Кметът Хан: Лондон, Париж, София - да се учим един от друг

Българите в Лондон са трудолюбиви, плащат си данъците!
Обновена: 20 окт 2017 12:31 | 20 окт 2017 11:07, Елка Василева
57
Кметът Хан: Лондон, Париж, София - да се учим един от друг
Йорданка Фандъкова и Садик Хан. Снимка: Facebook

София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата на въздуха, транспорта, сигурността. За това се разбраха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Лондон Садик Хан на среща вчера в британската столица, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Садик Хан каза, че е впечатлен от успешното развитие на проекта за софийското метро, което се разширява през последните години, както и от действията на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха.

Сътрудничеството на кметовете е важно за партньорството между градовете, каза Садик Хан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София трябва да се учим един от друг. Той даде пример с поговорката "По-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи" и посочи, че и София има примери, които той с удоволствие би използвал.

През последните години София се развива много бързо и проучваме опита на големите европейски столици в различните области, посочи Йорданка Фандъкова и отбеляза, че ще се радва да си сътрудничим с Лондон. Кметът Садик Хан изрази готовност за експертна помощ в различни области.

В своите политики в областта на транспорта Садик Хан сподели като важно развитието на дела на градския транспорт и намирането на баланса между различните участници в движението - пешеходци, велосипедисти и автомобили. Във връзка с чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и санкции за автомобили, които замърсяват.

Кметът на Лондон сподели и идеята си за превръщането на "Оксфорд стрийт", която е най-дългата търговска улица в Европа, в пешеходна зона. За последната година преминаващите автобуси по улицата са намалели с 60 процента, уточни Садик Хан.

По време на срещата кметът на Лондон изказа благодарност на кмета на София и на българите в Лондон, които нарича лондончани и подчерта, че те са "част от нашата общност". Хан сподели, че българите в Лондон са трудолюбиви, коректни и си плащат данъците.

На срещата, състояла се в сградата на кметството в Лондон, присъстваха също Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации", Владимир Данаилов - изпълнителен директор на общинската агенция, както и посланикът на България във Великобритания Константин Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Не си мисли, че хората си мечтаят да живеят в София, центъра на Вселената. Просто там се източват ресурсите от цялата страна, там е концентрирана администрацията, централите на фирмите, злоупотребите с публични средства, парите от контрабанда и т.н. Искаш запазено привилегировано гражданство, много аристократично ... Чл. 20 на конституцията казва: "балансирано развитие на отделните райони", но просто необяснимо защо, не стават и не стават нещата. Децентрализацията се случва само на думи.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уроци на Садик Хан към Фандъкова: 1. Тероризмът е неизменна част от живота в големия град. (негови думи) 2. Ако си адвокат на организатор на 11 септ., може да станеш кмет на Лондон 3. Няма проблем да омъжиш сестра си за Макбул Джаваид, виден член на Ал-Махаджирун, екстремистка организация във Великобритания 4. Не е лошо да се снимаш заедно с проповедници на омразата към немюсюлмани като Омар Бакри и др. 5. Участието в протести на "правозащитници" срещу екстрадицията на терористи в САЩ е нормално
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45"Такава крехка жена,..."---Кое й е крехкото, бе! Виж, че е с една глава над Садикчо! Ама те у СамУкоФско са 'се такиви, яки земеделки. КРЕХКОТО Й Е У ГЛАВАТА. :)
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мусльо може да се научи едно от смотаната даскалица, как да краде от държавните поръчки и ремонти. И по- големата част от плячката да се дава нагоре.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През последните дни София се развива много бьрзо каза фьндьчето!--------------------------------------!!!!!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо има хора които искат да очернят всичко българско, да всеят омраза и негативизъам? Това ли е българина или просто някой има интерес да създаде хаос и разруха в Родината ни?
45
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Лондон е мюсюлмански вилает в който се разхождат забрадени и умотани като нинджи и чалмосани мюсюлмани, носи се вой на ходжи, хапват се дюнери и навсякъде мирише на овча лой и затова е съвсем нормално и закономерно кмета да е пакистанец. Сигурен съм, че и английската кралица има бурка, но засега поне публично не ди я слага.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава крехка жена, а върши толкова огромна работа за София. Възхищавам и се!
43
2
 
5
 
! Отговори
Кметът Хан преди 6 години
Хайде Данче, със здраве, и да кажеш на Бойко гиби другия път да прати малко суджук, ама без свинско да е, че да не обидиме Аллаха джанъм!
42
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Фандъчката да не е тръгнала на обиколка в ислямския свят?! Коя е следващата спирка? Мекка? Париж? Ислямабад?
41
2
 
6
 
! Отговори
Дудууууу бре преди 6 години
Този пакистанец хем Кмет, хем Хан, хем Ходжа! Много голям големец ще знаете!
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на българската простотия, която се вижда и в предшествуващите коментари, днешна София е неуспорим успех. Голаяма заслуга за този успех има Данчето.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анинимен преди 6 години
Много политици "Хан" в Лондон. Садик Хан е пакистанец (сем. с още 6 братя). На негово място в парламента сега е Алин Хан, мюсюлманка (майка полякиня, баща пакистанец),чийто съпруг е от Уелс и също приема исляма, както и 2те им дъщери.Освен това била и боксьорка.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е успешен кмет на София. Желая и още дълго време да се радва на признанието на софиянци.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдейки по коментарите си мисля, че ще си останем бедни, оскотели същества, тънейки в мизерията. Бедността и мизерията на един народ е справедливо наказание за неговата глупост. Нито един коментар свързан с начина на управление на един модерен град, какъвто със сигурност не е София. 2-3 поколения да измрат може и да се оправим. То затова Мойсей е влачил робския си народ 40 години в пустинята.
36
3
 
4
 
! Отговори
Аман- заман! преди 6 години
Не се учете от София,че зверски ще съжалявате.
35
1
 
8
 
! Отговори
Бляк преди 6 години
Данчето така, както е награбила ръката на този мюсюлманин да се здрависва с него, дава ли си сметка какво са изискванията на Корана за ходене на 'правоверни' по голяма нужда и почистването на отходните части след това?!
34
5
 
2
 
! Отговори
нотблек преди 6 години
Бяла сила, бяла раса!!!Щом е черен е виновен!!ТРЪМП за президент на света!!!!
33
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
"Кметът Хан: Лондон, Париж, София - да се учим един от друг"Хм... Благодаря, но НЕ, БЛАГОДАРЯ! Няма нужда Лондон и Париж да ни учат! Лондон и Париж в последните 25 години бяха превърнати в ислямски гета, където бели хора, християни вече почти няма, а малкото останали биват клани като пилци, прегазвани с камиони, автобуси и коли и гърмяни като капачки на стрелбище!
32
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ние, Българите сме от бялата раса, християни, и поддържаме Доналд Тръмп!