Парламентът: Бъг в гласуването на депутатите, извинете!

Шефът на НС е засипан с оплаквания, обеща проверка
21 сеп 2017 10:30,
5
Парламентът: Бъг в гласуването на депутатите, извинете!
Архив: Булфото

Системата за гласуване в парламента се бъгна. Пултовете, с които депутатите гласуват, дават проблеми, народните представители са засипали с оплаквания за това шефа си Димитър Главчев. Това стана ясно от думите на самия председател на Народното събрание. 

В началото на днешното заседание Главчев обяви, че през последните дни е получил много сигнали от депутати.

"Вчера беше Драгомир Стойнев, днес е Снежана Дукова", каза парламентарният шеф. 

Той се извини за неудобството и обеща, че ще разговаря с администрацията, за да се намери начин за отстраняване на проблема. 

Съобщението за нередности със системата за гласуване идва ден след като гласуването в парламента стана повод за други критики. При избора на новите членове на ВСС някои депутати даваха различни видови знаци на колегите си за кой как да гласуват - с ръце или направо с подсказване. 

Преди време проблеми в системата за гласуване в парламента отново излязоха на дневен ред. Тогава депутати от "Воля" сигнализираха, че са открили пробив, който дава възможност за гласуване с чужди карти, макар вотът да става след верификация с пръстов отпечатък. Шефът на Народното събрание Димитър Главчев и тогава обеща проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Вай,вааай преди 6 години
ЦЕло лЕто ваканция и хоп- бъг. Ами,малко почивчица за депутатите. Тъкмо започнаха работа и се измориха..... Боже,Божеее, ганювска работа. Пак някой ще си напълни джоба от ремонта.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЦ каза не е важно кой как гласува, кой брои гласовете.