Нова реклама, стар клип: Хвалим се със Сталоун пред посланици

София била икономически най-изгодният вариант за ново седалище на ЕМА
Обновена: 14 сеп 2017 19:43 | 14 сеп 2017 19:34,
1
Нова реклама, стар клип: Хвалим се със Сталоун пред посланици
Снимка: кадър YouTube

Правителството пусна в кампанията София да стане седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) стар туристически клип на България. Във видеото от миналата година филмови звезди като Антонио Бандерас и Силвестър Сталоун разказват колко прекрасно място е България.

Клипът бе пуснат при представяне на българската кандидатура за ЕМА пред посланиците на страните от ЕС, което направиха вицпремиерът Екатерина Захариева и кметът на София Йорданка Фандъкова, пише "24 часа".

София е икономически най-изгодният вариант за ново седалище на агенцията, подчерта зам.-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева. Тя обясни, че има предвид най-ниските цени на наеми, транспорт и храна в целия ЕС, което било полза за служителите на ЕМА. 

"Фокусът в икономическото развитие на София е върху иновативния бизнес, фармацията и биотехнологиите", подчерта Фандъкова. Тя обясни, че освен чисто новата сграда в "София Тех Парк", която ще бъде изградена за ЕМА, до нея ще има и спирка на продължението на третия лъч на метрото. 

"София е в топ 30 на най-бързо развиващите се градове в света", изтъкна Йорданка Фандъкова.

"В София има представителства на 250 фармакомпании от целия свят, а в България работят 49 завода от сферата на фармацията", добави Лидия Нейчева.

В момента агенцията е със седалище в Лондон, но ще бъде преместена оттам след Брекзит. В състезанието за ново седалище участват още 18 европейски града освен нашата столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много зависи какво е имал предвид с това "България е мястото"! Просто една извадка на изказване без да се знае контекста не върши работа.