Йотова за отсъстващите от КСНС министри: Удар върху всички!

Вицепрезидентът защити президентското вето за отбраната
Обновена: 10 окт 2017 14:53 | 10 окт 2017 14:22, Веселина Йорданова
20
Йотова за отсъстващите от КСНС министри: Удар върху всички!
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че президентското вето върху промени в Закона за отбраната и въоръжените сили е с много сериозни аргументи.

Още по темата
"Не успях да видя все още мотивите за президентското вето. Убедена съм, че президентът не го е направил, защото трябва по някакъв начин да си върне за това, че беше провален КСНС", каза Йотова пред журналисти.

Според нея проваленото заседание на КСНС вчера, което президентът Румен Радев прекрати заради липса на кворум, уронва престижа на българските институции.

"Това е удар срещу самочувствието на всички нас като българи. Не мисля, че има по-удачно място от това да се съберат в КСНС, защото проблемите на борбата с корупцията са проблеми от националната сигурност на страната – там, където са представени всички институции, всички служби", коментира Йотова. Според нея именно там могат да се кажат нещата такива, каквито са и да се вземат най-правилните решения.

"Точно това място вчера беше провалено. Аз не мога да си дам отговор защо и с какви подбуди беше направено. Отговорите трябва да ги дадат други", добави тя. Попитана дали след седмица очаква да се случи отново провален КСНС или да се поправят отсъстващите, тя отговори: "Много се надявам". По думите й корупцията е проблем, който най-остро е поставен от европейските институции от самото приемане на страната досега.

Йотова каза още, че не може да оправдае отсъствието на водещи министри от КСНС. По думите й датата за заседанието е съобщена достатъчно рано, за да се съобразят всички графици.

"Дали е бойкот, или не, не зная. Имаше доста сериозни опровержения от страна на МС вчера. Това, което със сигурност мога да кажа е, че е много лош сигнал както към българските граждани, така и към нашите европейски партньори. В навечерието на председателството, когато разговорът за българските приоритети още не е започнал и това го отчитат всички – и управляващи, и опозиция, и всички български институции, да се прави такава груба демонстрация по един толкова чувствителен за българското общество проблем, струва ми се, че не е коректно от страна на МС", коментира Йотова, цитирана от "Фокус".

По думите й очевидно нежеланието да се съберат всички заедно по темата за борбата с корупцията е показателна за това кой иска да води истински борбата с корупцията в България и искаме ли действително да имаме работещ закон.

По време на международната конференция "Бъдещето на Европа и българската перспектива" в Дома на Европа Йотова каза, че хората искат да усетят близостта на европейския проект и неговата значимост.

Тя цитира изследване на Евростат, според което 80 на сто от европейските граждани очакват Европа да направи повече в борбата срещу тероризма. Вицепрезидентът обаче отбеляза, че фокусирайки се върху темата за сигурността, пропускаме факта, че почти същият брой граждани настояват за справяне с други предизвикателства като безработицата, социалните неравенства, защитата на околната среда и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Beteerbnt преди 6 години
Sto ne se sabrali v tv arena na bnt...ili v studio na bnr...na kafe i na panorama ...
17
3
 
0
 
! Отговори
моряка1 преди 6 години
БОЙКОТ Борисов,няма нищо фалшиво!Правиш се на вода ненапита!В характера ти е да се измъкваш,след като си сътворил пореден ГАФ!
16
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "консултативно": Това да не е нова опорна точка: троловете да съчиняват народни приказки като кой кого срещнал и кой какво казал.
15
6
 
6
 
! Отговори
консултативно преди 6 години
минал Радев под ръка с жена си покрай Вичето секретарката на път за Спартана и изкомандвал: - Утре обяви съвет!- Тъй, вярно, гусин генерал! - и веднагически пуснала във фацебука съобщение до медиите: утре тъй и тъй ще се сбират да се консултират и тн. /който дойде от наличния състав, другите като се върнат от ангажиментите си из чужбина, за кога да ги търся сега, обяд мина/на следния ден Корни, Симо, Кирчо и Илияна нищят конспирации, обидени на правомощията си
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мечка цоцолана ще ни дава на нас акъл?
13
6
 
14
 
! Отговори
проста селянка преди 6 години
До НовДва мандата стоя мълчаливо отстрани на Гоцето Първанов и сега се разприказва!
12
7
 
18
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Новината можеше да е и без снимка на яката дупара. Плашите читателите :)
11
8
 
8
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 6 години
пак е ритал мачле
10
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радеф е произведен за генерал от гоце, това също не е повод за гордост
9
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайката на Суджуците води война срещу Българския президент още от първия ден на избирането му.Болният нарцис от Банкя не можа да преглътне, че Радев е истински Генерал, а не кофопомоаджув, произведен в такъв от Доган.Баш Суджука, бащата на корупцията не можа да преглътне също, че Радев направи за смях кандидата им Тетка Цецка Рабфака.
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илиянче, моля те, не се напъвай да мислиш какво е правил радев и неговите гости. Защо са нужни догатки след като могат да се публикуват стенограмите от съвета
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата от КСНС е нула там всички отдавна трябваше да бъдат уволнени.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега колко време ще ронят сълзи, че никой не иска да ходи на кснс - то стана банално. Нищо не са свършили, парите ги прибрали и сипят един срещу друг обвинения
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тьотката налива маслко в огъня, но мустаците й вече са опърлени
4
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента е обединител на нацията, вицепрезидента го замества при болест и смърт. Двама обединители ми идват много, особенно когато и двамата казват, че някой друг им е виновен че за глупостите които вършат
3
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смешна ситуация, президента прави гафове, а вицето обяснява че това са велики дела
2
14
 
8
 
! Отговори
Алооооу преди 6 години
суджуците ще гранясат, докато вие си чешете езиците. Хората трябва да усвояват.
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооох, тази беше яко гадже, но вече и тя е минала средната възраст... Бръчки, провисвания, туй-онуй... Как бързо лети времето!