Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да идват самолетите.Бойко ше изкара едни шофьорски курсове и заедно с льотчика ще пазят небето от наглите руснаци.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да дойдат самолетите . Какви са тия кораби ? Президента на Републиката не разбира нищо от фрегати ... да дойдат самолетите !
45
7
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Тия американци къде идват, идват да правят бази чети бе плазмоид. Многонационален корпус в Румъния това на учение ли ти прилича или постоянно присъствие ? Ей лъжете като за световно бе ама на лъжата краката са къси.
44
8
 
14
 
! Отговори
Още по червен клошар преди 6 години
До Червен клошарГЕРБ е партия на убийци,крадци и престъпници!
43
4
 
8
 
! Отговори
ремен преди 6 години
Колко комисии трябва да се създадат за да се докаже че нинова е корумпирана за където е уволнена от Станишев и всяка първа дума и е ЛЪЖА.
42
5
 
11
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Стотици милиони наляха САЩ в БиАйТи да катурнат БойкоИх че сме интересна държава за инвеститоритеУорлик редовно целуваше Боко а сега САЩ против негоКолкото Мърдок е собственик на БТВБойко,Пеевски,Да България,Сашо Диков са от един и същ алчен отборБас ловя че БиАйТи се издържа от народните пари отпуснати от ГЕРБ а от САЩ и лев не са им далиКулезич покрай Пеевски най-много да докара нобел на Бойко за защита правата на човекаС"оросите ни разиграват цирка на доброто и лошото ченге а са заедно
41
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобната Русия има флот в Черно море.Защо НАТО да няма флот в Черно море, при положение, че повечето държави около това море са Нато-вски ?!
40
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите вече пръскат от яд горките :)))) смешна и забавна гледка :)
39
4
 
7
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Баце,не се давай на каката. Слагай каска, запаши сапьорната лопадка и газ на ***, земи наметалото и се самоокопай за 2 минути да им покажеш на руснаците какви мъже ражда майка България.После застани на четири крака и върти бузките както само ти можеш, за да видят янките кметът на Симитли на какви благини се радва.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До той си знаеКато ще ми се правите на информирани барем се бяхте информирали като хората. Тези войски идват по покана на Румъния не на България ама предполагам този факт не ви е удобен и не ви пасва на опорните точки.
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв е проблема на Нинова, ако в Черно море има флотилия на НАТО ?!Да, корабите на Турция са и кораби на НАТО, така мнооого отдавна постоянно има натовски кораби в Черно море!И ?!Къде е проблема ?!Нещо лошо ли се случи ?!
36
3
 
8
 
! Отговори
до Сранжата преди 6 години
Ти си смешен, че то почти цялото ръководство начело с тиквун са червени отрочета верни кадри на БКП по татово време.
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33А вие русофилчета вече си представям как очаквате русите със смъкнати *** и наведени както сте и в момента.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Също така драги ми психо, те идват по покана на Румъния. Сещаш, се че не само България има излаз на Черно море...
33
3
 
10
 
! Отговори
той си знае преди 6 години
Боко пред няколко месеца-не искаме база в морето.Искаме лодки,платноходки и туристи.Кога лъже кога маже и изобщо говори ли някога истини?!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Да бе да..........че ние НИКЪДЕ няма да ходим, тук ще си чакаме руските войски!!! ПАК!!!!!! Хи-хи-хи.............а вие шо.ро.шчета.....КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ТОГАВА? И КЪДЕ ЩЕ БЯГАТЕ?????? Или по навик ще се пребоядисате веднага и ще станете по-светии от папата!!!!!
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29"над нас има заплаха или сме окупирани"... как страна ЧЛЕН на НАТО е окупирана от НАТО???? А може би има и друга причина например СЪВМЕСТНИ УЧЕНИЯ!Както казах вие сте сериозно мозъчно увредени и трябва да потърсите помощ.
30
9
 
5
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
БСП е партия на убийци и престъпници!
29
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Значи според Нинова за да се пресече шуробаджанащината... - на всички възлови позиции ГЕРБ трябва да назначава комунисти... - и за да покажат, че са толерантни ГЕРБ опитаха да направят точно това, като предложиха министерски пост на Деница Златева, но Нинова пък не я пусна... - няма угодия за комунистите...
28
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Кое му е естественото ? За да идват има две причини или над нас има заплаха или сме окупирани не е естествено да си със смъкнати *** до коленете.