Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи

Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си
21 сеп 2017 15:45,
96
Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в МС, че е възложил да му се направят разчети за армията и полицията какво би могло да бъде отпуснато като средства в новия бюджет.

"Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си и продължи: "Вярно е, че много сектори настояват за повече пари, но ще го решим и този въпрос. Но към образователната инфраструктура и учителите изпълняваме стриктно не само всяко обещание, но и програмата, която сме заложили. А то ще даде резултат", зарече се той.

Още по темата

Министър-председателят обеща, че до края на тази година, най-късно началните месеци на 2018-а, ще бъде направен пътя Асеновград-Пловдив и хората ще му се радват.

"А това, което правим днес, ще му се радвамe след 10-12 години. Сигурен съм, че не само ще се изплати в следващите десетилетия, но и за родителите, и за учениците ще бъде добър знак", заяви премиерът Борисов.

Той подчерта, че от 15 септември на базата на това, че са използвани всички ресурси на държавата, както е обещано, за да се вкарат децата в училище, има над 3000 деца, които са записани да учат.

"Това е една средна община. Всичко това да остане без работа, неграмотно? Така че на всички, които взехте участие за това по регионите, искам специално да им благодаря и да не считаме, че като сме ги завели, сме си свършили работата. Трябва ежедневно да се следи", настоя Борисов.

"Даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим усилията и да накараме тези хора да работят. Никой не им е длъжен", отсече премиерът.

Бойко Борисов призова министрите си да направят така, че и регионалната, и образователната инфраструктура да се движат в синхрон.

По думите му брутния вътрешен продукт на страната до края на годината ще стигне до 4%.

"Приходните агенции докладват, че се движим в план със събираемостта. Висок план сме им заложили тази година, ще се справят, така че се надявам в следващите 10-15 дена да подскажем и на другите какво ще правим", каза още премиерът.

По повод Световния ден на мира, който се отбелязва днес, той заяви, че дрънкането на оръжия по света крие голям риск.

"Когато от едната страна американски кораби правят учения, а от другата - китайски и руски, по средата изстрелват балистични ракети, трудно мога да бъда спокоен", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръглия зеленчук от Банкя иска разчети кога най скоро да фалира държавата
55
0
 
14
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Защо нашите лидери не вземат отношение по вчерашните речи в ООН на Тръмп и Радев Да се мълчи е най- лесно.
54
2
 
23
 
! Отговори
naco преди 6 години
А,НЯКОЙ каза,че НЯМАЛО пари!? Видяхте ли ДРУГАРИ ПЕНСИОНЕРИ,КАК СТАВА- ВСИЧКИ ДРУЖНО на ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!! Иначе Сте ОБРЕЧЕНИ на БЕДНОСТ!!! Таке е,наши МАЙКИ и БАЩИ!!! НАРОДЕ????
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо смислено-по тиквянски !
52
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая година брутния вътрешен продукт ще стигне 4%, казал Бойко. Браво! Дано догодина стигне поне 100%. Тоя човек няма ли съветници, да му обяснят кое какво е. Боже, и такъв е избран да води България.
51
5
 
20
 
! Отговори
и преди 6 години
Разрешете на хората да защитават домовете и имуществото си с максимална сила включително и с оръжие, и автоматично може да бъде освободена повече от половината полиция, а на останалите спокойно може да вдигнат заплатите и двойно. В началото ще има избити доста крадци но с времето България ще се превърне в рай за живеене без кражби и бандити, това е истината.
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да даваш, *** няма откъде... тия взимат двойно на един инженер от реалното производствоо и реват... Няма еврофондове, откъдето да взимате за шапкарите и да прибирате парса... Като давате смешни заплати, няма да има ибюджет! Просто!
49
2
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До промо 40 То така беше в ЗДС , който Костов въведе. Там беше записано че държавния служител не може да взима по малко от три МРЗ.Само че цару и БСП отмениха това и остана само за депутатите.
48
1
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 30 Ако вярно че Лидл дава по 900 лв. то всички от Кауфланд ще избягат в Лидл.В Кауфланд дават 600 лв. и никакви бонуси за Нова година.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези реално трябва да взимат колкото една чистачка, която в действителност полага в пъти повече труд от тях.
46
4
 
20
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Браво момче, кой те мобилизира, Цецо Цървула или Деса Интелигентната? Над 10 милиарда има вече само на негови сметки в офшорки на Вирджинските острови. Американците имат точна информация за далаверите и следят парите му. Защото когато се наложи, ще му ги приберат. Изнася и с Отряд 28, с палета. На вероятно в Оман. Не спира!! През 2015 празнува с Цветенцето, че са най-богатите хора в България. И тива което все повтаря няма пари е защото той и всичко около него краде изнася. Подсигуряват се.
45
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е какъвто е народа.Нашият народ е ***, мързелив и крадлив.Каква държава може да построи такъв народ ?
44
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви се работи, а искате заплати ...?!В частния сектор заплатите се вдигат от частника, Държавата не може да се меси.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-обикновени крадльовци, начело с рома от снимката.
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че той борисов е достатъчно червен
41
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега никой никога не е доказал или поне показал, Бойко да има задгранични сметки или имоти ... за разлика от всички червени управници и децата им които до един са поне милионери. Да не говорим за комунистическите диктатори като Ким, Мадуро и Путин, които са доказани милиардери, дори не го отричат.Така, че другарки и другари червени, напикани селяни ... (както винаги) истината е съвсем различна от това което твърдите !
40
2
 
28
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
"Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си"А ЗА нашата?
39
5
 
25
 
! Отговори
Ой,ой, преди 6 години
Борисов не е по даването. Той е само по вземането.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато видях това преди малко демокрацията е отишла другаде мхм няма да я има и след 100 години боико какво си сложил не знам но се убедих наистина
37
2
 
11
 
! Отговори
промо преди 6 години
отгворарям - обвържи ги с минималната заплата - умножени по коефицент, КАКТО СА СУБСИЙТЕ ЗА ПАРТИИТЕ !