройки да следват,що не си спомним, че дори бригадир трябваше да е член на партията,що не разгледаме блоковете по кварталите!? На три работнически,задължително един на военните и един на партията! Тая за какво помирение говори?
217
1
 
13
 
! Отговори
Redimag преди 6 години
Едно време на площада пред Народно събрание имаше паркирана Ниса,там ни стрижеха,който имаше дълга коса! Мама ви червена!
216
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и вярвам , щом сина и е в Севрена Корея и Русия, така е!
215
2
 
13
 
! Отговори
До Винаги истината преди 6 години
...след 1989 г. същият този професор по история на БКП написа няколко тома, в които "разобличи" и БКП, и ДС.Върза си гащите човекът!Щерките му и двете с леки психични отклонения, но едната успял да я уреди със съпруг бизнесмен /кой знае какво е уредил този човек за да бизнесмен/. Другата е уредена в БАН, научният ръководител и написа дисертацията. След влеме тя открадна темата и материалите на пенсионирана колежка, която няма протекции. Така се хабилитира.Покрай наш Илия ми опротивя и св.Илия
214
1
 
12
 
! Отговори
До Винаги истината преди 6 години
Да, истината ... Дядо ми е бил в Гонда вода. после е имал големи неприятности, когато отказвал да утвърди за "активни боркини" бивши браннички и дори някои лекомислени момичета /да не употребявам по-обидна дума/. Тези госпожички, след 09.09 успели да се задомят за партизани и ятаци.След Гонда вода се отървал и един, който слухтял и докладвал пред лагерното началство какво говорят и правят комунистите.И той АБПФК, после преподавател по история на БКП, а след 1989 написа няколко тома плювни срещу
213
1
 
19
 
! Отговори
Помним Корне, помним преди 6 години
Помним как приватизира Техноимпекс. Нагуши каквото можа при сините и послескок подскок - при червените.Наточила си зъбките за още по-голям комат, но не се знаекакво има да се случва занапред!
212
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички комунисти в лагерите, дето си направиха докато бяха на власт.
211
3
 
20
 
! Отговори
И НИЕ ПОМНИМ,бе... преди 6 години
ИЗОБЩО НЯМА ДА ЗАБРАВИМЕ--НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ТОВА ***!