ГЕРБ срещу ДПС: Целувки и сълзи, нови активни борци...

Движението поиска да се разшири кръга на репресираните лица
Обновена: 21 сеп 2017 14:28 | 21 сеп 2017 14:23,
16
ГЕРБ срещу ДПС: Целувки и сълзи, нови активни борци...
Красимир Велчев. Снимка Булфото, архив

ГЕРБ и ДПС си отправиха остри реплики на тема Възродителен процес, активни борци, права и свободи. Повод стана предложението на депесарите да се разшири кръга на репресираните лица с онези, срещу които няма присъди и не са били в затвора, но са пострадали по време на мирни протести срещу комунистическия режим. А помощта да бъде и за техните наследици. 

ГЕРБ се противопоставиха на идеята да се създават нови активни борци и то сред хората, които са се борили с подобни практики. Мнозинството в парламента отхвърли предложението. 

"Тези хора са търсели своите права и са протестирали против практиките на тоталитарния режим. Да не се опитваме да ги връщаме на гърба на хората, които са протестирали. Обществото не е забравило активните борци и правата, и пенсиите, които са ги получавали", обяви Красимир Вечлев от ГЕРБ. 

Той допълни и че ДПС е създадено и благодарение на тези хора.

"Вашата партийна субсидия не е малта, помогнете им, както помагаме ние на нашите хора", каза Велчев. 

Той припомни и целувката между лидерите на ДПС и БСП на Орлов мост, когато Сергей Станишев се извини на Лютви Местан за Възродителния процес. 

"Хората не са забравили целувките на Орлов мост, нали се целуваха вашите лидери и си простиха, а сега българският народ да плаща, защото има нещо недоизказано", възмути се още Велчев. 

От ДПС отвърнаха, че са част от националната сигурност на страната.

"Опитваме се да ви го кажем, вие подценявате ДПС, подценявате общността, която се опитва да се държи като истинска част от нацията", каза Ерджан Ебатин. 

В спора се включиха и Патриотите. Искрен Веселинов попита защо като се борят за права, не са подкрепили декларацията на патриотите в подкрепа на жертвите на арменския геноцид.

"Не бива да се забравя, че когато се говори за права, и ние ходим на паметника на жертвите на терористите на гара Буново", каза и Петър Петров от патриотичната коалиция. Той обвини ДПС, че подкрепя терористи. 

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски също припомни извинението за Възродителния процес, което БСП даде на ДПС.

"Смущава ме, че тук говорим за репресирани и жертви, но ако върнем историята назад ще видим депесарски шут, от който изхвърча първото демократично правителство, станахте и коалиционни партньори репресираните с репресиращите. Това е необяснима симбиоза", каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименЩе ПРЕНАПИШЕШ историята, щото не се нрави на патриотите?Май смесваш история с пропаганда.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИ БЕЗСРАМНИЦИ-ДО ЕДИН!!!
9
6
 
6
 
! Отговори
Рая преди 6 години
Отлично изказване на Велчев и Спас Гърневски.но да си политик не е само да защитаваш една групичка а интересите на всички към когото пренадлежи и малката групичка,така че има ненужни политици които не са дорасли за общото благо на нацията и трябва да освободят местата за по кадърни и по отговорни хора,а инече истината винаги стината боли.
8
5
 
1
 
! Отговори
Ей, 7, преди 6 години
Май си много т***п!!!
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POVREMETO NA OSMANSKOTO PRISASTVIE NIKOI NE E IZDEVATELSTVAL NAD BALGARITE-ISTORIATA NA REPUBLIKA TRYABVA DA SE PRENAPISHE.
6
7
 
11
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименИзкарай списък с наследниците на тия, които са клали българите 500г. Поименно!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОСТАН !БОко Суджука + МеСТАН хидроинжинера.
4
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1:Да прав си.За престъпленията не трябва да има давност!Както ДПС-ето иска обезщетения и за наследниците на пострадалите от "възродителния"процес,така и да бъдат съдени наследниците на тези,които са клали българите 500г.
3
0
 
28
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
Аман от театрални постановки. В този парламент всички са на власт. Някой видно, други скрито. Трябва да си пълен ***, за да не го виждаш. Е глупав съм, ама чак толкова не съм. Вчера как готино си избраха съдиите и днес хоп малко караница да публиката....
2
0
 
35
 
! Отговори
? преди 6 години
Тия се побъркаха вече, то хората до 40 годишна възраст незнаят за какво става въпрос. Само се дърлят тия загубени политици, вместо да решат нещо належащо.
1
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте сега да съдим Турция заради 500 годишните репресии и кланета на българите.