Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!

Има ли война между институциите? Да, има, отговори си тя
21 окт 2017 15:05, Петя Славова
97
Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!
Снимка: архив, Булфото

Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и управляващите - трябва да се заявим като алтернатива на модела, изграждан в последните няколко десетилетия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 13-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде "Фокус".

"Пожелавам ви една хубава и ползотворна дискусия, разумни решения преди конгреса. Наистина в последните дни темата конгрес на БСП като че ли е една от основните в медиите. Това може да ни радва, но може и да ни тревожи. Защо да ни радва? В същото време ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не мисли какво е мнението на управляващите“, каза Нинова.

По думите й само от социалистите зависи как ще мине тази седмица, дискусии, Конгресът и след него. "Конгресът ще отвори много въпроси, надявам се, които трябва да продължим да развиваме и след него. Защо конгрес и защо сега? Помогнахте ми в дискусията, да не го обяснявам аз. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата? Не трябва ли този разговор да го проведем в широк кръг, пред цялата партия?

Ето го отговорът. Защо сега и защо конгрес? Защото държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива. Този въпрос трябва да го дискутираме и да го решим всички заедно", заяви Нинова.

Тя попита на какво е алтернатива БСП. "Най -често казваме на ГЕРБ и на управляващите. Моето мнение, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модела, който е изграждан в последните няколко десетилетия. Модел, чиято еманация е лицето на ГЕРБ, лицето на този модел е ГЕРБ.

И той е много повече от секторните им политики, напоследък той е рушене на държавността, нефункциониране на институциите, посегателство върху принципите на правовата държава, посегателство върху демократични принципи, използване на държавната машина и на институциите не в услуга на хората, а в услуга на една партия, на един човек и път към една партия, една държава- това ни се случва напоследък. За да не се разбере това, се минаха всякакви граници", каза Нинова.

По думите й това са големите въпроси на какво е БСП алтернатива. "Има ли вече социална държава? Не няма. Има ли война между институциите? Да, има. И защо се използва тази война – за личните цели на един човек, който иска да си отвори пътя към президентския пост", заяви Нинова.

"Език на омразата ли е или връщане ли е години назад наричането на човек с различно мнение "мракобесник", "Отивай в Сибир", "хлебарка". Това е моделът и това руши България. Ето на това ние трябва да заявим, че ще сме алтернатива", заяви Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
дядо Груьо преди 6 години
БСП не може да бъде алтернатива ,защото са по крадливи в пъти от ГЕРБ начело с лидерката им!
87
1
 
7
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 6 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли нормални хора , които да смятат , че Нинова може да бъде Премиер на България. Това просто е такава подигравка с Държавата , че никой не може да си представи . Вижте в момента , че никой в Европа не иска да се срещне с Президента Радев. Просто му видяха акъла и целувките с Нинова и това беше края.
85
2
 
8
 
! Отговори
мандраджия преди 6 години
БСП/БКП първо да върнат парите за кашкавала, де го ядоха безплатно докато се криеха из шубраците, без никой да ги гони, после ще говорим
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само дето за България БСП е по лоша алтернатива дори и от ИСИЛ
83
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме нужда от електрифициране на столовете в парламента (на които се дреме по депутатски) с трифазен ток както и трибуната отпред. Повечко ток - по малко приказки!
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме спешно нужда от човек/извънземен който след като пийне три ракии да може да се свързва със Света Богородица!
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има нужда от сериозна алтернатива. Да, затова всички се омитайте!
79
2
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Тая май нема да оцелее на тоя конгрес.....Гергов и другите ПАРТИЙНИ милионери , ше и духнат под опашката......!Ше падне сеир , като гледам!!!!!
78
1
 
14
 
! Отговори
Комуняга Сан преди 6 години
Др. Нинова още ли е първа фуста в БСП? Чух, че вече даже и в собствената й партия едвам я изтрайват
77
2
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
БСП не е алтернатива на ГЕРБ, това е ясно. Но *** го избраха благодарение на гласовете, които сега плюят БСП. Не е коректно от морална гледна точка. Байхуй още не може да си прости, че Борисов не му даде бяло сладко.
76
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важната новина от днес е, че софийската организация на БКП начело с дългия инкасатор Овчаров и удари нож в гърба. Нищо чудно на предстоящия конгрес да и ритнат столчето. Гледах я по БНТ, беше определено уплашена.
75
2
 
10
 
! Отговори
Фелдшер преди 6 години
Другарке Нинова,аз като едно изтъкнато медицинско лице Ви прелагам лечение,тъй като остро се нуждаете от такова.Е,ваш ще е изборът-дали Карлуково или някоя периферна психиатрия или...абе,ще намерим къде.Така,де,време е да се заемете малко със себе си-достатъчно се раздавахте за тоя" дето духа"!Тя,партията-столетница има сили да си кара по пътя на "комунизъма и социализъма"и без вашите "светлейши"хаотични указа ния!На генерало не му е удобно да ви се скара,а я съм "заслужил"ефрейтор-зная що е ред
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
олямата грешка на Нинова е, че се обгради с възможно най-нелицеприятните и отблъскващи кариеристи в партията: Симов, Добрев, Зарков, Кутев, Ерменков, Стойнев...Това дразни дори и нейните съпартийци. Самата тя не е олицетворение на харизмата.Тези другари трябва да разберат, че докато не се извинят на българския народ за всички злини, които му причиниха, ще бъдат винаги сочени като дамгосани.
73
0
 
8
 
! Отговори
Оливия преди 6 години
Не очаквам БСП да е алтернативата ,още повече да направят БГ толкова красива и спокойна държава ,ако сравняваме с Израел където не е чак толкова спокойно как в тази 8 милионна държава се живее спокойно ,всичко е съвременно и хората живеят като бели хора ,какви управници имат ,какъв морал ,техните управници да не са като нашите,все да се закачат за някоя държава,борят се за въздух под небето истински а не като нашите,бсп чакат само да се докопат до власт иведнага да обърнат палачинката,пак Ру
72
2
 
7
 
! Отговори
Оливия преди 6 години
Сакън не го казвай Нинова,че сега ще се нароят още нови партии да се правят на алтернатива ,защото нали не мислиш че вие сте сериозната алтернатива ,това е един смешен виц ако го мислиш така.Изобщо една партизанска, милионерска партия не е и неможе да е алтернатива и това го знае целия български народ,както и да драпате за власт ,да лъжите и да мажете вашата няма да стане ,с лъжи взехте доста гласове но само за Президента Радев ,да управлявате забравете.Никого,сто годишна остаряла к.рва.
71
3
 
9
 
! Отговори
Валерия преди 6 години
Тръгнали да говорят за роднински връзки на управленски постове,те БСП цялата им партия е роднинска,Кирил Добрев какъв е ,наследник на баща си,умен ли е или алчен ,настанен на доходно и сигурно печелене на пари и на какво отгоре е заслужил депутатско място,за тях може за други не.Да ни се махат от главите *** и сие че направо ми се гади от тях.
70
3
 
9
 
! Отговори
Дени преди 6 години
Само за 2-3 месеца управление от служебно правителство в което беше пълно с комунисти ,барабар с Радев незнайно къде потънаха 200 милиона лева от бюджета ,представям си ако са на власт БСП какво ще стнане с останалите пари,направо не ми се мисли,харчеха сякаш някой ги е избрал да управляват ,веднага се лепнаха като муха на л.йно за парите ни .
69
2
 
8
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
България има нужда един прекрасен ден да се събуди без политическия си елит,без виповете си,шоута,лотарии и всичко,което пръска радиация.За да започне не отново,а отначало :)