За самолетите: По-полека, бързите сделки - комисионни раждат

Каракачанов отново обясни, че закупуването им не е спешно
5 окт 2017 13:50,
27
За самолетите: По-полека, бързите сделки - комисионни раждат
Снимка: архив "Булфото"

Военният министър Красимир Каракачанов отново призова да не се бърза със закупуването на изтребители за армията.

"Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, каза той пред bTV.

Той обясни, че двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

Още по темата

"Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки на раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има“, каза още военният министър. Той допълни, че не пречи в това време да бъдат закупени и влакове, защото едното не противоречи на другото.

Вчера премиерът Бойко Борисов също обяви, че не трябва да се бърза с новите самолети и обясни, че купуването на нови влакове също е приоритет.

Каракачанов коментира и напрежението около премиера и президента. Според него подобни неща винаги е имало в политиката у нас.

"Аз съм привърженик, че е крайно време политическият елит да покаже, че е в парламента, за да решава проблемите на хората, а не да се правят на леви и десни”, каза министърът.

Каракачанов обясни и че за него казуси като "Кумгейт” са неприемливи. Той допълни и че гледа с насмешка на твърдението, че ГЕРБ са бламирали лидера си. 

"За всякакви подобни неща като има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм против закупуването на самолети за армията.Колко пари е спечелила държавата от армията?Явно целта е определени хора да спечелят пари от тези самолети.Същото е и с идеята на Каракачанов за връщане на казармата.
21
0
 
3
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До Самолети не са нужни. Самолетите не са 4 броя, а 8 броя и те с въоръжението и обучението на летците струваха 1,5 млрд.лв. това беше потвърдено от вицепрезидента на СААБ за Централна и Източна Европа в Труд преди няколко дни. След набиването на обръчите от Козяк 16, ББ се отметна от тази сделка и пусна Цв.Цв., Ем.Христов и Ант.Тодоров да тръбят,че МС не е искал тази сделка. И те верни маши на премиера изпълниха "задачата".
20
0
 
2
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
Каракачанов, забравяш да кажеш,че мнението на експертите от ВВС беше възприето от министъра на МО Ненчев и МС, та дори ББ ходи да се договаря за разсрочено разплащане. Каручката се обърна на 21 септември м.г., когато военни от Козяк16 поставиха ребром въпроса за закупуване на F16. Вие подгънахте колене и за да не изложите ББ, прехвърлихте някаква мнима вина на президента. Признайте си,че сте бъзльовци, а Цв.Цв. е гьостерицата на ББ- оправда премиера и тръбеше, че ген.Радев е лобирал за СААБ.
19
3
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
АМА ген РАДЕВ , НЕ Е ВЗЕЛ КОМИСИОННА ЗА ГРИПЕНИТЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААА...КВО СА 5-МЛН.$ , бе...... за един ИСТИНСКИ КОМУНИСТ.....??!
18
3
 
3
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.
17
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
наи добрата защита е русия една ескадрила няма да ни опази от султанатанато и ес няма и да разберат ако се сдьрпаме камо ли да се намесят за кипьркосово и каталуния видяхме как се намесиха
16
0
 
1
 
! Отговори
Айдук преди 6 години
Има сума ти специализирани сайтове в нета, AVIATA, премерно но и далеч по сериозни и подробни,в които специалисти разглеждат и сравняват различните многоцелеви самолети.Та за най-обща култура да бяха ги прегледали преди да се изхождат по темата! Само да вметна че там сравнения на Грипен се прави с F-16c-блок 60 последния на пазара ,а не сF-16A-блок15MLU-от преди тидесет и кусур години,каквито ни набутват!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен миг 31 м защо не и тайфайтър ))) и без това и двата съществуват само в филми ))
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен абе не са 5 а 18 ) не 4е е кой знае какво ама сърбия и един няма
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези пет самолета!Кого ще преборим?по добре плащайте си за сигурност!Сега знаете ли кой ни пази?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11 - и какво лошо има в комисонните?впрочем прединета НЕ получава комисионни, за разлика от правителството.....именно там е цялата работа, от САщ са наредили да са Миг-16, които вече никой не ги купува, остаряха още при първата война в персийския залив. но нашите *** не искат да испуснат комисионната.
11
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 6 години
12-ти, ти щото си голям експерт по ремонт на МиГ-ове ли се изказваш?
10
11
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Браво на Каракачанов."бързите сделки - комисионни раждат"Ритни самара, да се сети магаретоЗа това така бързаше Радев за Грипените.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците отдавна владеят въздуха, ама никой не се интересува от това.Тяхната оферта беше най-добра и приемлива за страната ни, но поради някаква причина откакто ГЕРБ са на власт отричаме всичко руско.За какво са ни F-16 втора,трета,четвърта употреба при положение, че можем да закупим чисто нови самолети?Според мен вариантите са или нови Грипен, или нови МИГ-31М.В последните съвместни учения между Индия и Англия МИГ-31М които са на въоръжение в Индия печелят всичките 12 симулативни боя.
8
7
 
1
 
! Отговори
Puket преди 6 години
Pak li samoleti kupuvate...veeee...Kupete pone protokolna paket uniforma, rizka, pilotka, jartieri, chorapki i chepici na parvata dama...che v Corea i Bangladesh nemat neinia nomer obuvki da i davat na zaem za fotoseansi...
7
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да престане да лобира само за ВВС`то, а да прочете какви са задълженията на Президента на Република България !
6
0
 
12
 
! Отговори
хахахахаха преди 6 години
Тоя *** да разпусне армията, не ни трябва армия и проблема с комисионите отпада изцяло. Бързата ТОЛ система - комисионни ражда, закривай. Лобизма на Юнкер във една суверенна държава за еврокомисар - комисионни ражда.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-голямото *** в българската политика. Подгласник преди време на СДС. БСП, а сега и на ГЕРБ. На всеки е повече от ясно, че Грипен е най-удачният вариант за нашата страна, но проблема е как да се откаже на САЩ.
4
1
 
14
 
! Отговори
147 преди 6 години
Дните на това правителство са преброени, а за псевдопатриотите следващ мандат е мираж. Едва ли някой вече ще им се върже. Ще последват реформаторите. Излъгаха избирателите си. Затова сега крадат за последно и замазват далавери. А далаверите в МО са много, но това пр***се нищо няма да направи.
3
1
 
13
 
! Отговори
158 преди 6 години
***! Пилотите отдавна летят с риск за живота си! Защо не отидохте да ги попитате поне веднъж *** журналисти!