След бойкота - вето! Парламент и президент са в студена война!

Първанов иска от Радев по-остри изказвания в международен план
Обновена: 10 окт 2017 11:04 | 10 окт 2017 11:00,
54

Безпрецедентният провал на КСНС е опит да се принизи ролята на Съвета и да се омаловажи функцията на президента. Това е стремеж на управляващите да неглижират президентската институция, а това е много рискова игра. Очевидно, че от двете страни на "Дондуков" има различия по ключови теми. На провала на КСНС бе отговорено с вето. Двете институции са в откровена "студена война", заяви президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов студиото на "България сутрин".

Според него опозицията в лицето на БСП не е далеч в извода си, че провалът на КСНС е вид бойкот от управляващите към президента Радев.

Още по темата

Първанов коментира и скандалите от последните дни – от войната между управляващи и президент до различни "гейтове" и противоречивите изказвания на вицепремиера Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров пред водещия на "Нова ТВ" Виктор Николаев.

"Затруднявам се да преценя кой е последният скандал", призна бившият президент.

Според него случилото се е израз на една тенденция – да се използва езикът на омразата.

"Недопустимо е това, което стана в ефира на телевизията. Недопустима е агресията на вицепремиера. Защо никой не се впечатли от думите на Антон Тодоров по отношение на президента дни по-рано? Може да не харесваш личността на президента, но не може така да се държиш. Това са провокатори във всяко отношение", коментира Първанов.

Президентът (2002-2012 г.)  определи Румен Радев като непартиен и старателно отбягващ всякакви подозрения за партийно пристрастие.

"Той имаше грешки, особено по линия на действията на временното правителство. Президентската институция се успокои, но не виждам да има активност в международен план. Въпреки това е рано да се говори за импийчмънт.

Посланията на Радев трябва да са по-малко остри и повече конструктивни", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Георги Първанов обясни, че е крайно време да се разберат политиките за eвропредседателството, което ни предстои. По негови думи източната политика на ЕС издиша отвсякъде.

"После се питаме защо няма диверсификация в енергийната сфера. Защото липсва политика към Изтока. Ние гледаме на Азербайджан, Туркменистан и Казахстан само като на източници на енергоресурси, а трябва да се работи с тях стратегически и в дългосрочен план", уточни той в студиото на Лора Инджова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
21
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Трябва да свикнем,че така ще е до следващите парламентарни избори(т.е. до следващата година есента). Ако бостана пак си избере същите тикви сериала ще продължи.
6
7
 
24
 
! Отговори
TheProducer преди 6 години
герб ще си изядат супата, ако продължават така. Държат се като сърдитата девойка заради собствената си арогантност. Бяха отвикнали да имат критици. Лошо е, когато си заобиколен от евтини придумковци. За цв. не съм сигурен дали ще гласуват и 2000, камо ли 2 000 000 избиратели.
5
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си даваме президента,но е трудно да се бориш срещу неграмотната Тиква и неговата \шайка\.Имаме един достоен и интелигентен президент ,защо трябва да пада на нивото на ГЕРБ и депутатите му,които са лицето на корупцията,
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък му за образованието, а не знае какво е думата бойкот
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-изгодно НС и президента да са в студена война отколкото да се правим голЕм шлЕм и после да платим няколко млрд.чета неустойка. Как мислите, другарю Първанов?
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Бойко`та - Радев`вето !След Радев`вето - на Парламента НЕ`то !
1
41
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой по канчето на шапкаря Радев! ГЕРБ да не се отказват и да му натриват физиономията при всеки повод!