ГЕРБ с инициатива за децата на починали олимпийски медалисти

Целта – до пълнолетие да получават месечните им премии
Обновена: 16 сеп 2017 11:06 | 16 сеп 2017 11:00, Красимир Ангелов
25
ГЕРБ с инициатива за децата на починали олимпийски медалисти
Величко Чолаков бе последният олимпийски медалист в родните щанги. Снимка: Булфото, архив

Парламентарната група на ГЕРБ започва инициатива да внесе предложение за промяна в Закона за физическото възпитание и спорта, чрез която при смърт на олимпийски медалист с отпусната пожизнена месечна премия, същата да може да се получава от неговите деца до навършване на тяхното пълнолетиe, съобщиха от партията.

Още по темата
Поводът за инициативата е гражданското искане, насочено към законодателя, да се помогне на децата на двамата шампиони във вдигането на тежести Величко Чолаков и Милен Добрев. Двамата починаха на 35 години и оставиха общо три сирачета.

Текстовете за промените в закона вече са в процес на финализиране и ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание в началото на следващата седмица, посочиха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Децата на съседа,който почина с какво са по-различни? Защо е това разделение?Дайте на всички,поне да ви споменават с добро.....
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама дори и за миг не съм се съмнявал, че ГЕРБ са по-комунисти и от комунистите.Явно им трябваше малко време за да покажат истинския си обшик.
19
0
 
3
 
! Отговори
ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАН преди 6 години
ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАНДЪКОВА И ГЕРБ В НОВАТА ЗЕЛЕН ЗОНА НА КОРЕННИТ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ И РЕКЕТ ОТ 100ЛВ ЗА КОРЕННИТЕ ЖИТЕЛИ И ГЛОБИ И КРАЖБА С ПАЯК НА ГОСТИТЕ И ДРУГИТЕ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ В ЗЕЛЕНА И СИНЯ ЗОНА
18
5
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Малко уточнение. Става дума за олимпийски медалисти през последните 10 години. То ония, от преди, не бяха никакви медалисти.
17
1
 
12
 
! Отговори
Гербаджии, преди 6 години
Колкото и да манипулирате гласуването с плюсове и минуси, това няма да промени факта, че хората не подкрепят идеята!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ятаците на борците няма ли привилегии? Да не забравят шампиона Боев с куфарите с белото.
15
16
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Добро предложение! Подкрепям го, тъй като тези хора са представили България а са си отишли млади, на по 35 години! Т.е. имат семейства и малки деца.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва се смени с Брюксел и същите типове пак управляват.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са си пребоядисани комунисти и повтарят делата на БКП. Сега ще направят списъци, номенклатури със заслужили борци и техните наследници с всякакви привилегии и пенсии, както бяха борците срещу капитализма и империализма.
12
1
 
20
 
! Отговори
До Мануел преди 6 години
На олимпийските шампиони им е достатъчна парична премия за успехите. Децата им не са с нищо по-специални от тези на останалите. Присъждането на някакви допълнителни привилегии за семействата им означава обществото да се раздели на касти като в Индия. Заслужил-незаслужил, ти получаваш това и това само защото си част от дадена каста. Последното го наблюдаваме с партийните назначения в администрацията.
11
15
 
17
 
! Отговори
Мануел преди 6 години
Респект за всички редовни данъкоплатци . Естествено, че са починали безброй почтени и изрядни хора и е извън дискусия , че държавата се грижи мизерно за 99 процента от народа... Но олимпийските шампиони и медалисти трябва да се почитат специално. Включително посмъртно.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мануел, тайно си мечтаеш да си Мануела, нали??
9
17
 
5
 
! Отговори
Мануел преди 6 години
Фитнесите изобщо не са пълни с олимпийски шампиони и медалисти за България. Тези хора е рядка находка. Трябва да се почитат по всеки възможен начин. А за творците над мен ще цитирам Ботев - "А вий, вий сте ***! "
8
6
 
12
 
! Отговори
ДНЕС преди 6 години
И днес има Закон по който децата на починали Родители получават Пенсия от Бащите си и Майките си . Лошото е че Закона казва че родителя трябва да е внесъл в НОИ Осигуровки .Не съм съгласен да плащам на Тарикати вместо да Финансирам деца си за Бъдеще . Умрелия си е умрял , да сме живи и здрави живите . ДЕЦАТА НИ .
7
9
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
По същата логика пенсия и за децата на всеки наркоман умрял от свръхдоза.
6
7
 
25
 
! Отговори
all stars? преди 6 години
Рисковете на професията.Преди 20 години почина баща ми Добър човек беше-нямаше злоба в него .Освен всичко останало осигуряваше работа на стотина човека ,плащаше данъци и тн.Когато умря държават ми даде 0(нула) лева. Всеки ден подобни неща се случват навсякъде по света.Та с какво тоя назобан *** е по-добър е хилядите добри хора които вече не са между нас?Блъскал много ,дигал щанги.Евала фитнесите са пълни с такива.Премия за всички?
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво очаквате? Мутрата се грижи за аверите си! Математиците със златни медали да го духат!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се помогне но трябва да съдят фармахим за анаболите с които са ги тъпчели
3
7
 
27
 
! Отговори
Така ли преди 6 години
Значи България няма други деца на които бащита са починали,и са били изрядни данъкоплатци и редовни гласоподаватели.И накрая тези "обикновенните деца"ще им се отпускат мизерни средства за отглеждането им.
2
3
 
20
 
! Отговори
До Гроб преди 6 години
Идва Видов ден!