Ваканция с кауза: Почивка в компанията на костенурки

Има няколко хотела по света, които опазват застрашените видове
19 сеп 2017 15:45, Екип на Dnes.bg
0
Ваканция с кауза: Почивка в компанията на костенурки
Снимка: nationalgeographic.com

Водните костенурки умеят да откриват плажове с приятелски настроени туристи. Има няколко хотела по света, които вземат участие в каузата за опазване на вида, осигурявайки на костенурките подходящи условия. Там може да се насладите на екзотичното изживяване, като около вас се разхождат тези очарователни създания. Целта на тяхното пребиваване на сушата е снасяне на яйца, които следва да се излюпят на брега, пише "National Geographic".

Кои са тези места?

Лос Брасилис, Никарагуа - тази плажна ивица разполага с люпила костенурки, които имат осигурена защита от бракониери и хищници. Яйцата биват преместени в люпилня, където те се излюпват на сигурно място, а след това туристи могат да помагат в процеса на пускането им в океана. Това се прави, тъй като за костенурките най-опасен се явява моментът от оставянето им на брега от майката до влизането обратно в океана. Активност от трите вида, обитаващи този плаж, може да видите от септември до юли.

Островът на съкровищата, Фиджи, се обитава от костенурки, отглеждани в басейни до определена възраст. От там се предоставя ДНК на костенурките на университети с цел опазване на популацията.

Хотелът "Four Seasons" в Индия пък е партньор на местните организации за защита на животните и помага в проследяването на миграциите на костенурките, които гнездят на неговия плаж. Гостите могат да помагат в откриването на възрастните костенурки по време на годишния уикенд за опазване на водни костенурки през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари