Полицаите към премиера Борисов: Министърът ни плаши, а вие?

Синдикатите се готвят да сезира евроинституции заради Радев
Обновена: 19 сеп 2017 06:57 | 18 сеп 2017 18:29,
48
Полицаите към премиера Борисов: Министърът ни плаши, а вие?
Снимка: архив Булфото

Протестиращите полицаи поискаха позицията на премиера Бойко Борисов по изказване на вътрешния министър Валентин Радев.

Преди дни, в навечерието на поредния протест на униформените, МВР-шефът обяви: "Синдикатите да не ни притискат - ако го правят и аз ще правя обратното".

Според полицаите с тези думи вътрешният министър прикрито ги заплашва.

Още по темата

Заради това Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов. Това става ясно от съобщение изпратено от синдикалистите до медиите.

В писмото СФСМВР пита министър-председателя дали подкрепя изказването на Радев. Според протестиращите думите на вътрешния министър звучат като "зле прикрита заплаха".

Ако не получи удовлетворителен отговор от Борисов, синдикатът ще информира за изявлението на министъра синдикалните си партньори от Германия, Холандия, Испания, Австрия, Румъния, Норвегия и др., става ясно от съобщението. Освен това СФСМВР има готовност да сезира компетентни български и европейски институции.

Полицаите протестираха за пореден път в петък - навръх професионалния празник на пожарникаря. Те се събраха пред парламента и припомниха основното си искане - 15% увеличение на заплатите със задна дата. Ръководството на МВР обаче е на позиция, че скок на възнагражденията преди 1 януари догодина няма как да има.

Заради отказа на полицейските началници да чуят протестиращите, синдикатите се заричат да продължат с протестите. Те планират след Нова година недоволството им да е ежедневно и да протестират всеки ден. Ако изпълнят заканата си, стачката им ще съвпадне с поемането на председателството на Европейския съвет от България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
39, НЕМА КАК С 600 ЛВ СТАРТОВА ЗАПЛАТА ИНТЕЛЕКТА ДА БЪДЕ ВИСОК- ТЕ С ГОЛЕМИЯТ ИЗБЕГАХА- МИЯЧ НА ЧИНИИ В ЕВРОПА 1480 ЕВРО- ТУК В ПОЛИЦИЯТА ОСТАНАХА САМО ДЕ МЪРДА И ШАВА И ЛЕГЕНДИТЕ КОЛКО ТРУДНО СЕ ВЛИЗА И КАКВИ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ИМАЛИ- Е ДА ДЕ , АМА ЪЪЪЪ
40
2
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Гошо 44 Що бе Гошо , не е ли вярно това което казва Борисов?
39
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
А полицаите държат ли се достойно.
38
1
 
7
 
! Отговори
Борисляв Георгиев преди 6 години
мене всички министри ме плашат, лекар трябва лекар еееееее.......
37
4
 
30
 
! Отговори
Дим40+ преди 6 години
Вчера, сутринта, по БТВ, г-н Бойко Борисов, беше в студиото и доказваше на всички зрители, че няма връзка с главния си мозък:1.В бюджета имало събран излишък от два милиарда лева! -Много искам да вдигна заплатите на полицаите, но пари няма в бюджета. Самолети ще купуваме !3.Кога ще се купуват дрехи за пожарникарите?-Едно време с какви БАТУШИ ходех аз !4.Кога ще вдигате пенсиите? -Да не се правят, хвърлят 15 000 лв. през балкона, имат пари.Суджуклията пак не си беше пил хапчетата.....
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като цяло полицаите в БЪЛГАРИЯ са с нисък интелект предполагам на всеки му се е случило да има вербален контакт с някои от тях независимо каква позиция заемат така че когато има селекция при назначаването им тоест да одговарят на определени интелектуални критерии тогава те ще бъдат на уважение и народът ще ги подкрепи
35
6
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
И вие ни плашите с бездействието си,другари полицаи,вече свикнахме.Свикнете и вие да посвършвате нещо в защита на хорицата,които ви осигуряват заплатите,пък после искайте заплати,привилегии....
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите знаят, че са незаобиколим фактор и си отстояват достойното заплащане, а вие овце спите. А някои от вас смеят да блеят срещу тях. Вие спящи овце, сте основният двигател на тази държава и за разлика от полицаите дори не можете да се обедините зад някаква кауза.
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите ни са прости. Не могат шайка *** да хванат дето вилнее из студентски град. Какви претенции имат не знам. Да го затварят МВР. То без него ще е по-добре.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа полицаи,знаете ли колко синдиката има в МВР? Без този на пожарникарите са около 4-5!А знаете ли защо са толкова много? Сигурно не знаете,ама и аз ням обяснение!
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво чакате и продължавате да ви унижават? Подавайте масово молбите за напускане и това е.
30
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ, ЩОМ БОКО Е ПРЕМИЕР, ЕГА ТИ ДЪРЖАВАТА...
29
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ШКЕМБЕСТИТЕ ПОЛИЦАИ ДВОЙНИ ЗАПЛАТИ ЛИ ЩЕ ДАВАТ ?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пенсионерEй токмак,пише се "хаос" бе!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Iskate saplati a koga schte hodite v studenski grad da pasite horata koe ubiistvo e raskrito tiva koeto e stanalo v studenski grad da prebiat i ograbat star 4ovek da prebiat bolno mom4e student kade bahte polizai. Kade di borisov i zvetanov koi schte otgovara sa tesi neschta prestapnosta e goljama v bg bednosta vodi do oberi isnadilvane tel ismami a polizaite iskat visoki saplati sa kakvo
26
7
 
28
 
! Отговори
ТОВА СТАВА преди 6 години
БОЙКО ТАКА НАРЕЧЕНИЯ МУТРАГЕН, ДРАЗНИ И УНИЖАВА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ, ЗАЩОТО Е НА СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЧАСТ ОТ МАФИЯТА, СРЕЩУ КОЯТО СЕ БОРИ ПОЛИЦИЯТА. В ИНТЕРЕС НА БОРИСОВ И ОГЛАВЯВАНАТА ОТ НЕГО И ЦЕЦО МАФИЯ,Е ДА ОБЕЗКЪРВИ ПОЛИЦИЯТА, И ТО ТАЗИ ЧАСТ,КОЯТО СЕ БОРИ ИСТИНСКИ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ДРУГИТЕ ДОНОСНИЧАТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И РАБОТЯТ С ТЯХ. ТЕ НЕ СА СРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ТЕ СА ТВЪРДЕ БОГАТИ ОТ СЪВМЕСТНИЯ БИЗНЕС С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,ПОДХИЛВАТ СЕ НА СПРАВЕДЛИВИТЕ ИСКАНИЯ И В СУМАТОХАТА ГРАБЯТ ПОВЕЧЕ
25
22
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Господа протестиращи полицаи не забравяйте че постъпихтепо собствено желание Престанете с тези заплахи и ултиматуми На чий синдикати ще се оплаквате на Германия Испания Австрия Румъния и дори Европейскиинстетуции .Интересно как ще съчувстват и след като преди време МВР на Румъния започна реформата в министерството с мащабна чисттка на 10000души заради липса на професионализъм.Интересно МВР Радев бави теста с полиграфа за лоялностПрестанете да всявате в ХАУС и раздор сред полицаите .
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19То ББ има кой да го "атакува"Кмета на Симитли, предимно отзад......
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има увеличение за Ушев - на пенсионната възраст и осигуровките, един голям среден за мадуристите, не се наядаха.
22
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасенца, на кво отгоре искате увеличение бе?За това, че ми следите незаконно фейсбука, вайбъра и месинджъра ли?Яжте ми миризливия ***, това е увеличението, което заслужавате за тази "работа" палячовци.