Нови изтребители? Руснаците идват за ремонт на МиГ-овете

Каракачанов оптимист, можело да летят до 2030 година
19 сеп 2017 21:02,
227
Нови изтребители? Руснаците идват за ремонт на МиГ-овете
Снимка: Булфото

Представители на руската компания МиГ пристигат утре за разговори с военния министър Красимир Каракачанов за ремонт на българските МиГ-29. Това съобщи самият Каракачанов в кулоарите на парламента. Той застъпи тезата, че не е фатално, ако купуването на изтребители се забави, защото можем да ремонтираме МиГ-овете си.

"Притесняват ме процесите в авиацията, поради което съм предприел мерки за ремонтиране и създаване на възможност изтребителната ни авиация, тези самолети МиГ 29, които имаме, да бъдат в изправност и да изпълняват своите задължения", каза военният министър.

Още по темата

Според него МиГ-овете са добри изтребители и биха могли да си вършат прекрасно работата до 2029-2030 г. 

Изказването на Каракачанов идва на фона на напрежение между институциите в страната по темата за закупуването на изтребителите. От парламента дойде сигнал, че процедурата може да започне отново, президентът нарече това победа на лобистите, а премиерът го призова да не се държи като шеф на ВВС, защото е президент на всички българи. 

Вчера Бойко Борисов намекна, че вече не харесва шведските "Грипен", а днес Румен Радев му отвърна, че национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на мненията. 

"Това, което имаме възможност да направим и за много по-малко пари в момента, е да си възстановим способностите на сега съществуващите МиГ 29, Л 39... Има достатъчно самолети, които стоят на земята, а ние водим спорове колко пари да похарчим, за ездна ескадрила", каза военният министър. 

Той обясни, че ремонтът на МиГ-овете би струвал много по-малко от закупуването на самолети. Каракачанов обясни и че ремонтът, който руснаците биха направили, ще е до ниво съвместимост с НАТО. 

"Ние имаме два пъти повече самолети за ремонтиране от тези, които можем да закупим. Но да седят едни самолети в хангарите и само да говорим че с покупката на половин ескадрила ще се решат проблемите, не го разбирам", каза Каракачанов. 

Военният министър обясни, че не вижда нищо лошо, ако парламентът започне процедурата за закупуване на изтребители отначало. Според него това, че и трите податели на оферти отново са в играта, не означа, че върналият се ще спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Краси - мачкай националните предатели (гърбавите суджуци и фашагите на далавери симеонов) !
73
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после нормален министър, а не натовски главоч-хибрид, за когото всичко руско е антинатовско. Американците плащат за ракетни двигатели и за транспорт до МКС. Те са най-големите русофили.
72
19
 
11
 
! Отговори
агент ШКЕМБЕ преди 6 години
Нищожеството с име на женски полов орган, колкото и да си придава образ на способен да спаси държавата си лидер,е всъщност един пълен некадърник.Русия умира, икономиката и се свежда само до износ на оръжие, което почти никой не купува. И износ на енергоизточници.Младите бягат, огромни територии са обезлюдени, морален упадък - пълен.Мафиотщина и олигархщина - тотална.Фашисткий карлик е един отчаян човек, и това е самата истина.Добре прикривана истина.
71
10
 
14
 
! Отговори
има ли съмнение преди 6 години
Има ли съмнение на кого са агенти--т.нар. "патриоти" ? Те обичат руския ботуш повече от родината си. Как иначе може да се обясни, че новият изтребител бил по-зле от старите съветски щайги.
70
13
 
7
 
! Отговори
Не мога веч да го кр преди 6 години
И аз се отричам от този пркажен народ,и много други мои познати, въпреки, че не смеят да си го признаят,за да не се конфронтират с *** - патриоти.
69
16
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Що за глупост *** да ни съвместяват с НАТО ? Мислех че тази тема вече я приключихме !
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ!" ли? Алоооооо ,ДАНС няма ли да го прибере тоя или ще прибираме само тези които споменават г-на Борисов ? Е , няма по некадърни служби за сигурност от нашите.
67
27
 
1
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Няма нужда да страдате от патриотизъм към тоза пркажен народ и подобието му на държава.Те не го заслужават.СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали от ГЕРБ са му заделили от суджуците на тоя?
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК ТАКА ЩЕ ДАДЕМ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ ВРАГ ДА НИ РЕМОНТИРА МИГОВЕТЕ?
64
7
 
4
 
! Отговори
..и кво сега ..? преди 6 години
Руснаците ше поправят нашите МИГ-ове .....ЗА ДА ИМ ХВЪРЛЯМЕ БОМБИ ПО ГЛАВИТЕ, ЛИ...ха,ха,хаааааааааааааа.....ШКЕМБО-ВОЙВОДАТА , НЕЩО........Е ИЗТЪРВАЛ ВЛАКОВЕТЕ...!!!!ПСИХЯСАЛ Е ГОРКИЯ !!!!НЕЩО......МНОГО МУ ДОЙДЕ ТАЯ СЛУЖБИЦА......!!!
63
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войводата с рубашка един от най-големите българофоби и национални предатели.
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тоз доклад за заплаха от Русия дали ще ни ремонтират МиГ-вете?. Кво стана с др. мистър Ненчев дето купи двигатели за Миговете ни от Полща уж ремонтирани? Нещо си траят управлеващите и той техен човек бе комисионни наверно.
61
7
 
5
 
! Отговори
Кракачаноглу преди 6 години
След като ги ремонтират братушките миговете ше фъркат на брикет!
60
3
 
10
 
! Отговори
Merica Hamerika преди 6 години
Мисля ,че Каракачанов по този начин казва на ДАНС и другите служби за сигурност на България,че са корумпирани или просто са купени от *** !Някой яко се здуха!
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Странджа 97Ха-ха-ха......след 5-10 години такива като тебе няма да ги има в България (и слава Богу), а другите няма да "тъгуват" по сегашните (отминали) времена, а ще плюят и проклинат!
58
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън руските натрапници водещи подривна дейност срещу България
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрaнджa нещо не си в чaс, зa руските еничaри в Бг.- то рaсиятa не сaмо, че не е врaг, aми петорнa aсвaбудителницa, мaмaшкa и родину любимую
56
14
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
МИГовете да изчезват на мига... - да дадеш на врага да ти ремонтира самолета е пълна идиотщина...
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кaрaкaчaнкaтa е стaрa рускa ***, тъй че нищо кой знaе кaкво не се е случило. Губерниятa си е нa мястото- под неумития дирник нa проскубaнaтa мецaнa. Плaщaйте нa москaлите зa aнтичните им скрaб- Мигове, грaбете тоя *** нaрод с Белене, ю. потопи, Лукойлове, Бтк и още и още...