От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...

От ГЕРБ се разграничиха, БСП, ДПС – да не е само на думи
6 окт 2017 17:15,
54
От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...
Антон Тодоров. Снимка: архив, Булфото

Острата забележка на Антон Тодоров от ГЕРБ към журналиста Виктор Николаев и намекът за "празния" стол предизвикаха коментари и в Народното събрание.

При разговора си с народния представител, който обвинява президента Румен Радев в договорка за изтребителите, водещият попита дали тя е "продукт на определена шайка". Тодоров му отвърна, че използва силни думи, които "ще му изядат хляба".

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев повтори позицията на ГЕРБ, с която от партията се разграничиха от думите на Антон Тодоров, и отново защити свободата на медиите.

"Нашата позиция е за свободна журналистика. Няма неудобни въпроси, а неточни отговори. Оттук насетне, каквото е казал Антон Тодоров, е негово лично мнение", заключи Главчев.

Още по темата

Попитан дали поведението на Тодоров уронва престижа на парламента, той отвърна, че това може да се каже и за други народни представители.

"Няма как да съм като класен ръководител на Народното събрание, аз съм пръв сред равни, всеки отговаря за своето поведение. С постъпките си показва какво мисли и какво прави", настоя Главчев.

"Политик не може да си позволява да се обръща така към журналист, че ще го уволнява или за въпросите, които му се задават", коментира и депутатът от левицата Пенчо Милков.

Според него от ГЕРБ трябва да се разграничат от Тодоров решително, а не само на думи.

"Поведението на Тодоров е конфликтно, неподходящо за народен представител. Той бива използван във всяко пленарно заседание по еднотипен начин и не би трябвало да вярваме, че това са негови самосиндикални решения", настоя Милков.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък цялостното поведение и политика на ГЕРБ били на проби, грешки и извинения.

"Такива ситуации като поведението на Тодоров, Велчев и ред други, изискват решимост, сила, воля и действия, а не извинения", заключи Карадайъ.

От "Нова телевизия" също излязоха с критична позиция към думите на депутата.  Медията обяви, че не приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти и нарече това "недопустимо поведение".

"Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", се казва още в позицията на телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Ташку Ирменкуф преди 6 години
АТ се издъни с оная книга за Бат Бойко и шайката ,защото вглъбен в разкритията си се подведе от ченгеджийска информация с която го бяха зарибили. Разбрал това той се прикрепи към ГЕРБ. Същата история стана и със Сидеров. Него също го бяха подковали руско-ченгеджийската мафия , та беше полудял но и него го загриза съвестта и влезев коалицията с ГЕРБ. Лошото е , че известни журналисти се включиха в хора на Небългарската партия , че някой заплашвал журналисти. Тези които уволняват са други!
40
1
 
3
 
! Отговори
До медиите преди 6 години
Медиите не са жертва на А.Тодоров, а негови съучастници. Няма защо да ги жалим. Смешен е този плач в защита на свободата на словото, когато сами си злоупотребихте с нея. Вие недостатъчно канехте Тодоров в студията си - "само" по 1-2 пъти на ден, а трябваше не по 2, а по 5 пъти на ден. Той е турбооръжие срещу властта, та дори тя да го е наела да плюе по президента и БСП. Нали искате да сте смели журналисти? Възмущението ви не бива да се ограничава до изпълнителя, а и до неговия поръчител.
39
1
 
2
 
! Отговори
Вие го канехте преди 6 години
Същите тези медии, които отгледаха явлението "Тодоров", сега са в потрес от нападките му срещу колега журналист. Да не бяхте го канили, нямаше да ви сполети тази беда."Полезният ***" има свойството да е безкомпромисен срещу всеки, дръзнал да му възрази.Той е Мумия, която винаги се завръща. Оръжие, което винаги се обръща срещу ръката, която го използва. Пуснахте го да пръска зловоние из студията, но той неизбежно ще оцапа и вас.
38
1
 
2
 
! Отговори
Тончо Гошев преди 6 години
Цуци, очаквайте с ББ следващата книга на "изоставения" Тончо със заглавие "Боко, Цуци, Главчо, Цвета и другите". Цуци, ти го избра Тончо да плюе по президента и БСП! Боко, ти го одобри този уроженец на Раднево. Скоро ще сърбате попарата, която надробихте. Този с лъжите и измишльотините като нищо ще ви събори кабинета.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко си е назначил бухалки,за да не си цапа ръцете сам.Навици от стари сикаджийски времена.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,тоя ще ги довърши.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМОЗАБРАВИЛ СЕ МАЗНИК И ПОДМАЗВАЧ.
34
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ,да не е отвратителен,защото извади и кирливите ризи на банкянския индивид,в книгата си ''Шайката-герб и агент буда''.
33
1
 
3
 
! Отговори
ОФ ДЕЯТЕЛ преди 6 години
Случаят АТ отново показа количеството интелект намиращо се в българина. АТ бил заплашвал ВН с уволнение.Това да гледаш и да не чуваш какво се говори доказва уникална тъпотия включително на известни журналисти. На въпроса на Николаев за Грипен , служебното правителство и шайката / която трябва да е свързана с сл.правителство и евентуално президента / АТ му казва да не задава такива въпроси защото може да бъде уволнен. Тоест той показва ,че уволнението ще дойде от средите подкрепящи президента.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките гербери са сабирни от кол и въже. Ето го резултата.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАЙ СИ ОСТАВКАТА ВЕДНАГА АНТОНЕ ИНАЧЕ ЗА БАЦЕ И ЦЕЦО РАПОНЯ СТАВА СТРАШНО
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка, Оставка, Оставка Антоне Оставка
29
2
 
11
 
! Отговори
чичо Димитър преди 6 години
Антонее помниш ли в Раднево как пасехме овцете с теб но баща ти стана член на БКП и те изтреляха в София
28
2
 
8
 
! Отговори
ДО 20 преди 6 години
а какво ще кажеш за червената глутница от Герб където усвояват и после присвояват европари
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антоне кажи на бедния и ограбен българин от 25 годишния криминален преход Шайка ли е Бойко и Цветанов ДА или НЕ и още веднъж ДА или НЕ!
26
3
 
7
 
! Отговори
Демокрация преди 6 години
Антон Тодоров незабавно да си подаде ОСТАВКАТА. Не може да си позволяват да заплашва журналист в ефир в 2017 европейска държава. Щели да му изядат хляба на Виктор Николаев. Кой си ти бе аланколу да заплашваш. Какво ми се извиняваш след като не си заплашвай. Подай си оставката и се прибирай в родния град Раднево да пасеш овце.
25
2
 
9
 
! Отговори
Надя преди 6 години
Повече никога няма да гласувам за Герб докато има такива като Антон Тодоров където се гушат покрай БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ като малки прасенца
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са бившите членове на БКП и партиййни секретари депутати от Герб Антоне я дай справка Ти можеш!
23
3
 
2
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Значи, Валери Симеонов може да обижда, а Антон Тодоров - не, така ли?
22
8
 
5
 
! Отговори
РЕВЕТЕ КОМУНЯГИ .... преди 6 години
ИЗТЪРВАХТЕ "ГРИПЕНИТЕ" ....И КОМИСИОННИТЕ В ДОЛАРИ ...ХА,ХА,ХАААААААА..МЪКА МЪКААААААААААААААА........