Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!

Радев се опълчи срещу политиката на отворени врати за мигрантите
21 сеп 2017 11:45,
169
Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!
Снимка: Президенство

Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата на ЕС за решаване на икономическите и социални проблеми, преди всичко в държавите на произход на миграционните потоци, е била водеща тема по време на среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак.

Държавният глава подчерта пред български журналисти след края на разговора, че ако продължаваме с политиката на отворени врати, това не само ще увеличава средствата от бюджетите на държавите-членки за осигуряване на програми за интеграция и гарантиране на собствената им сигурност, но и проблемът няма да бъде решен на мястото, на което е възникнал.

"Колкото и средства да изхарчим, никога няма да си гарантираме стопроцентова сигурност в Европа", подчерта Румен Радев.

Държавният глава потвърди, че е отправил покана както към президента на САЩ Доналд Тръмп, така и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България.

"Очаквам в техния натоварен график да се намери време за такова посещение", посочи президентът и добави, че стратегическото партньорство на страната ни със САЩ е било потвърдено по време на приема, даван от президента Доналд Тръмп за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Провеждането на правосъдната реформа в България и стремежа на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, са били сред акцентите по време на разговор на държавния глава с министър-председателя на Холандия Марк Рюте.

Холандският министър-председател е поискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна намеса в изборния процес и вътрешните работи на страната.

"По време на служебното правителство бяха предприети редица успешни мерки в тази насока", припомни Румен Радев и подчерта, че България очаква в скоро време посещение на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

В рамките на работното си посещение в САЩ, президентът Румен Радев участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг,  с когото размени мнения по политически и финансови въпроси.

По-късно българският държавен глава взе участие и в международна конференция „Предотвратяване на използването на интернет за терористични цели“, организирана от президента на Франция Еманюел Макрон и министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марионетката на ***
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А щерката на боко тиквата с какви пари живее в САЩ?
61
12
 
11
 
! Отговори
70 преди 6 години
Бъркли Сан Франсиско САЩ,нали не Русия а ЛОШИЯ САЩ.Айде дайте пример и преместете децата си на школо в Масква,ревнали за Русия ама децата им САЩ и западна Европа смерцедеси и БМВ-та.От къде Нинова плаща семестрите,квартирата и дневните на сина си,колко пари е декларирала Нинова и как покрива минуса,щот студент в САЩ е над 150 000 долара мин на година.За моето дете не се тревожи *** то живее и учи в Дъблин
60
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повярвам ,че Русие е прелест когато Нинова прибере студента си от САЩ и го прати да учи в Нижний Тагил
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А любимият ви Суджук праска ли се в АНАЛизатора.Кокинов слага ли му го изотзаде.
58
21
 
4
 
! Отговори
ами преди 6 години
*** и другите кратуни да не правя съчинения преразказ на опорни точки , като в 1 клас, ами да кажат откъде пари за армия, щото съм инж. и чорбаджията ми плаща подигравки. Данъкът му - най - ниският в европа, а мойта заплата - и тя най- ниска в европа! И само правят пинизи да държат ниски заплатите... Та така стига ала бала, откъде пари, другари управници?
57
28
 
11
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Не, точно за второ качество ни смятат и това е реалност. Ние за тях не сме нищо повече от един беден изостанал народ. Бедна страна с много корупция. По техните медии се говори за българската мафия(кражби на коли, проституция) евтина работна ръка, джебчии итн. Разбира се не само това, но 98% да. Живея в чужбина и го виждам. Никога няма да приемат България на равен, защото не е. Нашите политици и медии убеждават хората какъв силен член на ЕС сме и как ни уважават, и това е смешно направо.
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понякога искам всичко да се оправи, но като виждам колко *** е тоя народ си мисля че трябваше да спечели Цецка или оная мухля Плевнелиев още веднъж, Бойко да управлява още десетина години и да изчезнем един път за винаги. Да се обедите и да ви влезе в тъпите глави че те и всички политици в България са предатели. Любимият ви вожд да ви остави в пълна мизерия както сте сега, да се превърнем в колония и една жалка територия като сега, да видите че за ЕС сте една нула! Заслужавате това!
55
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бег,селски,и *** да мие Маями ,ще има за кола и сносно жилище,ще е баровец в България,а ти само меже да му дишаш скъпия пърфюм,руски червееее,СРАМНА РАБОТА НЯМА
54
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е виновна за 90% от бедите по света!
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама в крайна сметка мие keнефите в Майами....
52
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС не ни смята за второкачество,ЕС ни смята за руска колония,за троянски кон на ***,ЕС се старае да ограничи щетите ,ето за това сме на втора скорост ,заради руската чума ние не можем да се приобщим във ЕС.Във ЕС няма лихвари ,мутри,колектори,събирачи,трибуквени про руски бандити от Варна,хората от ЕС не са гллупави,докато ядете на руснаците лллайната ще сте на трета скорост
51
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вас някой като почне да ви защитава правата се плашите! Свикнахте да сте робски народ и ви е страх да не би Брюксел нещо да ни се ядоса. Затова ви харесват мекотелите ББ и Плевнелиев(бивши членове на БКП) превърнати магически в евроатлантици. Да ви напомня ли че любимият ви ЕС ви смята за второ качество. Никога няма да ви приемат като равни на тях. Така че по малко слугински физионимии, и повече защита на чистите български интереси! Страната изчезва в ръцете на престъпници вече 30 год.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата му да спечели зелена карта и да кара баварец в Маями ама иначе гглупака по цял ден плюе цивилизования напреднал свят
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той се е опълчил ама с половин дума, до там му е стигнал куража. И разбира се го е досрамяло да посочи логичния изход на дилемата с бежанците... да се затворят вратите.
48
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47 ГерманияКаква Европа , кви пет лева ? Вие сте си чист комунизъм , статии свързани с реалните процеси се блокират в нета ви ! Прозвеждате повече храна отколкото изяждате и я извърляте НЕДОЯДЕНА . Добре че са имигрантите да работят че германците туко виж фалирали от отказ да вършат тежката работа. Германия и Франция най много турци време ви еда ви окупират малко да видите що е робство !
47
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре е, че от президента на българия нищо не зависи!
46
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Абе има едни пари - давайте да ги изхарчим ! и без това полза няма ...
45
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 47. Ами щом ти харесва да се бъхтиш в Мак доналд за центове, проблемът е твой. Ама иначе си "пази Боже - сляпо да прогледа"!
44
9
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Извинете , да 46.