Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!

700 млн. лв. - за полицаи, военни и всички бюджетни сектори
9 окт 2017 11:52,
70
Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!
Снимка: архив "Булфото"

700 милиона лева в повече ще даде догодина държавата на почти всички сектори, които се финансират от държавата. 55 милиона от тях ще бъдат за работещите в системата на МВР. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов.

Той обясни, че предстои да обсъди с военния министър Красимир Каракачанов и вътрешният Валентин Радев диференцирано увеличение в техните сектори.

Още по темата

Горанов обеща, че бюджетът за догодина ще е готов в срок – до 30 октомври.

“Ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища", обобщи той пред bTV.

Финансовият министър обеща, че почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение.

Горанов смята, че в обществото има успокоение, а потреблението расте.

"По последни данни на националната статистика сме с растеж четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по ръста на доходите, който в последните месеци е почти двуцифрен“, обясни министърът.

Според Горанов активните на пазара го усещат най-добре, а пасивните и социално слабите нямало как да го усетят, защото то трябвало да мине през преразпределителната роля на държавата.

Финансовият министър обясни и че до 2018 г. ще бъде готова за възлагане отсечката от магистрала "Хемус" до разклона Плевен – Ловеч". Той беше категоричен, че до края на мандата ще има готова отсечката, която свързва София с Плевен и Ловеч за около час, допълни той.

Горанов коментира и скандалите в държавата от последните дни. Според него депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направил дебелашка шега със заплахата "празен стол“. Валери Симеонов пък се държал по-безобидно в студиото, но после реагирал остро.

Министърът обясни и че съпругата му е трябвало да напусне финансовото министерство, когато той го е оглавил.

"В началото наистина се сърдеше. Нейната реплика беше: Защо трябва аз да напускам министерството, при положение че съм започнала работа тук преди теб? Защо трябва аз да се подчинявам на това, че ти ще ставаш министър?", призна Горанов.

Сега смята, че жена му му е простила, макар понякога отново да се дебатира по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
21
 
5
 
! Отговори
Браво! Само ГЕРБ! преди 6 години
И е крайно време да намалят пенсиите на пенсионерите. Само лъжат че нямали пари а постоянно мятат по 5-10 бона през терасите. Това на нищо не прилича.Пълно е и със пенсиори които работят на държавно и освен заплата вземат и пенсия и изяждат хляба на младите които стоят без работа и се чудят в коя държава да емигрират.Трябва всички стари да ги уволнят и да се назначат нови млади кадри. Това хем ще помогне на демографската криза хем и ще влязат нови хора със свежи идеи във институциите.
37
0
 
5
 
! Отговори
GERB преди 6 години
ZA VAS SUI LQB ZA NAS SUDJUKA )à)))))))))
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
XLQB DOBRQ PYTISCHTA DOBRQ NO NAMESTO ZRELISCHTA NE MOJE LI SALAM SIRENE GOZBA I LEKARSTVA A GORANCHE SAMO S XLQB NE MOJE
35
0
 
12
 
! Отговори
Алов преди 6 години
И повече кражбици и присвояване на шуро-баджанаците
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С колко ще се увеличат заплатите.С 1 процент или пък с цели 3 процента.Пак замазване на очите и подигравка.Понеже растат цените вдигаме и с малко заплатите.И пак сме си на същия хал.
33
0
 
17
 
! Отговори
аха преди 6 години
Разбирайте го като бедност, усвояване (кражби) и криза (протести).
32
1
 
25
 
! Отговори
замазване преди 6 години
Забележете кога излизат тези данни. В неделя на специална пресконференция след скандалите от седмицата. Герб са уплашени, уплашен е ББ, след като се разпорежда на неговите хора да не коментират президента. Опит да замажат очите на хората. Това показва и колко са "умни" в ГЕРБ , поне можеше да изчакат няколко дни и да съобщят тези "благи" вести.
31
2
 
29
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Увеличение за учители, полицаи и чиновници- всички са хора на ГЕРБ.За другите- глад и мизерия.Увеличило се потреблението- нищо подобно! Увеличиха се цените на стоките и услугите.
30
2
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Те до тогава ще сдадът властта.А до тогава, ще е е за последното лапането.
29
1
 
17
 
! Отговори
реалист преди 6 години
При 3 мрд излишик. А къде отиват другите? За саниране и асфалт от там в кума?
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни ще карат на суджук други на салам ,,народен''.И за тези излишъци.Това са фантазии.Лъжат и мажат както им падне.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, така, така...За образование пак нищо. После се чудим как се пръкват такива създания като щерката на Орхан Мурад, дето ни радват с простотия и са горди, че въпреки, че не четат книги са известни. Известни, при това с какво? С простотия.
26
3
 
18
 
! Отговори
55555 преди 6 години
ценния кадър от Свищов ще оправи държавата.СМЯХ !!!!!!!!
25
3
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
700 милиона ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ ОСТАНАЛИТЕ РЯПА ДА ЯДАТ!!!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да каже 2020 кьв ще е бюджета,че тогава Европа спира парите и ще има веселба
23
1
 
27
 
! Отговори
Суджук добрички преди 6 години
В бюджета има приход от корпоративни данъци 2 100 млн. От общ доход 3200 млн. Това прави поне 20 млрда чиста корпоративна печалба. При 100 млрд. БВП това е супер експлоатация. В момента излишъкът е 1.2 млрд. 40 млрд непипнати в банките. Народът скотее. Бизнесмените тъпеят няма къде с кого и в какво да се инвестира; светът се развива, а ние изплащаме фиктивен външен дълг 16 млрд за да печелят братовчеди и кумци . И 700 млн по 100 лв на човек ръст на потрелението. Гавра.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хляб за лентяите, тези които изкарват хляба ще гледат през витрините.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За едни хляб и зрелища, за други имения на Ярема.
20
4
 
13
 
! Отговори
Циник до 19 преди 6 години
С други думи - преди правителствата си крадяха България....сега крадат от Европа!Защо ли първия вариант ми е по-гнусашки???
19
2
 
35
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Само че когато доходите на другите страни от Европейското семейство са между 300-500 % повече от твоите някак трудно ще ги стигнем с тези митични 3.9 % Истината е, че ГЕРБ убиват националното самосъзнание, култура и морал в подрастващите, което не може да бъде компенсирано с какви трохи, с които уж ще благоденстваме