Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
5
 
! Отговори
Комсомолска членка преди 6 години
ЧернатаЯнчулефка е по бяла от Черната Златка унд дие Шварце ДжейнКомосполската закалка на КарайЯнчевата я прави удобна за провокации далеко по-лесна от колкото на БСП им беха нужни за да изметат Глафърчев от столчето.Тази ще я съсипят по време на дискусиии по закона за Бюджета.да чакаме ли бяла пяна от устата, нещо жлътнало и откафевни материяли да потекат по подиума на трибуната та чак тогава самите ГЕРБ да си я обвинят че работи за Нинова след което да й изземът суджук ама умит
155
0
 
6
 
! Отговори
Много неща трябва преди 6 години
И да се краде трябва да се спре най-накрая!
154
0
 
12
 
! Отговори
Да! Трябва! преди 6 години
Но тъй като ти нарушаваш това правило, първа дай пример....( ако можеш)!!!!! Образец си на арогантни приказки и грубо поведение,което не е красиво за жена. Не те наричам дама,защото не ти подхожда.
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерил се кой да го каже - една от най-големите селянки и драки в ГЕРБ - заедно с Дуловската .
152
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Ама Цвета ти, Цуци Физкултурата, преди Тончо Тодоров от Раднево, а сега Бичко и няколко простаци от ОПГ начело с Тахтабата държите този хамалски език. Станете културни хора и всичко ще си дойде на мястото. Ама де култура у вас, като никога не сте я имали. Когато Господ я е раздавал, вие сте били на дискотека...
151
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТАЯ ЕЗИКЪТ Е НАЙ-ХАМАЛСКИ ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ.А ДА КАЖЕШ, ЧЕ ГЛАВЧЕВ Е ДЪРЖАВНИК Е ГОЛЯМА ХУМОРЕСКА. КАРАЯНЧЕВА НАЛИ КАЗА, ЧЕ СТОИ ЗАД НЕГО, К`ВО СТАНА. МАХНАХА ГО, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ВЪВ ВТОРНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЩЕШЕ ДА ГОВОРИ ПРЕЗ ПРАЗНА ЗАЛА.
150
0
 
3
 
! Отговори
Gazova os преди 6 години
Dragana, Slavianovo, Krushevec, Boliarovo, Bistrica, Borino...gazovo parno topli klimata na rbg...
149
3
 
6
 
! Отговори
ЩО НЕ ПОМЪЛЧИШ, БЕ преди 6 години
КАКТО КАЗВА ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ:"СПРАВЕДЛИВОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО". ОТ ВАНКУВЪР ДО ВЛАДИВОСТОК Е ОПИСАНИЕ НА НАТОВСКАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО,ПОВТАРЯМ ЗА Д ЕБИЛИТЕ, ОПИСАНИЕТО Е НА НАТО ЗА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО ИМЕННО ОТ ВАНКУВЪР ДО ВЛАДИВОСТОК.И ТАЗИ ФРАЗА НЕ Е ПАТЕНТ НА ВИДЕНОВ. ТАКА,ЧЕ ДА СЕ СПРАТ СПЕКУЛАЦИИТЕ ПО ТАЗИ ТЕМА.ОТКАКТО МУТРАТА Е НА ВЛАСТ, НА ВЛАСТ СА НАХАЛНАТА ПРОСТОТИЯ,ЧАЛГАТА СЕ ПРЕВЪРНА В ИЗКУСТВО,КАКТО ЛЪЖИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР,ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ
148
1
 
11
 
! Отговори
Ау....... преди 6 години
Този език ще се коригира от лицето, което смята ,че Пекин е столица на ВИЕТНАМ?
147
2
 
13
 
! Отговори
УЧЕТЕ СЕ МИЛИ ПТИЧКИ преди 6 години
А СЪЩО ТАКА ГОСПОЖАТА КАРАЯНЧЕВА ДА НАУЧИ, ЧЕ ПЕКИН Е СТОЛИЦА НА КИТАЙ, А НЕ НА ВИЕТНАМ, КАКТО СМЕЛО ОБЯВИ. ПО-Д ЕБИЛНАТА ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА Е СЕДНАЛА НА МЕСТАТА НА ГЕРБ. ПО-ДОБРЕ Е ПРЕДИ ДА КАЖАТ НЕЩО, ДА ПОМИСЛЯТ. ТО РЕЧНИКА НА ЦЕЦО Е БЕДЕН ТА БЕДЕН И НЕПРЕКЪСНАТО НАПИРА ДА СЕ ИЗХОЖДА ПО ВЪПРОСИ,КОИТО НЕ СА МУ ЯСНИ,НО ПОНЕ ОБРАЗОВАНАТА ЧАСТ ДА ПОМЪЛЧИ-ЗДРАВОСЛОВНО Е И УМНО
146
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже , помогни ни ,боже , хубавата ни родина си отива
145
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го каже на тиквата непрекъснато ръси тъпизми и между другото вече като шеф на дупетатника не я ли интересува дали наистина в сред тях няма наркотрафиканти както се изходи партийния и шеф ?!?!?!?
144
1
 
15
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Еми значи ко праймИ сИга, боко тиквата повече няма да говори в парламента, той наш баш хамалин все пак...
143
3
 
9
 
! Отговори
Дървена и Държавна преди 6 години
Главчев е държавна собственност на Падишаха Пъдьошпанчо дел ла Кратунен фон Пипонен да ла кроа Ръпонсунсен, бонжур Товаришуткович унд гутен таг Компир Ръпоновски Изсимитликен Кметовен мит дем Суджукен Саламунедерен
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се заговори за език в т. нар. Народно събрание, може и да може оттам да изплува инициатива за задължителен ценз по правилно говорене и писане на официалния език в България. С език и медии на днешното ниво тук е Ч Ч Ч а л г а ри я, нищо повече. В този смисъл, България наистина я няма. Продължавайки това ю т всне, току някои неизбежно стигнст и се б у х нат в б л а тото. Библията го е предвидила.
141
3
 
10
 
! Отговори
die schwarce Jane преди 6 години
ЧернатаЯкичкова:Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически.Глафуньъкъ пъро постъпи държанически като РАЗ мисли един път пост говори два пъти и стака размислящ пътник след което Нинова му показа врата със средън пръст иа Кутеф му припомни да не си забраа судйука на стола ако нещо е разхлабил халката и са КараЧернатаЯнка да пипа нещо слузесто, кафево и напомнящо кхерметодални и маесилни течове.Да галваната глава на Главчев беше държавнически ама мноо нервнъ бе
140
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140Не са само хамалите. Слагачите са още по-опасни. Благодарение на тях сме изнудени да назоваваме един етнос с името на спиртна напитка. Няма да се учудя, ако в следващото издание на съчиненията на Иван Вазов бъде направена същата корекция!Какво не изтърпя свещеният език на нашите деди, все поради нечии съображения или недоученост!
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 138И това е основоположено преди 73 г. - колкото е по-пролетарски произходът на някого, толкова по-сигурно, че може да го катапултират във висините на държавната йерархия, особено пък ако той по акъл и манталитет е на нивото на средата, в която е израснал и не може да я надскочи, дори и да иска. Това е правено с определена цел.С каква цел? Виж днешното ни дередже и ще си отговориш на въпроса.
137
3
 
11
 
! Отговори
Дедо Гоцко преди 6 години
Герпаджия ли е не ми го хвали. Бесепето имат точни един честен човек - бате Ламбо, а герп нямат и толкова.