Пленарни страсти: Заплаха ли е Русия за сигурността ни?

Докладът на МС за националната сигурност за 2016 г. предизвика дебат
Обновена: 13 сеп 2017 11:47 | 13 сеп 2017 11:47,
522
Пленарни страсти: Заплаха ли е Русия за сигурността ни?
Снимка: Reuters, архив

Заплаха ли е за националната ни сигурност Русия? Тази тема коментираха депутатите в парламента по повод доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г., в който правителството разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи.

В документа се посочва, че действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплаха за единна и мирна Европа.

Според Милен Михов от "Обединените патриоти" докладът отразява вярно заплахите за националната ни сигурност.

"Посочват се три важни факта. Първо, засиленото присъствие на Русия в Черноморския басейн. На второ място, изострените отношения между Русия, НАТО и ЕС, не довеждат до друг извод, освен нарастването на заплахата за националната сигурност. Третото нещо, което много ясно се казва, са засилените опити да се формират сфери на влияние, включително в България, чрез икономически, политически и културни средства", обясни Михов.

Той допълни и че в предишни доклади също е имало подобни заключения, така че това не е новина.

"За всеки информиран гражданин е видно, че Студената война се завръща в Европа и това не е радостна новина", заключи патриотът. Той допълни, че сред другите заплахи за сигурността са тероризмът и ислямският фундаментализъм.

Друг патриот, Станислав Станилов от "Атака", обаче не е съгласен с констатациите в доклада и ги определи като "натовски глупости".

Според червения депутат Антон Кутев пък с доклада правителството за пореден път показва "неадекватност". Въпреки това той не вярва, че констатациите ще утежнят отношенията между България и Русия.

"Последните няколко правителства показват склонност към определено антируско настроение. Българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски, и английски. Именно това, че сме членове на НАТО и ЕС означава, че можем да бъдем мост на тези световни сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история", каза Антон Кутев.

Според Антон Тодоров от ГЕРБ пък докладът показва един от големите проблеми за България - хибридната война.

Колегата му Красимир Велчев се въздържа от коментар, но отчете, че щом има такива констатации, значи има някакви притеснения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАРОДА АСФАЛТ НЕ ЯДЕвие не сте народ, а ***
264
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсяка година България подарява 330 милиона на американските ТЕЦове.а на Лукойл колко милиарда подарява?
263
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И до ден днешен има българи които чакат да им излезе номера за "Запорожец" !
262
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост и днешните руснаци са с доста голяма червена тиня в главата. А българските русоспии им *** ***
261
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
313 ПОСТ Е ЛЪЖЛИВА НОВИНА, ЗА КАКВИТО СКОРО ЩЕ НОСИШ НАКАЗАТЕЛНИ ПОСЛЕДСТВИЯ! КОПВА Я ВСЕКИ ДЕН АБСОЛЮТНО СЪЩАТА МЕКЕРЕТО РУСКО! ДАЙ ИЗТОЧНИКА БЕ, *** РУСКО!
260
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия Българяи имаше космическа програма, изстрелваше собсвени спътници в космоса и произвеждаше космичка техника която още работи в космоса.
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещЯвно си много навътре с матряла.Та кажи защо СССР обявява война на България на 05.09.1944год. нали знаеш крушата си има опашка. Та дали тази опашка не са 23- те турски дивизии на границата ?И кой е искал тези дивизии да навлязат в България?Щом си помнещ трябва да знаеш.
258
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Русия беше заплаха за България,то отдавна шепата софийски *** да са нахранили прасетата.
257
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия е заплаха и води хибридна война с българия! факт са троловете тук! Също скока на газа. Изказването на Путин за кирилицата! Да продължавам ли?
256
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сесесерето е голяма работа. Само виж колко модерни технологии имат от преди 100 години са още. Друго си е баба Алла Пугачова
255
4
 
3
 
! Отговори
Всеволод Петров преди 6 години
До Като почнеш всичко еАми на някои хора може пък да ни харесват комуналките и руските бижута. Теб никой не те задължава да живееш в комуналка и да носиш руски бижута. Не разбирам за какво ревеш?
254
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не е заплаха за "русофилите", а за БЪЛГАРИТЕ !
253
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат природни богатства и голяма страна, но живеят като мангаляри сесесрейците. Комунизма тотално ги е осакатил мисловно.
252
5
 
5
 
! Отговори
рускиняДо от морето преди 6 години
Как се отнасят руснаци с вас?Какво говорят за вас? че толкова си потресена. Само в този форум аз пребпоих десетки "***,алкохолици,азиатци". Или на българите,като на по-висша раса е разрешено да обижда един друг народ. Аз се сблъсквах с такава простотия на отделни българи,но не правя извод за целия народ.Иначе си доволна от отношение към вас на шведи и англичане,които ритат, пробиват глави на българите? Това ти смяташ за нормално, защото те ритна западняк? Робска психика трудно ще изкорениш
251
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най са смешни нашите червенокомундери. Тикат България към Русия, а децата им са все на Запад.
250
0
 
1
 
! Отговори
RUSSIAN PIDORAS преди 6 години
До Членска карта 7Не четеш внимателно и се излагаш с отговорите. Затова ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!
249
4
 
5
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 години
братушки-говнушки
248
5
 
6
 
! Отговори
Като почнеш всичко е преди 6 години
Много често по улиците виждам бабички, носещи съветски бижута. Кич и грозотия. Руснаците не могат да произведат или измислят нищо красиво, свястно, качествено и работещо. Виж им таратайките, виж им комуналките. Всичко там е соц мухъл......
247
4
 
6
 
! Отговори
Сесесерето преди 6 години
Друго си е Съветският съюз с панелните комуналки, меланхоличната соц естрада и километричните опашки из магазините. А и с паметниците на Ленин, Сталин. Възторжените съветски бабички, маршируващи пред мумията. Каква идилия..............................
246
5
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
до RUSSIAN PIDORAS---------------------------------повярвяме те, драги, със сигурност говориш от собствен опит. И колко пъти там те таковали?