Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
За 127 преди 6 години
Защото Турция е богата и може да си ги купи. За съжалени България е бедна... Плащаме 6 милиарда на година на азиатската *** рассия, благодарение на червената *** като Румен Офчи и кюбовницата му КурНиТрябва да се освободим от руско робство. Само свободна държава може да е силна!
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАДЛИВАТА *** Е ЗА КАРЛУКОВО, БАРАБАР С ВСИЧКИТЕ СИ СИМПАТИЗАНТИ
125
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сака на учения-да слага каската и да оди!Ние не щем!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хра, стегнете я тая армия, че първият селски мутроген, ако събере тайфа 100 човека и ги въоръжи, ще превземе държавата ...
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Турция влезе в НАТО и бяха доставени над 600 самолета Ф16 и направиха авиоремонтен завод за тях а в България не вкарват нищо ,викат я ги купете тия барутяци за милиард и половина ЗАЩО ПИТАМ нека някой ведущ ни обясни
122
3
 
9
 
! Отговори
Петко Войвода преди 6 години
Баце,я нека Антон Тодоров да каже като толкова обича Герб как допуска там да има депутати агенти на ДС като Агент Николай и защо си трайка Жоро Дантелата да е там в тая европейска партия! само питам? нали щеше да разбива досиетата
121
11
 
16
 
! Отговори
гойко преди 6 години
НАТО вън от Българскя територия.
120
8
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-121,тя не знам,да ли е дрогарка,но тиквата е 100%комунист,когато фактите говорят,такива,като тебе гербер-комунисти мълчат,разбрали ме червений ми гербере.
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Р.Овчева още е във варшавския договор бе, смърди на "Бич може"....
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КРАЛИ МАРКОКрали Марко - васал на султана!
117
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дрОгарката Кърнелия се стреми да наложи впечатлението, че тя кара влака. Затова непркъснато издава пред медиите различни нареждания на премиера Борисов. Ту за военни бази, ту за корупция... Ежеминутно по радио и телевизии се обясняват дрОгарите, занимават ни със себе си. Писна ни вече!
116
2
 
8
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Искам да ви видя, натовски ки рта ,ци дето само кол уф дюти сте джиткали, що ще чиниите срещу флагмана на ЧФ, ракетния крайцер Москва. Само не разни шлюпки текендорога или арли Берк да не чувам, че 2015 Москва опразни Средиземно море от шести флот,барабар със авионосната група и само пияни италиански матроси останаха по базите
115
6
 
5
 
! Отговори
Футуролог-се ла ви преди 6 години
Бойко Борисов вече сериозно се съмнява в своята еврокомунистическа идеологиянищо чудно да хвърли оставкаНатовецът и бивш член на БКП и бивш гербер Румен Радев е виновенЛюбимият военен на герберите от ВВС и близнак на Бойко по произход,членство и геополитическа ориентация го заби в гърба на башмутрата по подобие на Брут със Цезар
114
24
 
11
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
113
12
 
17
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Аз не желая моята страна да е член на НАТО ,а само на ЕС . Нека да се направи референдум до народа по темата. Да не ни правят врагове с нашите кръвни братя. Продадоха ни двама човека на истинските ни врагове - сащ.а Щастлив съм когато виждам сащ да понасят погроми независимо откъде им идва.Така както британците напуснаха ЕС ,така ние трябва да напуснем НАТО. Хората които ни нарязаха ракетите сс23 и кротко ,и ц300. Сега ни продават самолети. Купиха ни централите за стотинки и ни продават най
112
10
 
5
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Една скромна прогноза , не от мен разбира се. България ще се разиграе между Русия и Турция. Та питам аз , видните ни русофоби, *** ли ще изберете или руские кирзьi(да се разбира ботуши) . Ама честно си кажете
111
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че той министърът си го казва "създава се многонационална бригата в Румъния". Значи това е истина. В такъв случай, в какво точно се състои бригадата и защо никой не излезна с официално опровержение или обяснение за какво става въпрос, как ще участваме и колко ще струва. И ако наистина става въпрос за заграждане откъм Черно море на Русия, защо изобщо участваме в подобна идиотщина?!
110
14
 
8
 
! Отговори
Комунизмът е болест преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
109
6
 
13
 
! Отговори
БСП е обречена преди 6 години
БСП не са нито социалисти, нито комунисти, просто ръководството и е от децата и внуците на олигарсите от полит-бюро, от ЦК, ДКМС, докато симпатизантите и са от бедния българки народ. Така крадените, бедните и онеправданите се надяват на чудо червените милионери, т.е. техните палачи, да се смилят и да им дадат подаяние. Това няма как да стане никога! Затова тази партия е обречена, поне докато не се пречисти напълно и не стане истински представител на бедните слоеве от населението.
108
10
 
22
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Борисов много добре знае,че България стана член на НАТО и Европейския съюз не с допитване до народа,а с полагането на два подписа-на Сюлейман Паси за НАТО и на Сакс кобурга Симонь Борисов! Те това не е ли измама на народа-като Каталуния. Но идва видов ден и истината ще лъсне и Борисов също,,който се пише голям активист на НАТО.