Децата на починали олимпийци - с държавна премия

В тази връзка ГЕРБ предлагат законодателни промени
20 сеп 2017 14:00,
15
Децата на починали олимпийци - с държавна премия
Величко Чолаков. Снимка: архив, Булфото

Непълнолетните деца на починали олимпийски медалисти да могат да получават премията на родителите си, предлагат депутати от ГЕРБ. Те са внесли промени в закона за физическото възпитание и спорта, които предвиждат наследниците на бившите олимпийци да могат да се възползват от средствата до навършване на пълнолетието си.

Според действащите в момента разпоредби бившите олимпийски медалисти получават пожизнено месечна премия след прекратяване на активната си дейност. Правото за нея се прекратява при смърт.

Още по темата

Няколко трагични случая с бивши олимпийски медалисти провокираха стотици да подкрепят петиция за даване на възможност на децата им да получават месечните премии, докато станат пълнолетни. 

Преди месец на 35 години почина олимпийският ни медалист щангистът Величко Чолаков. Преди две години на същата възраст си отиде друг щангист - Милен Добрев.

Непълнолетните деца-сираци на двамата нямат право да получават премията за завоюваните от бащите им медали, припомнят в мотивите на проекта си от ГЕРБ. 

Затова те се надяват със законодателната поправка да отстранят нормативната празнота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Съжалявам за спаменето.Почивай в мир, шампионе !
12
0
 
3
 
! Отговори
скънка до #13 преди 6 години
Адмирации!
11
0
 
5
 
! Отговори
сс преди 6 години
Странни коментари...Тебе и мене никой не ни знае,та дори да си скършим кръста от работа. Когато някой стане олимпийски шампион едва ли там ще му запомнят името. Но ще запомнят, че е от България. Това е един от нищожно малкото начини милиони хора да разберат ,че има и такъв народ, малък, но в силата си да победи огромни държави. И това, тези много малко наши олимпийски победители са го направили с унищожителни тренировки,без нормално детство и с тежки последствия за тялото си доживот!
10
1
 
5
 
! Отговори
ТТТ преди 6 години
Значи и в мъката си по ПОЧИНАЛ РОДИТЕЛ децата не са РАВНОПОСТАВЕНИ!!! И ТУК ИМА с ПО - ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ!!!....... а и да не забравяме и ГЪЛЪБИН БОЕВСКИ - нали и ТОЙ е от ТЕЗИ , СЪЩИТЕ СЪС ДОПИНГА( а и НЕ САМО С НЕГО!)??! Та ТЕХНИТЕ ДЕЦА СА ПО - ДЕЦА ОТ ДРУГИТЕ!!! Егати цинизма!!! Долна история!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Колко пъти, след като сте успели да бъдете номер едно в дадена сфера, сте накарали цяла нация да бъде горда? Наистина сме много злобна нация.За да станеш олимпийски шампион е необходимо далеч по-голяма отдаденост,подготовка,ежедневни три-четири тренировки.Не е като да се съберете неделно в квартала и да вкараш хетрик на гошо левскара,който бил юношка-национал през 99'.
8
1
 
17
 
! Отговори
Втрещен преди 6 години
А децата на строителните работници? А на шофьорите? Дето все пак са плащали едни пари в държавния бюджет!
7
2
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Да бе. Той тренира цял ден за България. И никой не му е плащал. Той така си е работил.Има и други деца с един родител. Те по-маловажни ли са?
6
14
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 6 години
правилно решение- човека е дал живота и здравето си и знамето на България се е развяло над олимпийската стълбичка
5
7
 
17
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Природен закон. Всички олимпийци все някога ще починат. Само те ли са заслужили? Винаги по честен начин ли са печелили? А хванатите за използване на допинг? И те ли са заслужили? А които не са хванати? Ще ни се смеят ли от оня свят? До кога заслуги по наследство? Въпроси...въпроси. И последен въпрос. Това ли е актуалното за България? Или PR-a е с предимство?
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние помпиерите и балетистите искаме така. И планинските работници.
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам против, но само ако се докаже, че не са взимали допинг и с това са предизвикали преждевременно смърта си.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А децата на децата им? Не искам да звуча като за*дник, ама не виждам с какво право им се дават тези пари.
1
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добро решение! То за всеки човек оставил невръстни деца трябва да има пенсия , която да не е подигравка, като даваната в момента....