От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите

"Повече самочувствие", обърна се към българите бившият държавен глава
Обновена: 23 окт 2017 18:42 | 23 окт 2017 18:21,
141
От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Росен Плевнелиев призова да се разсеят надеждите, че председателството на Съвета на ЕС ще реши проблемите на България. В същото време той призова българите да имат повече самочувствие, а политиците – да се обединяват.

Надеждите на българите, че с председателството на Съвета на ЕС ще бъдат решени конкретни проблеми на страната, трябва да бъдат разсеяни, каза Плевнелиев. Бившият държавен глава участва в дискусия, посветена на българските идеи за Европа и диалога между НПО сектора и правителството.

"Председателството на Съвета на ЕС по никакъв начин не поставя тясно национални интереси на масата на ЕС", каза Плевнелиев, цитиран от "Дарик".  Според него очакванията на много хора еврошеството да реши някакви тяснонационални проблеми, трябва да бъдат разсеяни още от сега.

Още по темата

"От нас се очаква не да дълбаем по тяснонационални проблеми, а да допринесем за общото европейско бъдеще", каза Плевнелиев.

Експрезидентът призова българите за по-високо самочувствие, а политиците за единство.

"Нямаме поводи да имаме толкова ниско самочувствие колкото имаме", каза той. Плевнелиев допълни, че страната ни е прекрасна, че постигнахме немалко, че водихме успешен процес на присъединяване.

"Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим, затова моят апел към всички, включително и към президента Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство", каза Плевнелиев.

Според министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, България не само не трябва да допусне гафове по време на своето председателство, но и да постигне конкретни резултати по приоритетите, които си е поставила.

Представителят на Националния форум от неправителствени организации за Българското председателство Милен Врабевски призова транспортен коридор №8 да бъде изграден възможно най-бързо и да бъде разширен до Днепър.

"Защо до Днепър? Защото в Бесарабия имаме българска диаспора от около половин милион. Защо тези хора да не са мост за бъдещата евроинтеграция, посланици на европейското мислене и хора, с които вече работим, но имаме нужда от истинската, реалната европейска намеса, която да доведе до реален транспортен коридор с магистрали и жп линии", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До До Иван Стоянов По-скоро ти си антибългарин,а той беше най-представителният президент на Б-я вече за 30г.*** руски Радев или Първанов бяха президенти?Бегай се скрий някъде селянин долен.
110
1
 
3
 
! Отговори
До Иван Стоянов преди 6 години
Този е най- антибългарският президент в историята ни. Е, не е руско ***. Още по- страшно. Американско *** е...
109
6
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
Всеки път Президентът забива по един чадър в *** на Рублопитеците и го вади отворен :))
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще го показвате. Пуснете го на територията зад хладилника...
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет години се забавлявахме подигравахме и даже мразехме това недоразумение.ѝсега не ни пука.Той е никой.господин никой.И няма никакво значение какво казва какво мисли и какво прави .
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мухъла изби от всякъде,от дъжда и влагата ще да е!
105
20
 
5
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 6 години
Най-българския президент.Не руско ***.
104
5
 
10
 
! Отговори
всека причина преди 6 години
глупостта е симптом който не е нужно да се доказва и който не е възможно да лекуваш.Глупостта може да генерира и изключително трагични последствия. Росен не е обелил и дума защо вместо да закара в Атинска детска болница болния им син, та се получи каквоото се получи. много тъжна и много печална история.та за днепр и приднестровието да не мели, да иде в църква и да моли за прошка
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преедателството на българските национални интереси още по - малко ще ни реши пробблемите...
102
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Гадост ни залива отвсякъде...
101
4
 
15
 
! Отговори
народен преди 6 години
Българската Майка Тереза е Росенчо.Докарва го до приказки, остава да почне да прави нещо полезно за българите.
100
3
 
18
 
! Отговори
воплите на волния преди 6 години
без мозък ли е или без страшен тоз не наш Росен, а чий е он?по приказки болния надскача русофобското говорене Хилария и Потершунко
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пино4етЩе е добре ако заберат и тебе, в бързината стават грешки
98
3
 
28
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Този от снимката е част от новосъздадените проблеми в България.
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росалион Бонаплевнинг нали щеше да бори руските военно-космически сили в Донбас с гол г..., такова де, гол в ръката нож? Сега като важните световни дела не са му в представителните задължения, що не иде?
96
17
 
5
 
! Отговори
Някой преди 6 години
България никога няма да бъде нормална държава кумонизма донесе толкова лошо и създаде толкова олигарси че и 45 г пак ще сме си същите .
95
0
 
4
 
! Отговори
преди 6 години
До феновете на СлавитУ.Плевнелиев беше избран мажиритарно,както и кмета на вашето населено място.Следователно те са умни,способни,честни и вие сте доволни от тях.Или не са ? Ама нали мажоритарния избор ще ни реши всички проблеми. Ние само ще лежим и ще чакаме.Аааа,ясно. Добри са само тези,които каже "Сакатия Бог"/моля не трийте.Това е книга от поредицата "Малазанска книга на мъртвите" от Ст.Ериксън/
94
0
 
5
 
! Отговори
до99 преди 6 години
Не съ утваръй
93
11
 
2
 
! Отговори
Пино4ет преди 6 години
проблемите ще се рещат в следния ред комунисти в камиони на стадион и телата в морето ДОКАЗАНА ПРАКТИКА
92
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше този, че не си спомням?Аа а а а, май беше под "шлифера" пет годинии сега е изпълзял...