Добрев бил морален политик, оставката му - заради клевети

За Валери Симеонов атаката идвала от засегнати олигарси
85
Добрев бил морален политик, оставката му - заради клевети
Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов настоява депутатите от мнозинството да не приемат подадената от Делян Добрев от ГЕРБ оставка.

Според него тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици, Симеонов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Той допълва, че е работил с Делян Добрев в две парламентарни комисии и е придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката.

"Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката“, похвали вицето депутата от ГЕРБ.

Той смята, че зад политическата атака срещу Добрев стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

"Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек. Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой "враг на народа“, пише още Симеонов.

"Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една "истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция“, продължава той.

Симеонов настоява, че политическа кариера на Делян Добрев не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
3
 
! Отговори
Ванчо преди 6 години
Кръдети то е ясно и на бабите вече.Поне се събирайте да го стиковате не всеки за себе си.После се чудите кой кого да защитава и от кого.
70
1
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 6 години
А в Пловдив кога ще има възмездие,тук играе Цецо в Хасково Делян изгоря
69
1
 
6
 
! Отговори
ВЪВ ВОЙНА СМЕ преди 6 години
ТЪЙ,ТЪЙ,ДЪРТ ИНТРИГАНТ. ВИЖТЕ ПАТРИОТИТЕ КОЛКО СА ЖАЛКИ ЗА ЕДНАТА ВЛАСТ. НА ВАЛЕРКАТА МУ ПАРИ ПОД КРАКАТА. ЙОНЧЕВА Е НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ТОЗИ РАЙОН. СЛЕД ЛЪЖИТЕ ЗА ОГРАДАТА, ИДВА РЕД НА ИМОТИТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА ВАЛЕРКАТА. НЕ СЛУЧАЙНО ГОВОРИ ПО ТОЗИ НАЧИН - СЛЕДВАЩИЯТ НА МУШКАТА НА ЙОНЧЕВА Е ТОЙ. ДАЙТЕ СИ СМЕТКА, ЧЕ И ПРЕЗИДЕНТА СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ МАФИЯТА-ГЕРБ, БОРИСОВ, ЦЕЦО, ДЕЛЯН ДОБРЕВ, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ШПИЦ КОМАНДИТЕ НА МУТРИТЕ И ПЛАНИНАТА ОТ ПАРИ,КОИТО ОТКРАДНАХА ЩЕ БЪДАТ ХВЪРЛЕНИ СРЕЩУ НАС
68
1
 
11
 
! Отговори
158 преди 6 години
Представяте ли си на тези мекерета доколко им е западнал морала! Аз все още се изумявам доколко могат да копаят дъното на безочието!
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена - разследвала си Чечня, била си в Ирак по време на война,колко му е да разнищиш това недоразумение Валери Симеонов; ами защо не се разследват отново доходите на Цветан Цветанов и изобщо РАЗСЛЕДВАЙ НАЧИНА НА ФИНАНСИРАНЕ НА ГЕРБ.Парите имат път и оставят следи.Със сигурност ще излезнат мно-о-о-го интересни факти.Давай Елена ти си смело момиче.Успех
66
2
 
16
 
! Отговори
ТОЗИ.. преди 6 години
ТОЗИ СИМЕОНОВ МАЙ СЕ СТРАХУВА ЧЕ АКО ВЗЕМАТ ДА ПРОВЕРЯТ И НЕГО ЩЕ ИЗГОРИ
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная дали има нещо по-компрометиращо от това, В.Симеонов да те защитава.Че и от къде видя този атака на олигарски, като всички олигарски са с ГЕРБ.Доган/Пеевски, Черепа, Маргините и т.н....всички покрай ПЧБ...кой олигарх е атакувал Делян Добрев.Да го каже Валерката, големия патриот.
64
4
 
34
 
! Отговори
Хасково преди 6 години
Що за глупости ? Д. ДОбрев обикаляше цяла хасковска област с куфарчета с пари, за да купува, подчертавам още веднъж КУПУВА кметските избори две години назад. За друго не мога да твърдя, но тогава лично го виждах ! Мърляви политици, мърляв народ и държава. Мафия. Да си ходи. Нито ми пука, нито ми е жал !
63
3
 
25
 
! Отговори
ЦИРК преди 6 години
МОРАЛНИ ПОЛИТИЦИ , ТОЗИ ЧУВАЛИ СЕ АМА,ЧЕ СМЯХ.
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА СЕ МОЛИТЕ ВИЕ ЗА БЕЗБРОЙ НЕОКАСТРЕНИ КОЛОВЕ.....САМО ,ЧЕ НАРОДА СПИ ,НИТО ВИЖДА РУМЪНИЯ ,НИТО КАТАЛУНИЯ..... НО НАРОДНАТА УМРАЗА РАСТЕ И СЕ НАДЯВАМ НАРОДА ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ГИ НАТРЪШКА ТИЯ МОРАЛНИ ПОЛИТИЦИ И ГИ НАТИКА ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО !
61
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си спомням за двама депутати,които отказаха едни незаслужени бонуси,които се даваха на депутатите в пликове и всички останали 238 скочиха срещу тях обявиха ги за популисти,наругаха ги,пресмиваха им се....просто имам чувството че в политиката влизат най-алчните, най безочливите, най-нахалните ....просто други индивиди там не могат да виреят ,защото ще бъдат оплюти,изкарани ненормални....и как България ще се оправи и ще се оттърве от тези ненаситни акули източващи целият бюджет за свои глезотии
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде са тези морални български политици ? Ако поне имаше десетина морални политици може би всички около тях щяха да се съобразят с тяхната морална гледна точка и с огромната, нарастваща умраза на народа към техният морал и към тяхната ЛАКОМИЯ ,която е в основата на сиромашията на 80 % от народа !
59
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, тоя мушморок не става за нищо и това е ясно отдалече. Но, както писаха по-рано - иде скоро време да им се потърси отговорност на всичките тия наглеци! Ставало е преди,и сега няма да се измъкнат.... всичко се връща и в дървеното пардесю никой нищо не е отнесъл...
58
2
 
30
 
! Отговори
делянчо преди 6 години
Вчера , Сужук Тиквов ми каза , ти си дай оставка , ние не я приемаме
57
3
 
36
 
! Отговори
веси преди 6 години
И ти си морален, още по-морален политик. И твоят път ще е същият, Валерко !
56
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2020 свършват парите и мафията на гепаджиите ще отиде е небитието! Важно е да не пропуснем момента да им потърсим сметка!
55
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SIMEONOV NIMA E POLITIK?BOGE OPAZI NI OT POLITIZI KATO TOZI.
54
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дилянчо и шайката на гробарите са морални само когато спят. Ако наистина не крадяха и лъжеха начело със Суджук ефенди, нямаше да сме в това трагично положение, най-бедни в ЕС. Трети мандат на Суджука, някаква промяна, надежда, че има растеж на икономиката, малък знак, че излизаме от тинята? Нищо. Лъжи и кражби, кражби и лъжи, изнасяне на краденото, ограбена енергетика, в което участва и Делянчо, опит да се заграби военната промишленост, всичко което още работи. Крадците викат, дръжте крадците!!
53
5
 
50
 
! Отговори
Буда Суджука преди 6 години
Добре е, много крадете бе момче, много крадете в това Хасково. 120 млн откраднат, а на мен сте ми отчели само 5.Не става така бе момче, не става.
52
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черкезки крадльоеците и мафиот се страхува, че може да бъде повдигнат и въпроса за строежа на Оградата на петорка цена. А чии фирми я строят - на знаем всички.