БСП видя шуробаджанащина и в Габрово, замеси Дончев

Извадиха нова роднинска схема на ГЕРБ - с братя и съученици
5 окт 2017 13:42,
142
БСП видя шуробаджанащина и в Габрово, замеси Дончев
Dnes.bg

БСП видя схеми и семейни и приятелски назначения и в община Габрово. Този път социалистите замесиха вицепремиера Томислав Дончев като обявиха, че брат му Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено "Озеленяване".

От левицата били провокирани от призива на премиера Борисов да бъдат изяснени всички подобни случаи.

"В помощ на Борисов и да улесним колегите от ГЕРБ сме направили една схема. Братът на Томислав Дончев, Момчил Дончев, е назначен от кмета на Габрово за управител на общинско звено "Озеленяване", управлява бюджет над 1 млн. лева и е назначен без конкурс", обвини Кристина Сидорова от БСП.

Братът на бившия народен представител Цветомир Михов пък не работел в габровската болница от година и половина, но е част от съвета на директорите и на тази си длъжност получава заплата от няколко хиляди лева, продължиха от БСП.

Според тях фирма на Цветомир Михов, който вече е областен координатор на ГЕРБ, а не депутат, изпълнява всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на общинския пътнически транспорт.

Съученичка на жена му пък е назначена за областен управител на Габрово. Нейният съпруг е зам.-директор на областната дирекция на МВР.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова - Мария Недева и Момчил Недев, пък били съответно председател на районната избирателна комисия в Габрово и юрисконсулт на здравната каса.

"Едно семейство в Габрово, една фамилия, само че повече прилича на тези италиански фамилии", определи Жельо Бойчев и каза, че след като от левицата са започнали с тези разкрития по общините, техни симпатизанти са били подложени на груб натиск и заплахи.

Стоян Мирчев от БСП даде пример с областен председател на БСП, който бил заплашван, след като била оповестена подобна схема в Силистра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
3
 
! Отговори
158 преди 6 години
Тъй като герберските активисти се опитват да оправдаят шуробаджанашките назначения, че в малкия град всички били роднини, да ги светна, че назначавайки някой роднина, който НЕ отговаря на изискванията или с предимство пред някой много по-кадърен от него, Е шуробаджанащина. Как пък само родата герберска е най-подходяща за общинските предприятия. Ето така се печелят и изборите. Те са основните избиратели.
121
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Държавата уж трябваше да излезе от икономиката, да не влияе. Но тя по-малко ще влияе и ще е по-полезна, ако има собствени държавни предприятия, които да поддържат основните й ангажименти - пътища, почистване. Предпочитам частни фирми без никаква държавна подкрепа и държавни поръчки и държавни фирми, където ако се наливат пари, те да не изтичат към частни интереси, а да си остават държавна собственост, т.е. наша. Това положение от данъците ни да се създават милионери е ограбване на обществото.
120
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Партиите би трябвало да са сдружения с нестопанска цел, т.е., на идейна основа. И да отразяват идеите на различните групи за правила в държавата. Но по тези правила, хората трябва да живеят и да имат икономически ръст, а не партиите да набъбват с някакви непоносимо тежки туловища от икономически кръгове. Все смятам, че по-почтено е да има държавни фирми, които да строят пътища и сгради, отколкото да се налива в близки на политиците кръгове. Демокрацията май и тя е недоносче.
119
5
 
2
 
! Отговори
баба п преди 6 години
бспто вместо да се занимават близо 30 години само с глупости, една магистрала да бяха построили
118
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Целта не е градовете да се държат от Герб или БСП, а от свободното общество в тези градове. Като чета коментарите, никога хората няма да бъдат свободни, а винаги ще участват в схемите на някой. Ама единият ги развивал, другият не ги развивал. Комунистите също имат такава теза, че преди тях всички са били селяни. Никой не може да развива някой друг, обществото оставено на мира, ще се развива само. Само ще си печели по програми и т.н. Кметовете би трябвало да не са толкова партийно оцветени.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде вони кум, сватанак, децата, жената, любовницата, депутата, верните на партията / СДС, БСП, ГЕРБ / сега на ГЕРБ , лекетата на ГЕРБ, стари комунисти станали нови капиталисти, самообявилите се за репресирани, политически партньори, - всичко това е на шведската маса останалата каквото е останало или нищо.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП чек сига ли прогледнаха ? та да видот шуробаджанащината и кумовите хора. Това си е от години и навсекъде и най вече по малките общини.Ще се промени ли нещо?
115
0
 
6
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
Естествено е човек да назначи в екипа си хора на които има доверие и в които е сигурен,че няма да го портят.Всичко обаче от години при нас става страшно без принципно и нагло. Назначават се лесовъди за шефове в здравеопазването.Назначават се парашутисти на какви ли не длъжности. Нека управляващите отворят малко законите от царство България и да видят какви закони е имало. Един от тях гласи,че ако в едно семейство има двама на държавна ясла,единия трябва да напусне. Напускали са учители!!!!!
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как си оправдават краденето Герб в коментарите тука...Ама АМА те и червените от БСП и те крадват бате. Не сме само нии да знаиш.Олекна ми да знаете. А между другото от партията на баш супер полицая Борисов:- От БСП червените като са такива крадци и престъпници, що седем години ги покривате? Защо не им изкарате всичките кражби за които говорите и да ги дадете на съд?Министри, премиери, кметове, общински съветници всичките. Заото сте комбина и гарван гарвану око не вади.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунистите ограбиха Комунистите днес ГЕРБ се зоват !
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амчи то навсякъде е така ,гарантирано от ГРАБ.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И директорката на училището в Симитли се е знаело коя ще бъде преди протичането на т.нар. конкурс. И така е предполагам в 90% от училищата в България под закрилата на ГРОБ.
110
12
 
6
 
! Отговори
maluk brat преди 6 години
Аве хора, в малък град всеки е някакъв на другия, я съученик, я от випуска/училището, я съсед, я съсед на селото му.Не виждам защо се изкарва като нещо нечувано до сега?!
109
5
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
108
3
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
107
3
 
8
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
106
3
 
5
 
! Отговори
ясно преди 6 години
В БСП няма какво да правят.
105
0
 
5
 
! Отговори
pl....ennnnnnnnnnn преди 6 години
NAGLI NENAYALI SE TAPI KOMUNISTI.........NE GI VKARAXTE V ZATVORA NAVREMEEEE ...I VIDYAXTE LI GI NAGLITE KOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
104
4
 
12
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Хахаха...волейболистката Нинова и бухалката Йончева нямат спиране.....старогръцка трагикомедия с продължение ни чака. Сега на ред е Цецерон и компания.
103
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Натюрлих, 101 замълча позорно