Цветанов: ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!

Властта на може да воюва с медиите, убеден е вицепремиерът Дончев
Обновена: 8 окт 2017 17:44 | 8 окт 2017 13:35, Анисия Иванова
109
Цветанов: ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!
Снимка: БТА

От ГЕРБ не искаме да бъдем политическата централа на жълтите новини, а централата на реалните политики, които достигат до хората. Това заяви на пресконференция днес заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той заяви, че ГЕРБ няма да участва в тази компроматна война, посочвайки схемите за роднински назначения, представени от депутати на БСП.

Още по темата

Цветан Цветанов призова БСП, когато правят подобни разкрития, да сезират компетентните български институции, ако смятат, че има някакви нарушения. Заместник-председателят на ГЕРБ увери, че партията ще защити достойнството на качествените и компетентни хора, които работят за страната. Истинският дебат трябва да бъде в парламента при внасянето на бюджета, заяви Цветанов.

Той съобщи, че представители на партия ГЕРБ ще участват в утрешния Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.

Цветанов отхвърли вменената вина, че е направена анкетна комисия, свързана със самолетите и уточни, че тя е заради това да има прозрачност и да се знае къде отиват парите на българските данъкоплатци.

"Няма абсолютно нищо, което да е свързано или да има умисъл за атакуване на президентската институция", заяви Цветан Цветанов.

Той каза, че днес е разговарял с премиера Бойко Борисов, като "темата за президента Радев и за президентската институция беше част от разговора и защото има много спекулации в публичното пространство, че се бламират решенията на премиера и че има евентуален разкол в ГЕРБ".

В разговора стигнахме до заключението, че "няма да си позволим да говорим за президентската институция, защото, независимо дали един президент ни харесва или не, той е законноизбраният президент на България и представлява президентската институция на международни форуми", каза Цветанов, цитиран от БТА.

Той заяви, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не търси конфронтация и отбеляза, че е поел ангажимент към премиера Борисов - "колкото по-малко споменавам Радев, толкова е по-добре".

Партия ГЕРБ има свой организационен и политически живот и свикването на Изпълнителната й комисия /ИК/ е правомощие единствено на ИК и на нейния председател, каза Цветанов по повод на вчерашното искане от БСП за свикване на ИК на ГЕРБ за роднинските назначения.

Не искаме никой да се меси в нашия организационен и политически живот, както ние не правим това по отношение на другите партии, заяви Цветанов. Той отбеляза, че партия ГЕРБ има 95 000 членове и припомни, че през февруари-март е представила управленската си програма.

Българските избиратели определиха кой трябва да управлява страната и се вижда, че когато управлява ГЕРБ и икономическите показатели и финансовата дисциплина са много по-добри, коментира Цветанов. По думите му "номер 1 в компроматната война са БСП и те са го показали още при учредяването на ГЕРБ".

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, обяви на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала с изказванията на Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ), които отправиха намеци към водещия Виктор Николаев, че може да си загуби мястото, ако задава много въпроси.

А вчера Симеонов даде срок от 24 часа на четири медии – bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР, да му се извинят.

Дончев уточни, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Той предложи вицепремиерът и Антон Тодоров отново да бъдат поканени в ефир, за да уточнят какво са искали да кажат и да се извинят, ако има нужда.

Обикновено заплахите не се правят в ефир. Аз съм бил журналист и също съм бил заплашван, но "зад кулисите", коментира вицепремиерът.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията застава зад свободата на словото. Той припомни, че политиците, които са засегнати от лъжи в медиите, могат да заведат дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Цв.Цв, погледни се в огледалото за да разбереш, че целия си жълт. Тези"компромати" са взети от анализите на американските ти господари, така че по презумпция са чиста истина и ако продължаваш да приказваш заучени фрази, могат да те погледнат малко или много накриво. Дръж си езика зад зъбите и внимавай какво приказваш. Цялата държава е пропищяла от беззаконията на твоите агенти, а ти се правиш на вода не напита. И на тебе ще ти дойде времето! И на свестните хора и на подлеците идва времето.
88
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
92 Точно така е. Най-сигурният начин да изкорениш едно нещо е с добро, т.е., с измамна стратегия, в която хората да не се усетят. Защото онези, които са побеждавали с нож, рано или късно са били отхвърляни, от наследниците на жертвите си, защото паметта за насилието стои жива. Но когато се прокраднеш под формата на човешки права, липсва елемента на насилието и реакцията на хората не се задейства.
87
1
 
3
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 6 години
НЯМА ,РАЗБИРА СЕ - ГЕРБ Е ПОЛИТ. ЦЕНТРАЛА ЗА ДЕМАГОГИИ И ДАЛАВЕРИ. ЗАЕДНО С БРАТОВЧЕДИТЕ СИ ОТ СДС ,РАЗБИРА СЕ. ВЕЧЕ ТРИ БОЙКОВСКИ МАНДАТА НИ УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО -НИЩО ЧЕ НЯМАТ ПУКНАТ ЧОВЕК В ПАРЛАМЕНТА. РАБОТЯТ ТАКА ,КАТО ЧЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И БОРИСОВ Е НЕЙН ПРЕЗИДЕНТ.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Helleborus То чунким сега ,демонократите не посягат на християните .Поругаване на християнските ценности , еднополови бракове ,дву и три полови ,гей праидове , ин..це.сто ,наркомания . По големи атеисти и от *** .
85
2
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
гроб са олицетворението на шуробаджанащината. още от самото начало са така. имам приятел, който беше в тяхната младежка организация още при първия им мандат. още от тогава всичко е на тази основа, като основния идеолог е този на снимката. моя човек се отказа точно заради това - отчая се, защото видя, че няма смисъл - напред отиват само роднини и "свързани лица", без каквито и да било идеи, цели или каквото и да било.
84
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Какви компетентни институции бе от ГЕРБ всички са индянци!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте шайка!!!!segabg/pic/12590/875430-l.jpg
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте му лицевите черти ,да ви прилича на българин този ?
81
3
 
18
 
! Отговори
от месокомбината преди 6 години
ГЕРБ няма да произвежда жълтини,а суджуци!Все пак това си е една сериозна партия.
80
2
 
27
 
! Отговори
още колко дни остава преди 6 години
Не бройте колко апартамента има Цецо! Бройте още колко дни остават на режима на пожарникаря!
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!Ми тя от начало си е такава централа .Цветан Цветанов призова БСП, когато правят подобни разкрития, да сезират компетентните български институции. Компетентните български институции основно защитават управляващите и едрият капитал. Няма нито един осъден властник от големият преход за 28 години. Така беше и при БСП , с ДПС ,така е и при ГЕРБ.
78
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички ГЕРБЕРСКИ ИЗБИРАТЕЛИ , плю.я на СУРАТА ви !
77
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е е един правилен курс -да не отгаваряш на помията с помия, а и принцип взет от Христовото учение. Разбира се, ако е и на дела, а не само на думи. И разбира се, като поемеш отговорността за собствените си грешки, защото основателна критика не е равна на компромат!
76
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам за какво се борят червените жълтурковци под всяка статия. Имам съвет: Що не вземете Работническо дело, Труд,Земеделско знаме и т.н.?! Вие на слепци ли правите хората, откъде пак безнаказано излязохте? Нямате ли срам да пишете след голямото ви наакване по ваше време... на чавдарци?
75
14
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Колкото и минуси да получа, аз съм духом наследник на изтребените и мъчени от народната власт, те са посегнали първо на християните. Така че този режим без значение с какво ще ми се хвали, предприятия или икономика, сигурност, е престъпен и зверски. Тия хора доказаха защо материализмът не бива да е политическа доктрина и какво се случва, когато нямаш страх от Бога. Но духът на тия наглеци го виждам и в десни партии, така че никакъв антикомунизъм не ги прави чисти, заради новата им идеология.
74
3
 
13
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Но най-шокиращото е, че те отказват да понесат вина за нещо, което не е записано в закона. Т.е., или сезирай институциите, ако откриеш буква в закона или си мълчи, моралът не е важен. По кой закон тогава тече техния пиар, по който търсят морална вина на цяла партия с нов състав, за събития с давност? Аз не знам закон, по който да обвиняваш всеки депутат от БСП за всички престъпления на "народната" власт. И тези хора говорят за прошка? "Прости, както и ние прощаваме на нашите длъжници" се казва.
73
3
 
18
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Цветанов: ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!-------Абе, Цвъкнал трън, "жълтите новини" ги създават вашите дУпетати, кметове и общински съветници с действията и изказванията им по националните и общинси медии.На колко още "гейтове" ни предстои да станем свидетели по медиите ако знаеш, лошо шЪ ти стане!!!!
72
2
 
24
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Т.е., ако сравним качеството на огъня хвърлян от двете страни, излиза, че от страната на Герб имаме задраскване на една цяла партия под общ знаменател, тълкуване на всичките им действия като злонамерени. На всичките им отправени въпроси те отговарят, говорейки винаги за БСП. Все едно БСП са им някаква доживотна индулгенция. От другата страна имаме Йончева, която дори не е първата, изнесла компрометиращите факти , защото въпросите се задават и от общество и от десни и от кметове и журналисти.
71
1
 
19
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Тя вече е такава централа. Заприлича на клюкарница. Истината е че свестните хора в България бягат от властта защото тя бавно ги изцежда и убива. Властта и държавната администрация в момента не са за свободни хора, притежаващи съвест и морал. Ето защо онази *** пяна за която говори Бойко трайно се загнезди и в ГЕРБ. Хората вече не могат да ги траят. И проблема не в роднинските връзки а в некадърността , злобата и алчността взети заедно, които дават представа за съвремения управляващ у нас сега
70
2
 
20
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това, което правят Герб е, че обявяват опозицията престъпна по дефолт. Използват думи като винаги и всякога, за да докажат, че оценка към днешна дата не е нужна. Т.е., нямаме право днес да се убедим в реалните качества на двете големи партии, а трябва винаги да асоциираме едната с престъпленията на комунизма. Затова често често напомнят за смърт, лагери и т.н. Отговарят на всички неудобни въпроси, с квалификации спрямо БСП. На фона на това, да наричаш компроматна война изнесени факти е нагло.