Цачева поиска повече пари за заплати на надзирателите

В понеделник министърът има среща със затворническия синдикат
Обновена: 19 окт 2017 22:10 | 19 окт 2017 22:05,
11
Цачева поиска повече пари за заплати на надзирателите
Снимка: БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска от депутатите в правната комисия в НС да подкрепят в пленарна зала по-голям бюджет за охранителите в затворите, предава БТА.

Цачева допълни, че има диалог с министъра на финансите, но все пак очаква подкрепа и от депутатите, за да бъдат актуализирани заплатите на надзирателите и работещите в Съдебна охрана.

В понеделник министърът има среща със затворническия синдикат.

Три фирми са участвали в търга за електронни гривни, с които да бъдат проследявани обвинени лица, каза Цецка Цачева. Тя уточни, че една фирма е класирана, а другите две обжалват процедурата.

До края на следващата година трябва да е готово предварително становище за изготвянето на изцяло нов наказателен кодекс, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Тя допълни, че заедно с него ще бъде направено разделение на престъпления и простъпки (леки престъпления).

Освен това работна група в правосъдното министерство вече изготвя правила за разследване на председателите на ВКС и ВАС, както и на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Заплатите на надзирателите трябва да се увеличават само при реално свършена работа - предсрочно освобождаване, преместване в общежитие открит тип, намаление на рецидива и т.н.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТКАТА ЦЕЦКА БЕШЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ПАРЛАМЕНТА ОТ НАРОДА.ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ В ПЛЕВЕН ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО Я НАТИРИХА НА ЧЕТВЪРТО НЕИЗБИРАЕМО МЯСТО.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много хора за затворите от партията на Цецка, нали?ГЕРБ = партия мафия
2
1
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Да се увеличат заплатите на надзирателите в затворите не е лоша идея. Ако, не дай си боже правосъдието ни заработи както трябва, доста гербаджии могат да се окажат с настанителна заповед в затвора. Друго е да имат отсега свои хора там.
1
1
 
20
 
! Отговори
браоцецке преди 6 години
то и нови затвори трябват.и затворници за затворите ще трябват после.и така.докато всички се приберем на топло.абе защо не затворят гряниците ,няправо сме си затвор.един друг ще се вардим да не избягаме през границата.