Нацията има бъдеще, когато се възпитава в любов към родината!

Президентът на 110-ата годишнина от създаването на СОСЗР
12 сеп 2017 19:53,
22
Нацията има бъдеще, когато се възпитава в любов към родината!
Снимка: БТА

"През всичките години от създаването си Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва продължава всеотдайно и последователно да изпълнява своята важна мисия, свързана със съхранението на воинските традиции и добродетели, на националните идеали и патриотични ценности". Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в Централния военен клуб в столицата, където участва в тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
 
Върховният главнокомандващ оцени високо ролята и приноса на родолюбивата организация в патриотичното възпитание на младото поколение.

"Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато нейното младо поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към родината", отбеляза Румен Радев, според когото представителите на СОСЗР продължават достойно да изпълняват задълженията си.
 
"Вие имате отговорността да поддържате връзката между народ и армия, да следите пулса на случващото се в обществото", посочи президентът в обръщението си към представителите на военно-патриотичната организация и допълни, че административните знания и лидерския потенциал на членовете на Съюза трябва да бъдат адекватно използвани от държавните институции в процеса на разработване на политики в областта на националната сигурност и отбрана.
 
Президентът Румен Радев приветства членовете и представителите на СОСЗР с юбилея им и изрази увереност, че те и занапред ще продължават да работят за издигане авторитета на Българската армия.
 
Председателят на Съюза ген. Стоян Топалов удостои държавния глава с плакет, посветен на 110-та годишнина от създаването на патриотичната организация.
 
Сред гостите, които присъстваха на тържественото събитие бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, офицери, сержанти и войници от резерва, граждани и общественици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментиралите масово не правят разлика между родина и държавно управление.
20
0
 
1
 
! Отговори
лисица преди 6 години
обичат се нормални държави,а не такава в която приватизацията беше кражба, в коятомутрите са на почит, обича се държава в която депутатите са в нормален брой, а не още 240 при намаление на държавата с два милиона и има поне 250 партии вместо пет-шест.Обичат се нормални неща, а у нас те не са.
19
2
 
7
 
! Отговори
19 преди 6 години
Любов и всеотдайност не се се възпитават, те сами идват!! И сами си отиват.... Вече е късно.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато нейното младо поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към родината",--------------------------За *** ли ни вземате?? Пак старата идеологическа пропаганда на нов глас ! За да възпитава поколението в "любов към родината", първо нека ДЪРЖАВАТА му даде всеотдайност и любов, а не да го поучава и назидава по комунистически! И да му даде шанс да не се чувства емигрант в собствената си "родина", а зад граница - като у дома си! Защото има една фраза - Родината е не където си роден, а където е сърцето!! Любов и всеотдайност не
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15. Питаш кви са тия с лошите погледи ли? Незнаеш ли че тези управляват държавата ти всички останали са пионки. А вие уж гласувате за някои си! Мислите ли че управниците за които гласувате не искат народа да е доволе и те да се задържът дълго на власт? Разбира се че искат но са подвластни на такива с лошите погледи. Мислиш ли че някой от старите комунисти ще остави ей така цяла държава на вчерашни лай.нари? Малиии колко просто племе сте не е истина!
16
3
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Ало Президента, ЗАЩО МЪЛЧИМ и не отправяме протесна нота както Унгария и Румъния отправиха към Украйна за новия им закон за образованието с което лишават малцинствата в Украйна да изучават родния си език.В случая забравяме пак за нашите българи зад граница .КОЙ ЩЕ ИМ ЗАЩИТИ ПРАВАТА?БАРЕМ ВИЕ ГО НАПРАВЕТЕ. КЪДЕ СА ПАТРИОТИТЕ? А Б.БОРИСОВ ЧАКА КАКВО ЩЕ МУ КАЖАТ ОТ ЕС ИЛИ САЩ.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви са тези, с лошите погледи!
14
0
 
9
 
! Отговори
Останалите преди 6 години
Виждаме резултатите, наште хора зад граница отдалеч си я "обичат". А ний тука са маем и чудим ко да правим като знаем кой е причината да не прибираме и пукнат грош в джеба!
13
2
 
17
 
! Отговори
до 11 стоев преди 6 години
Моята родина не съществува от 1990 година. Аз се клех за вярност към една работеща държава а сегашната ограбена и рушаща се територия не е моя родина а на политическата мафия.
12
3
 
13
 
! Отговори
кое е най-хубавото ? преди 6 години
Радев, нали знаеш, кое и е най-хубавото на нашата Родина? Самолета за Чикаго!
11
4
 
14
 
! Отговори
Стоев преди 6 години
Аз с вас отдавна не съм един народ предполагам че има и други като мен пък камо ли някои може да твърди че в тази клоака има нация.всъщтност не съм прав.мафията е една нация.без значение от етнос и религия крадат и безчинстват безнаказано.
10
6
 
15
 
! Отговори
без ценности преди 6 години
Западни ценности няма! И не е имало! Ценности е имало по време на Великата френска революция, по времето на Великата Октомврийска революция, по време на гражданската война против фашисткия режим на Франко, по време на Втората световна война, на 9-ти Септември 1944, при победата над монархо-фашизма в България. Тогава много хора са си дали живота за тези ценности. При капитализма ценности няма! Ако някой от вас иска да даде живота си за капитализма, за НАТО, за ЕС, за хомосексуалните, за турците ?
9
1
 
12
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Президентът: Силата на армията се измерва със силата на духa. Сиреч със силата на заклинанията.
8
0
 
13
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Човек няма как да изпитва уважение, а още по-малко пък обич към нещо, което не познава! Аз не виждам как точно политиката, която сега се води в България (в това число и медиите) допринасят за ограмотяването на децата, дори по най-елементарните ни въпроси от историята.Не може когато попиташ един ученик "Кога е избухнало Априлското въстание?", то да ти отговаря: "През април" или на въпроса: "Къде е роден Христо Ботев", да отговаря: "У тях" и да очакваме, че то ще изпитва някакъв респект.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AKO SAM OT MALZINSTVOTO BALGARIA MOYA RODINA LI E?NAVSYAKADE SAM OBIGDAN OT BALGARITE,ZNACI BALGARIA NE E MOYA RODINA.ZASHTO MRAZITE MALZINSTVENITE GRUPI,A NA MEGDUNARODNI FORUMI I KONGRESI GOVORITE,CE GIVEEM KATO RAVNI.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато големите ни националистчета знаят историята ни само след освобождението нищо хубаво не ни чака.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацията има бъдеще, когато се възпитава в любов към родината!..а като крадохте и продължавате, "с любов към родината" го правите, нали?само тотал-*** може да има безочието да призовава към "любов към родината", призовавайки по тоя начин в "защита на чуждата собственост", демек - "пазете ни, ние сме вашата родина".!.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На първо време да оправят учебниците по история, за да знаят българите кои са и какво се е случило с тях. И до сега се провежда исторически геноцид спрямо българите.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе с тез на една планета ли живеем?
2
0
 
9
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Тия са паралелната реалност!