ДПС - резервният отбор за управлението на Борисов

Ако не са те, според Осман Октай правителството пада
Обновена: 13 окт 2017 11:32 | 13 окт 2017 11:00, Петя Славова
33

В този парламент ДПС е резервният отбор за управлението на Бойко Борисов. Ако днес ДПС не бъде резервен отбор на управлението, много бързо може да падне правителството, заяви политическият анализатор Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Вчера ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но според Октай в партията много добре знаят, че това няма как да стане и са го направили единствено, за "да си вдигнат цената пред Борисов".

Бившият зам.-председател на ДПС смята, че когато има дълбоки различия между ГЕРБ и "Обединени патриоти", от ДПС излизат с номера "това го има в нашата програма, затова подкрепяме ГЕРБ" и по този начин правителството оцелява.

Октай е категоричен, че ДПС ще подкрепи ГЕРБ и по време на гласуването на бюджета, като предвиди, че ще наблюдаваме крайни разминавания в коалицията. Според госта в "България сутрин" от ДПС са играли роля срещу националистите пред госта си от евролибералите.

"Две са причините заради които може да падне Бойко Борисов", подчерта Осман Октай. По думите му виждайки, че скандалите в коалицията стават непоносими, самият премиер може отново да се оттегли от властта.

Политическият анализатор е убеден, че ще има сериозни граждански протести по време на европредседателството ни, тъй като според него хората ще направят всичко възможно Европа да ги чуе. Той е на мнение, че това е вторият вариант за оставка на правителството.

Все пак Осман Октай не вярва да се стигне до предсрочни парламентарни избори , тъй като по думите му единствената опозиция на управляващите е недоволството на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ДПСОсман ОктайГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
3
 
! Отговори
Д преди 6 години
Доста истини казва и какво от това.
12
2
 
3
 
! Отговори
хх преди 6 години
Чекисти,комунисти ,кагебисти заеха цялата влатст в политиката ! Други няма !
11
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Борисов не би се коалирал с ДПС явно,след като много добре знае,че който го е направил-гори.Естествено,това обаче не пречи да колаборира с ДПС-олигарсите,което и става.Имаше и заигравки с Местан,но тая мина-"екзактния евроатлантик" се оказа чист неоосманист и съвсем излишен посредник.
10
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
ДПС не е във властта но си потребява добре - Шиши и неговите фирми си работят.
9
9
 
7
 
! Отговори
:-) преди 6 години
на Патриотите им е през оная работа какво мислят гей-либералите в Европа, така че тоя мазния да спре да го играе "неутрален"..тия анадолски номера не минават.никой не се върза на "патриотизма" на Доган, нито на "враговете" Доган-Местан и на изборите ги изритахме на б'оклука .Анадолците са слаби актьори, а постановките им - пълна боза !!!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазен...
7
2
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
А че пенсионерите са ни най-бедните,а тинейджърите,най- неграмотните не е ли по тъжно!?Мога и да продължа- политиците най-продажните,чиновниците- най- много,народът-най-заспал,храните- най-менте,да продължавам ли!?По всичко май сме "най"!ББ може да се гордее!Или викаш и затова ЦУМ-аждиите са му виновни.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разрушителните действия на цум-аджиите по времето на всеки мандат на борисов, стават все по абсурдни.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС - резервният отбор за управлението на Барселона дори!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах само защо РЕЗЕРВЕН - те си управляват много добре вече трети мандат.Дебелян пеечели всички големи обществени поръчки, а Суджуците се консултират за всичко с Почетния председател от Сараите. Той направи и Тиквата генерал преди време и го вкара в политиката. Трябва да си сляп за да не го виждаш.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политическият анализатор е убеден, че ще има сериозни граждански протести по време на европредседателството ни, тъй като според него хората ще направят всичко възможно Европа да ги чуе.=има си хас, нали дългия ше ги направи, по заръка на цум , със скритата подкрепа паричният фронт и спаската кула, а зад завесата ше са твойте братя.остана ли човек в страната, на който да не му е ясна цялата картина, вкл. и "зад завесата"?
2
2
 
16
 
! Отговори
Е как? преди 6 години
Те ГЕРБ и Пеевски са си първи дружки.Другото е парлама гювеч, за пред народа!
1
6
 
16
 
! Отговори
ТАКА Е преди 6 години
Винаги ДПС са били с ВРАГОВЕТЕ на БЪЛГАРИЯ. ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ са тайни дружки, а генерски пагони ОН получи от ДОГАН