Патриотите към ДПС в отговор: Турски национализъм, тахтаби...

Те отговориха на това, че националистите нямат място във властта
12 окт 2017 16:08,
88
Патриотите към ДПС в отговор: Турски национализъм, тахтаби...
Снимка: архив, Булфото

"Обединените патриоти" остро реагираха и на свой ред минаха в атака заради изявленията на ДПС, че националистите нямат място във властта и намеците им за оставка на кабинета заради Валери Сименов.

Още по темата
Патриотите видяха в това опит за дестабилизация на управлението.

"Ако има някаква заплаха за България, това не е вицепремиерът, не е правителството, тази заплаха е връщането на ДПС на власт", заяви Искрен Веселинов от "Обединените патриоти".

По думите му ДПС се е превърнала в символ на корупцията в България, в основен фактор за разрушаване на държавността и формирането на порциите на властта.

Павел Шопов пък видя опит за дестабилизация на управлението и свалянето на правителството, и то точно преди европредседателството и когато сме най-близо до влизането в Шенген. Според него ударът срещу Валери Симеонов е част от тази кампания срещу правителството.

"ДПС не може да се примири от факта, че ги остранихме от властта и то завинаги, а те истерично желаят да влязат в управлението. Ако в България национализмът е опасен, това е турският национализъм, чиито носители са от ДПС. Нашата стратегическа задача е минимализирането на щетите от тази партия", настоя Шопов.

Валентин Касабов също се обърна остро към ДПС и с предупреждение.

"Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Моето предупреждение е да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби /бел. ред. дървеници/ щъкат нагоре-надолу и много миришат. И да внимават, защото можем да ги смачкаме", закани се Касабов.

Борис Ячев пък обясни атаката срещу Валери Симеонов с аргумента, че вицепремиерът е въвел в политиката нов начин на говорене.

"Симеонов въведе в политиката един досега непознат начин на изразяване - директният начин, без витиевати фрази, без двусмислие. Журналистите, а и обществото, трудно приемат подобен начин на изразяване от един български политик. Те бяха свикнали досега езикът на политиката да бъде византийски език - говориш много, казваш малко", обясни Ячев и добави, че подкрепя вицепремиерa в това, че иска да търси правата си в съда.

Той каза и че е доволен, че атаката срещу патриотите идва от ДПС, защото това я принизява и й придава определен политически привкус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България усилено се работи за създаване на етнически конфликт.
10
10
 
27
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
На доста от Вас явно им липсва БСП и ДПС. Съжалявам за Вас, ако сте под 65 години /БСП е с най много представители от 65+ години/ и сте с турско самосъзнание /ДПС/. Да не сте представени в парламента, факт, но когато бяхте да видяхте нещо светло?
9
23
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази коалиция е най-слабата за целия преход! Нулев капацитет, никаква експертиза, липса на домашно възпитание и безмерна наглост!
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилната дума която трябва да се ползва е "Обединените" ,за сега не съм видял да са доказали ,че са патриоти.Уважавам ,че не почнаха с крайностите ,ама и сега са във властта, утре може да са отвън.Ако имаха идеи с които влязаха ,да се задействат!
7
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво влизане в Шенген,бе? Какви 5 лева? Те каза ясно, че не ставаме и то този път и от Германия! Плашите гаргите за да не ви разбутат рахата, но краят е близо. И председателството ще е срам, ако оцелеете до него, щом Лилянка се е захванала с него. Пълна скръб сте!
6
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патридиотите какво направиха с пенсиите?Подхвърлиха един кокъл на най-бедните и си измиха ръцете. Какво направиха с ромската престъпност. Нищо и половина.И на тях като на Борисов все некой им виновен
5
29
 
8
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
на исборете сички трава да гласуваме за дост
4
9
 
25
 
! Отговори
Света вода ненапита преди 6 години
"По думите му ДПС се е превърнала в символ на корупцията в България, в основен фактор за разрушаване на държавността и формирането на порциите на властта."То докато е за корупция... Знаем госпожи патриотки и полицаи, които пият кафе с бежанци!
3
12
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Патриот портфейлите да не се обаждат много, че мястото им може да изстине.
2
13
 
23
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Патриотите много удобно са се окопали във властта- само някой да застраши техните постове , веднага го обвиняват, че клати стабилността.Да говориш витиевато се нарича "дипломация". А речника на патрЕотите няма да го квалифицирам, той е въпрос на манталитет.
1
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно какво казва обединеният патриот Искрен Веселинов. Важно е какво ще кажат на конгречулейшъна в Европа.