Повече средства за образование и сигурност в Бюджет 2018

Учителите няма да получат еднакво увеличение на заплатите
13 окт 2017 13:38,
7
Повече средства за образование и сигурност в Бюджет 2018
Снимка: архив "Булфото"

Повече средства в бюджет 2018 г. ще има в приоритетните сектори на правителството, обявени в предизборната програма - образованието, сигурността и социалния сектор. Това стана ясно от думите на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Тя уточни, че в сектора на образованието се предвиждат 330 млн. допълнително за поредното увеличение на заплатите на учителите.

Още по темата

"Тези заплати няма да бъдат увеличени с един и същи процент, всеки ще получи оценка и по нея ще се види каква трябва да бъде неговата заплата", уточни Стоянова.

В сектор "Сигурност" също предстоят увеличения на заплатите, както и сериозни средства за обновяване на техниката в армията.

"В социалния сектор имаме над 1 млрд. допълнително, сравнено от тази година разходи, които са насочени към пенсии, здравеопазване и социални услуги", допълни шефката на бюджетната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГНИДА !
5
0
 
7
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Пак ще има наши и ваши. Тоя делегиран бюджет е тъпня
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА ЛИ? ЗНАЧИ, КОЙТО Е ПО-БЛИЗКО ДО СЪРЦЕТО НА ДИРЕКТОРА, НАЙ-МНОГО ЩЕ ПОЛУЧАВА? АНАТЕМА!
3
3
 
4
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Не останаха хора по малките населени места,затварят се училища детски градини,медицински служби и т.н.,а мислим за учителите!В тези райони трябва да се създават условия за работа,прилични доходи и сигурност за хората,че вече всичко обезлюдя!На 2 деца ще се пада по 1 учител,смешно е!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента си набавят електорат цялата бюджетна сфера плюс купените гласове и измамите от секциите и са си оплели кошниците тогава Шкембе воевода ,Далавери и Болен няма да им са нужни
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Менда Стоянова:А за другите работещи кога?Или ние не работим?Че от къде тогава ще има пари за бюджетната сфера?Направете нещо и за тези,които са обикновенни работници,независимо дали са чистачи,или в производството-те се трудят не по-малко от учителите.Направете нещо за достойно заплащане на всеки трудещ се.