Когато властта е слаба, "подземният свят" пирува!

Лоша кадрова политика, недофинансирана система на МВР...
Обновена: 11 сеп 2017 11:21 | 11 сеп 2017 11:15, Камелия Цветанова
26

Бившият шеф на контраразузнаването и настоящ лидер на ДСБ Атанас Атанасов обвини управляващите, че допускат слабости и заради това престъпността се увеличава.
Още по темата

"Основният въпрос в обществото трябва да бъде защо се случват тези деяния у нас, както отвличането на Адриан Златков. "Подземният свят" си позволява подобни действия тогава, когато чувства слабост във властта", отсече той пред Bulgaria ON AIR.

Атанас Атанасов гостува в "България сутрин", за да коментира случая със сина на собственика на една от луксозните автокъщи Тони Златков, който беше отвлечен на 30 август, а късно снощи след платен откуп, беше освободен.

"Години наред МВР и секторът за сигурност са тежко дестабилизирани поради комплексни обстоятелства и никой не взима мерки", алармира ген. Атанасов като изброи причините.

Според него причините за това са няколко.

"Едната е тежката кадрова търговия, която се осъществява с олигархията, а втората, недофинансирането на системата за сигурност, което води до дестабилизация, дори деморализация", обясни той.

Пред Bulgaria ON AIR ген. Атанасов разказа за възмутителен според него случай, за който обаче не се говори.

"Години наред не се изплащат обезщетения за униформите в МВР. Будни граждани се организирали и от Канада бяха внесени у нас 1600 костюма за пожарникарите. На протеста на 5 юли обаче същите тези служители извадиха плакати, че сами са си закупили униформите", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До отвратително,сега при тиквата,не е ли същото.
24
0
 
4
 
! Отговори
отвратително преди 6 години
Генерал Гномов ли се намери да коментира престъпния свят?! По негово време се стреляха и взривяваха под път и над път почти всеки ден! А силовите групировки им финансираха кампаниите... Едната злоба е само голяма у това същество, дребно на ръст и на морал!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той си пирува подземния свят, даже е започнал да става наземен
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АТАНЕАСОВ ЗАЩО ГОВОРИ ПРОТИВ ВЛАСТТА. В МОМЕНТА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НАРОДЪТ ИЗХВЪРЛИ ДСБ ОТ ВЛАСТТ, ТЕ СЕ НАМЪРДАХА В ПРАВИТЕЛСТВОТО. МИНИСТЪРЪТ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ НЕНО ДИМОВ БЕШЕ ДЕПУТАТ ОТ ДСБ И ДЯСНА РЪКА НА РАДАН КЪНЕВ. ЗА ТРИ МЕСЕЦА Е НАЗНАЧИЛ 36 "ЕКСПЕРТИ" ОТ ДСБ В МИНИСТЕРСТВОТО, ЗА ДА СЕ ИЗХРАНВАТ
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има една голяма грешка! Не може да се каже, че властта е слаба, защото то въобще няма власт.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това "генералче" е един много достоен и отговорен човек, за раслика от теб
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ГЕНЕРАЛЧЕ НЕ БЕШЕ ЛИ НА ДЕЙСТВИТЕЛНА СЛУЖБА В ГОДИНИТЕ НА МУТРИТЕ И ЕДНИ ФИНАНСОВИ ГРУПИРОВКИ КОИТО НАЛЯХА СИЛИ И СЕ ПРЕГРУПИРАХА В СТИЛ КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА.
18
0
 
14
 
! Отговори
Бать Весо преди 6 години
МВР пази тези,които са на власт.Толкова е просто - при всяка смяна на властта се сменя ръководството нс МВР от горе,че дори и до началници на РПУ-та.Дори висшите партийни структури срещу заплащане назначават диретори на Областни дирекции.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато няма държава няма закони които да се прилагат мутрите си развяват коня. Трябват ми само 3 седмици не повече и държавата ще се прочисти от всички елементи. Но явно някои не искат да се променят нещата щото ще им свършат милионите. В тези далавери играят индивиди от най високите етажи на власта. Ще смея ли аз да отвлека някой и да искам откуп като знам че нямам гръб който да ме подпира? Много ясно че няма да посмея щото мутрите ще ме очистя щото съм навлязъл в тяхната територия.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР е огранизацията, която пази бившите комунисти, превъплатили се като бизнесмени и демократи ...
15
2
 
21
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
Лидерите на подземния свят са в правителството. Мафията управлява държавата.
14
1
 
27
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Атанасов е по принцип е прав. Лошото е, че и те от ДСБ/СДС са същите продажни брокери и некадърници, като тези, които ни управляват сега!
13
0
 
14
 
! Отговори
шашко преди 6 години
Абсолютно покритие между факт и заглавие.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато КТБ съществуваше тогава обраха завряния зет и само една телевизия го отрази пряко в деня на размисъл. Какво си се запритеснявал, като вкарат завряния в Централния тогава се притеснявай. Просто съдът не върши никаква работа. В нормалните държави за по-тежки пристъпление първо те вкарват и после те съдят, а тук обвиняемият се разболява дни преди делото, а иначе здрав(напр. прокурорът от Плевен).
11
1
 
25
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
"От 1945 досега ни управляват едни и същи хора. Защо прави тези циркове?"Не си прав.Хората са същите още от преди 1945г. Доста са се завътяли като фурнаджийски лопати и са се наместили през соца. През 1989г. следва пак завъртане и стават демократи и хоп пак са си добре.Погледни хората в демократичните партии след 1989г. и ще видиш какви са били родителите им пред 1945г. !
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подземния свят пирува вече 30 години, не се ли напируваха.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой управлява 15 години у нас? Един сикаджия с приятели сикаджии вече милионери. Как иската да се развиваме чрез наука, технологии и икономика? Учили са ги как да изнудва, бие и пребива и да взима готови бизнеси и пари. Да се учи, нв с интелект и желание. Поне език да беше научил за да не гледа умно като студент на изпит, аха да проговори. Помните ли колко пари са събрали бандюгите за да стане гл.с-р? Един милион лева и той стана. Всичко поквари, медии, полиция, съд и прокуратура.
8
0
 
35
 
! Отговори
Некой преди 6 години
А когато властта и "подземният свят" са едно и също?
7
0
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Разни синдикални организации чрез измислените си ЛИДЕРИ изправиха на нокти изпълнителната власт респективно МВР Радев който обира негативите на предшественика си които чрез мътения с година и накрая излюпиха едно недоносче ЗМВР .Преди това чрез шумна кампания създадоха хаус и дестабилизация по отношения на 20-те заплати и накрая останаха но някой от колебаещите се си ги взеха като се пенсионираха Други те гизадържаха като им разрешиха да взимат заплата и пенсия и са някоко десетки хиляди .
6
3
 
17
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
Има една приказка от социалистическата ни действителност:"Куче влачи - диря няма".Щом не могат да ги хванат, следва че бандата е от полицията.Позитановската престъпна организация има здраво загнездени кадри в родната полиция.